ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Είχε Μέικον και Παπαπέτρου και πέρασε από το Λαύριο στο ντεμπούτο του Βόβορα

Ο Ντάριλ Μέικον αν και ανέτοιμος λόγω τενοντίτιδας, έπαιξε και ήταν ο MVP του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Λαυρίου με 91-82. Με 21 πόντους και 7 ασίστ τελείωσε το ματς ο Αμερικανός, που είχε συμπαραστάτες τους Παπαπέτρου (21 π) και Ουάιτ (20 π, 8 ριμπ) στην επιστροφή του Βόβορας στον πράσινο πάγκο.

Είχε Μέικον και Παπαπέτρου και πέρασε από το Λαύριο στο ντεμπούτο του Βόβορα

Το ματς

Οι δύο σημαντικές απουσίες των «πρασίνων» έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο ξεκίνημα του αγώνα καθώς το Λαύριο, προσπάθησε και τα κατάφερε, να… πιάσει στον ύπνο τους φιλοξενούμενους. Με τον Βασίλη Μουράτο να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, οδήγησε την ομάδα του σε σερί 11-0 με το οποίο μετέτρεψε το 12-13 του 4′ σε… 23-13 ένα λεπτό πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου! Ένα διάστημα όπου ο πλέι μέικερ του Λαυρίου έκανε τα πάντα με 10 πόντους, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ. Ο Κακλαμανάκης τον συμπλήρωνε ιδανικά με άλλους 7 πόντους, την ώρα που οι «πράσινοι» (Παπαπέτρου 6π., 2ριμπ.) είχαν μόλις 5/13 εντός παιδιάς (4/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα) και 3 λάθη.

Με τρίποντο του Γουίλιαμς, το Λαύριο ξέφυγε στο +11 (28-17) στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός έσφιξε αμυντικά και βρίσκοντας λύσεις από Καββαδά και Παπαπέτρου μείωσε αρχικά στο -4 (32-28), ενώ οι Κασελάκης και Μέικον του έδωσαν το προβάδισμα (34-35), στο 16’. Στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι απέκτησε έναν γρήγορο ρυθμό και με εκατέρωθεν τρίποντα οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 45-45.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.730 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η έναρξη της τρίτης περιόδου έφερε την υπογραφή του Μέικον, που με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 45-51 στο 22′, με τον Αμερικανό να φτάνει τους 14 πόντους. Στο 23′ το «τριφύλλι» έφτασε στο +9 (47-56) και στο 24′ για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά στο σκορ (48-58) με λέι απ του Παπαπέτρου. Το Λαύριο δεν το έβαλε κάτω και δεν παράτησε το ματ και με τον Ουίλιαμς να κάνει… πάρτι από τα 6,75μ., έχοντας 4/4 τρίποντα. Η απάντηση των «πράσινων» άκουγε στο όνομα Μέικον, με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να πρωταγωνιστεί στο +10 (58-68) των παικτών του Βόβορα, βάζοντας σφραγίδα και στο 60-71, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Οι «πράσινοι» έκαναν διαχείριση της διαφοράς και με εξαίρεση το διάστημα όπου το Λαύριο πλησίασε σε 72-79 στο 35′, δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια. Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις επιτυχίες, με τον Γιώργο Βόβορα να πραγματοποιεί το καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο του «τριφυλλιού». ,

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.