ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Τον Παναθηναϊκό θα τον σέβεστε!

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης αναλύει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την πανάξια νίκη του τριφυλλιού και τη μαγική ατμόσφαιρα της Λεωφόρου.

Τον Παναθηναϊκό θα τον σέβεστε!

Αυτός μάλιστα! Ηταν Παναθηναϊκός. Κανονικός Παναθηναϊκός. Με ψυχή, με ποδοσφαιρική κυριαρχία και με προπονητικό πλάνο: στοιχεία τα οποία έκριναν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου το τριφύλλι απέδειξε προς πάσα κατεύθυνση ότι σιγά-σιγά επιστρέφει.

Τον Παναθηναϊκό θα τον σέβεστε και δεν θα τον ξεγράφετε. Οσοι δεν το κάνετε, θα πληρώνετε και το ανάλογο τίμημα. Κυρίες και κύριοι, τα καλύτερα έρχονται.

Τέτοιες βραδιές σαν αυτήν την περασμένης Κυριακής είχαν λείψει.Η Λεωφόρος ήταν από τα παλιά. Εσφυζε από κόσμο, από παλμό. Μέγα πλήθος, μέγα πάθος. Σαν ηφαίστειο που ξυπνά, σαν λάβα που παράσερνε τους πάντες και τα πάντα στο διάβα της. Ολο το γήπεδο στο πόδι να χοροπηδάει εκστασιασμένο, συμμετοχή στο έπακρο και από τα δύο πέταλα, παραλήρημα μέχρι και τις κεντρικές. Πράσινη μαγεία.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.592 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι παίκτες καμικάζι. Απαντες με ψυχή χιλίων λεόντων, υπό την άψογη καθοδήγηση του στρατηγού Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έκανε «ματ» στη σκακιέρα των πάγκων απέναντι στον Πέδρο Μαρτίνς. Ναι, ο ίδιος Γιοβάνοβιτς είναι, αυτός που υποτίθεται ότι δεν μπορούσε να νικήσει σε ντέρμπι και έκτοτε έχει ρίξει τρίμπαλο στην ΑΕΚ και επικράτησε πανάξια του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Ο Σέρβος προπονητής έχει καταφέρει μέσα σε δέκα μήνες να μεταμορφώσει ένα συνονθύλευμα σε ομάδα, με όλα τα γράμματα της λέξης κεφαλαία. Είναι τεράστια η διαφορά που υφίσταται στον Παναθηναϊκό σ’ αυτό το διάστημα και με γνώμονα την εικόνα της ομάδας είναι σαφές ότι της αξίζει να επιστέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το Κύπελλο. Το αξίζει και το δικαιούται ποδοσφαιρικά. Νίκησε κατά κράτος τον ομόλογό του στον Ολυμπιακό, Πέδρο Μαρτίνς, από τον οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχει ηττηθεί και δεν έχει καν δεχτεί γκολ στα τρία ματς που τον έχει αντιμετωπίσει. Στον Μαρτίνς δεν βγήκε η ιδέα της χρησιμοποίησης του Κανέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής και όταν διόρθωσε το λάθος του ήταν αργά για τους Πειραιώτες, που έφτασαν στο σημείο να παίζουν με γιόμες στο δεύτερο ημίχρονο, ανήμποροι να ξεφύγουν από την πράσινη μέγκενη του. Οι Πειραιώτες παραδόθηκαν στην ανωτερότητα του Παναθηναϊκού που αναδείχθηκε πανάξιος νικητής και του στρατηγού Γιοβάνοβιτς. Η γκολάρα του Αϊτόρ ήταν το απόλυτο δείγμα γραφής του Σέρβου, που φέρει τη σφραγίδα της δουλειάς του.

Μία γκολάρα που αποτέλεσε προϊόν εξαιρετικής ομαδικής συνεργασίας με τέσσερις παίκτες να συνδυάζονται ιδανικά από τη δεξιά πλευρά (Παλάσιος, Κώτσιρας, Γκατσίνοβιτς και Αϊτόρ), πριν ο Ισπανός εξτρέμ νικήσει τον Βατσλίκ. Στον Αϊτόρ το χρωστούσε η μπάλα από τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού στο 6′ αλλά και τις δυο φάσεις απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα που αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Δεν ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ντέρμπι ήταν, ωστόσο, ο πιο καθοριστικός, ο πιο επιδραστικός. Κατάθεση ψυχής έκανε ο Φραν Βέλεθ που δέσποζε στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, το καλύτερό του ματς με την πράσινη φανέλα πραγματοποίησε ο Κώτσιρας, ενώ ο Πέρεθ ήταν για ακόμη μία φορά ο «εγκέφαλος» της ομάδας στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ισπανός αποδεικνύεται λαβράκι, όπως και ο Παλάσιος που σε κάθε ματς δίνει τα πάντα, σκυλιάζει μέσα στο γήπεδο, είτε είναι στη βραδιά του είτε όχι. Ρισπέκτ.

Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός ότι με εξαίρεση τη χαμένη ευκαιρία του Μασούρα στο 4ο λεπτό και την κεφαλιά του Σισέ στο 90+4’ όπου είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στον Πέρεθ, οι Πειραιώτες δεν δημιούργησαν καμία άλλη υποσχόμενη ευκαιρία σε ολόκληρο το ντέρμπι, εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό που είχε τουλάχιστον τέσσερις εκτός από το καθοριστικό τέρμα του. Η πράσινη κυριαρχία ήταν απόλυτη και αδιαμφισβήτητη.

Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στα πλέι οφ και έτσι πρέπει να συνεχίσει διότι υπάρχουν δύσκολα ματς μπροστά και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω του πρωταθλήματος. Με την ειδοποιό διαφορά ότι την Τετάρτη έχει τον πρώτο ημιτελικό με τη Λαμία στη Λεωφόρο. Η ομάδα πρέπει να δείξει τη δέουσα προσοχή και ο κόσμος να τη βοηθήσει πηγαίνοντας στο γήπεδο όσο το δυνατόν περισσότερος γίνεται. Μετά ακολουθεί ο Αρης (αν, τελικά, δεν αλλάξει ημερομηνία η αναμέτρηση και προηγηθεί το εκτός με την ΑΕΚ) και το «sold out» είναι επιβεβλημένο για πολλούς λόγους…

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.