ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: Η επένδυση στο ΟΑΚΑ και τα «πράσινα» οφέλη

Τα οφέλη, το επιχειρηματικό πλάνο, καθώς και οι υποχρεώσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός: Η επένδυση στο ΟΑΚΑ και τα «πράσινα» οφέλη | panathinaikos24.gr

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για την απόκτηση του κλειστού του ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια. Μία κίνηση που σίγουρα θα βγάλει κερδισμένους τους «πράσινους» που για τον επόμενο μισό αιώνα θα έχουν το δικό τους σπίτι, αλλά όχι μόνο.

Αναλαμβάνει θέση ο Μποντιρόγκα!
Αναλαμβάνει θέση ο Μποντιρόγκα! 3.981 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» δε θα επωφεληθούν μονάχα από τη χρήση του ΟΑΚΑ που θα είναι αποκλειστικά δικό τους, αλλά κυρίως από τους συμφέροντες όρους με τους οποίους ολοκληρώθηκε η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός θα δίνει το 30% των καθαρών εσόδων στο ΟΑΚΑ, ενώ θα διατηρεί το 70%.

Φυσικά διατηρεί και τα έξοδα συντήρησης θα επιβαρύνουν το «τριφύλλι», όπως και ένα ποσό της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να δαπανηθεί σε βάθος 12ετίας από την έναρξη της παραχώρησης για την ανάπλαση των χώρων στο ΟΑΚΑ, όπως και όπου κρίνουν οι άνθρωποι της ΚΑΕ.

Το πιθανότερο ωστόσο είναι πως οι επενδύσεις θα έχουν μεγαλύτερη αξία και κατά πάσα πιθανότητα θα αναλυθούν σε ένα ευρύ επιχειρηματικό σχέδιο που θα αποφασιστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε ότι αφορά την έναρξη της παραχώρησης αυτή θα έχει καταλυτική ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου του 2022 και θα διαρκέσει για 49 χρόνια. Φυσικά μέσα στα κέρδη του «τριφυλλιού» θα είναι η μη καταβολή χρημάτων για το κόστος χρήσης κάτι που ισχύει ως και σήμερα.

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close