ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

1-0 αντί για 4-0 ο Παναθηναϊκός τη Λαμία!

Ο Παναθηναϊκός «στρίμωξε» μεν στα «σχοινιά» τη Λαμία στη Λεωφόρο (1-0 με Ιωαννίδη στο 19'), χάνοντας ωστόσο... ένα τσουβάλι γκολ και μαζί την ευκαιρία να «καθαρίσει» οριστικά την υπόθεση πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, «ήρωας» για τη Λαμία ο Σαράνοφ, πολλά παράπονα για Σιδηρόπουλο, που έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρη περίπτωση πέναλτι υπέρ του «τριφυλλιού».

1-0 αντί για 4-0 ο Παναθηναϊκός τη Λαμία!

Με κεκτημένη ταχύτητα από την άκρως σημαντική (από βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής άποψης), νίκη επί του Ολυμπιακού, οι «πρασινοι» μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο του «Απ. Νικολαΐδης», ψάχνοντας το συντομότερο δυνατό, τη λύση απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας. Θα το είχαν καταφέρει μάλιστα, εάν ο Αϊτόρ εκτελούσε στον στόχο από πλεονεκτική θέση, μετά τη σέντρα του Γκατσίνοβιτς (2′).

Έχοντας στο βασικό σχήμα τους Χουάνκαρ και Βιγιαφάνιες, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε πιεστικός ψάχνοντας το γκολ που θα μείωνε το άγχος και θα ξεκλείδωνε την άμυνα της Λαμίας, κάτι που συνέβη λίγο πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου. Πρωταγωνιστής ο φορμαρισμένος Γιάννης Κώτσιρας, ο οποίος έκοψε την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και έβγαλε την κατάλληλη στιγμή κάθετη πάσα στον Φώτη Ιωαννίδη, έχοντας «κουβαλήσει» τη μπάλα περισσότερα από 20 μέτρα. Ο νεαρός φορ του «τριφυλλιού» δεν λάθεψε, νικώντας τον Σαράνοφ με αριστερό πλασέ (1-0, 19′).

Το πρώτο «check» στη λίστα του Γιοβάνοβιτς είχε μπει, ωστόσο χρειαζόταν ακόμη προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος, η εξασφάλιση της πρόκρισης στον τελικό από το πρώτο ματς.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.367 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο να πανηγυρίσουν ξανά τόσο με τον Γκατσίνοβιτς στο 21′, όσο και με τον Παλάσιος στο 36′. Πέραν της ατυχίας, εμπόδιο στα… όνειρα των γηπεδούχων στάθηκε και ο ρέφερι Σιδηρόπουλος, ο οποίος δεν είδε καθαρό χέρι του Τζανετόπουλου εντός περιοχής, προκαλώντας εκνευρισμό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η εν λόγω φάση (για την οποία δεν χρησιμοποιήθηκε καν το VAR, παρά το γεγονός της ξεκάθαρης παράβασης) εξόργισε, αλλά δεν αποσυντόνισε τους «πράσινους», οι οποίοι κατέγραψαν ακόμη μια σημαντική στιγμή λίγο πριν το ημίχρονο, με τον σκόρερ Ιωαννίδη να κόβεται προ κενής εστίας από τον Σαραμαντά.

Η Λαμία κατάφερε να κράτησει το παθητικό της στο ένα γκολ, ενώ παράλληλα φρόντισε να υπενθυμίσει ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει, όταν στο τέταρτο ( ! ) λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ταϊρόν έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ μετά από γύρισμα του Νούνιες.

Οι διαθέσεις του Παναθηναϊκού παρέμειναν… αναλλοίωτες και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «πράσινους» να ψάχνουν στοχοπροσηλωμένα το δεύτερο γκολ. Στο 48′ ο Ιωαννίδης θέλησε να εκμεταλλευτεί το ωραίο γύρισμα του Παλάσιος, αναγκάζοντας τον Σαράνοφ σε επέμβαση. Δέκα λεπτά αργότερα, από το κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο Βέλεθ είδε την κεφαλιά του να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα των Φθιωτών.

Εντείνοντας τα διαστήματα πίεσης, η οποία ανά περιόδους γινόταν ασφυκτική και κυνηγώντας κάθε διεκδικήσιμη μπαλιά έξω από την περιοχή της Λαμίας, ο Παναθηναϊκός φανέρωνε μεν τις προθέσεις του, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα. Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε… αδιάκοπα, με τον Σαράνοφ να εκτινάσσεται εντυπωσιακά διώχνοντας σε κόρνερ την κεφαλιά του Ιωαννίδη, ενώ στο αμέσως επόμενο κόρνερ ο Γκατσίνοβιτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση, σε ακόμα μια ανεπανάληπτη ευκαιρία (64′).

Οι πρώτες παρεμβάσεις του Γιοβάνοβιτς έγιναν στο 72ο λεπτό, με τον Σέρβο κόουτς του Παναθηναϊκού να ενισχύει το επιθετικό προφίλ της ομάδας η οποία ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είχε κλείσει στα καρέ της τη Λαμία. Στο 72ο λεπτό ο εξαιρετικός αλλά άτυχος Γκατσίνοβιτς έδωσε τη θέση του στον Καρλίτος, ενώ ο Μαουρίσιο πήρε τη θέση του Βιγιαφάνιες.

Με την είσοδο των δύο παικτών σημειώθηκε ακόμα μία καλή στιγμή για τους «πράσινους», με την κεφαλιά του Σένκεφελντ να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο -ήρωας της Λαμίας- Σαράνοφ είπε «όχι» στο πλασέ του Αϊτόρ σε τετ α τετ διώχνοντας με τα πόδια (78′). Ο Φώτης Ιωαννίδης δεν ευτύχησε να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά απέναντι στον Σαράνοφ, δίνοντας τη θέση του στον Αλεξανδρόπουλο (85′), με το… σκηνικό να μην αλλάζει.

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε πιεστικός και αναζήτησε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα το πολυπόθητο δεύτερο γκολ, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Οι «πράσινοι» αφήνουν πίσω τους ένα ματς στο οποίο κρίνοντας από την εικόνα του ματς, μάλλον αδικημένοι θα πρέπει να αισθάνονται καθώς έχασαν ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες σκοράροντας μόνο μία φορά σε ένα παιχνίδι το οποίο, κατά κοινή ομολογία όδευε προς μία άνετη επικράτηση του τριφυλλιού με τουλάχιστον τέσσερα γκολ…

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (72′ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (72′ Καρλίτος), Αϊτόρ (80′ Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (85′ Αλεξανδρόπουλος).

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Νούνιες, Ντελ Πίνο, Καραμάνος (62′ Μανούσος), Μπεχαράνο (87′ Γκέντσογλου), Ελευθεριάδης (70′ Ρόμανιτς), Άλβες (70′ Τζανδάρης), Μαζουλουξής (46′ Σιμόν).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.