ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Έχετε καταλάβει γιατί συμβαίνει τόσο σκληρό lockdown στην Σαγκάη;

Η μετατροπή των κατοικιών στη Σαγκάη σε κέντρα καραντίνας έχει προκαλέσει οργή αφού υγιείς γείτονες ανησυχούν πως θα μολυνθούν.

Έχετε καταλάβει γιατί συμβαίνει τόσο σκληρό lockdown στην Σαγκάη;

Η μετατροπή των κατοικιών στη Σαγκάη σε κέντρα καραντίνας έχει προκαλέσει οργή αφού υγιείς γείτονες ανησυχούν πως θα μολυνθούν.

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Σαγκάη με το lockdown που έχει επιβληθεί να «γονατίζει» τους 26 εκατομμύρια κατοίκους. Τα κτήρια κατοικιών στο οικονομικό κέντρο της Κίνας μετατρέπονται σε κέντρα καραντίνας προκειμένου να στεγάσουν ασθενείς με κορωνοϊό.

Η μετατροπή των κατοικιών σε κέντρα καραντίνας έχει προκαλέσει οργή αφού υγιείς γείτονες ανησυχούν πως θα μολυνθούν. Την ίδια στιγμή οι Αρχές ακινητοποιούν κατοίκους ακόμα και με… δαγκάνες για να τους μεταφέρουν στα κέντρα καραντίνας.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.509 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο κορωνοϊός (SARS-CoV-2) εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο τέλος του 2019 στην κινεζική πόλη Γουχάν. Το lockdown που επιβλήθηκε εκεί στις αρχές του 2020 αποτέλεσε προάγγελο της πολιτικής μηδενικής ανοχής στην COVID-19 που ακολούθησε στη συνέχεια το Πεκίνο. Και ενώ υπήρχε μία… ηρεμία, στις αρχές του 2022 εστίες του ιδιαίτερα μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον εμφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Γι αυτό και αποφασίστηκε το σκληρό lockdown αφού στη Σαγκάη εντοπίζεται η μεγαλύτερη διασπορά.

Σαγκάη: Σε κέντρο καραντίνας όσοι νοσούν

Βάσει της πολιτικής μηδενικής covid-19 που ακολουθεί η Κίνα όποιος βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό μεταφέρεται σε κέντρο καραντίνας, ακόμη κι αν δεν εμφανίζει συμπτώματα, ενώ οι γείτονές του παραμένουν σε απομόνωση στα σπίτια τους για 14 ημέρες. Για τον λόγο αυτό οι ένοικοι των συγκροτημάτων κατοικιών που μετατρέπονται σε χώρους καραντίνας ανησυχούν μήπως κολλήσουν COVID-19.

Πηγή: instanews

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.