ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οι «πράσινοι» με «τρίποντο» με οποιοδήποτε σκορ στην έδρα του μεγάλου τους αντιπάλου κατακτούν και μαθηματικά το πρωτάθλημα, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος και το ματς με τον Φοίνικα Σύρου στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Στον Παναθηναϊκό άπαντες είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και θέλουν να τελειώσουν την υπόθεση πρωτάθλημα σήμερα, μέσα στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου.

Σε περίπτωση ήττας του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ, ο Παναθηναϊκός την τελευταία αγωνιστική για να στεφθεί πρωταθλητής αρκεί να πάρει δύο σετ από τον Φοίνικα (αν νικήσει ο Ολυμπιακός 3-0 ή 3-1 την Κηφισιά θα έχουμε ισοβαθμία πάνω στο νήμα αλλά οι «πράσινοι» θα έχουν πλεονέκτημα ισοβαθμίας).

Αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από τον Ολυμπιακό 3-0 ή 3-1 σετ, την τελευταία αγωνιστική για να στεφθεί πρωταθλητής πρέπει να νικήσει 3-0 ή 3-1 σετ τον Φοίνικα στο Μαρούσι.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ιδανικό στόχο τη νίκη με 3-0 σετ και να καταφέρουν να περιορίσουν τον Παναθηναϊκό κάτω από 49 κερδισμένους πόντους ώστε να αποκτήσουν το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας το οποίο κρατάει ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του με 3-0 σετ και 75-49 πόντους στον πρώτο αγώνα της Β΄ φάσης που έγινε στο Μαρούσι.

Αν δεν το καταφέρουν οι ερυθρόλευκοι σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό με τρίποντο (3-0 σετ έστω και χωρίς την επιθυμητή διαφορά πόντων ή 3-1 σετ ή στη χειρότερη με 3-2 σετ) ώστε να περιμένουν στραβοπάτημα των «πρασίνων» την τελευταία αγωνιστική στην έδρα τους από τον Φοίνικα, ενώ οι ίδιοι θα δοκιμαστούν στο Ζηρίνειο με την Κηφισιά.

Αγωνιστικά προβλήματα για το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλο δεν υπάρχουν και έτσι το «τριφύλλι» θα παραταχθεί πάνοπλο στο κλειστό «Μ. Μερκούρη». Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γεροθόδωρος και Παπαδογούλας.

Παρακολουθήστε το ματς εδώ