ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κώστας Μανωλιουδάκης

Βάλτε τα γκολ στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για το ματς στους Ζωσιμάδες, το κυνήγι διαιτητών/παρασκηνίου και το καθοριστικό ντέρμπι με τους Πειραιώτες στη Λεωφόρο.

Βάλτε τα γκολ στον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε στους Ζωσιμάδες να κατακτήσει το αποτέλεσμα που ήθελε και άξιζε πέρα για πέρα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, όντας απόλυτος κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο στόχος δεν επετεύχθη εξαιτίας της αστοχίας, της έλλειψης καθαρού μυαλού και ποιοτικών τελειωμάτων μπροστά από την αντίπαλη εστία και κάπως έτσι χάθηκε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα όσον αφορά το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Από αμιγώς ποδοσφαιρικής πλευράς ο Παναθηναϊκός είναι ανώτερος τόσο από τον Αρη όσο και από την ΑΕΚ με γνώμονα τη συνολική εικόνα των ομάδων στο πρωτάθλημα. Το τριφύλλι είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι μοναδικές αήττητες ομάδες στα πλέι οφ, ενώ ο βασικότερος λόγος που ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος χωρίς να έχει τη βαθμολογική συγκομιδή που του άξιζε, ήταν οι διαιτητικές «πιστολιές».

«Πιστολιές» που δυστυχώς συνεχίζονται, μετά τον Τζήλο στο ματς με τον ΠΑΣ στη Λεωφόρο, τον Χίγκλερ στο Πανθεσσαλικό, τον ανεκδιήγητο Καραντώνη στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ και τον Τρεϊμάνις στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, ήρθε και ο Ούγγρος Βαντ να υπενθυμίσει ότι ο Παναθηναϊκός δεν (θα) έχει ούτε ειδικές σχέσεις, ούτε εύνοιες, ούτε φιλίες, στην προσπάθειά του για την ευρωπαϊκή επιστροφή. Η σκανδαλώδης αποβολή του Χουάνκαρ, που όλως τυχαίως θα χάσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, αλλά και η καραμπινάτη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν δόθηκε στον Κάργα, όταν αυτός ισοπέδωσε τον Παλάσιος με τσεκουρίσιο τάκλιν, μπροστά στα μάτια του Ούγγρου Βαντ στην αμέσως επόμενη φάση δεν μπορεί να χαρακτηριστούν τυχαία. Δεν έχει λογική να ερμηνευτούν ως τέτοια.

Γενικότερα από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν μέχρι σήμερα στα περισσότερα ματς που ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε δεν ήταν χειρότερος των αντιπάλων του και σε αρκετούς αγώνες που άξιζε να νικήσει είχε εξόφθαλμες διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος του (κατά έναν περίεργο λόγο, όταν άρχιζε να αποκτά συνοχή, ολοκληρωμένη αγωνιστική ταυτότητα και σήκωνε κεφάλι).

Συν τοις άλλοις πλήρωσε ακριβά παιδαριώδη ατομικά λάθη και του κόστισαν καραμπινάτες παραλείψεις στο μεταγραφικό σχεδιασμό με κυριότερη την έλλειψη προσωπικοτήτων και γκολτζήδων που είθισται να βγαίνουν μπροστά όταν οι συγκυρίες δεν είναι ευνοϊκές και να στέλνουν τη μπάλα στο πλεχτό.

Αλλωστε, παρασκηνιακά και διαιτητικά άπαντες γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη χειρότερη θέση, όπως γνωρίζουν άριστα ότι θα συνεχίσει να μάχεται με τις αξίες του, τον κόσμο του, με όσο ταλέντο υπάρχει στο ρόστερ και με την ποδοσφαιρική ταυτότητα του προπονητή του.

Κόντρα σε όλους και σε όλα ο Παναθηναϊκός έχει την ικανότητα να κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα (μέχρι το επόμενο) και να θέσει τις βάσεις για την ολική επιστροφή . Το κυνηγητό που υφίσταται έχει συσπειρώσει τα αποδυτήρια και ο κόσμος θα δώσει βροντερό «παρών» στη Λεωφόρο στο καθοριστικό ντέρμπι με τους Πειραιώτες. Χαλάλι οι χαμένες ευκαιρίες απέναντι στον ΠΑΣ. Βάλτε τα γκολ που πρέπει στον Ολυμπιακό.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ