ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Αυτός ο Παναθηναϊκός αξίζει όχι μόνο να πάει τελικό αλλά και να το σηκώσει κόντρα σε Σιδηρόπουλους!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ισοπεδωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού, που δεν αποτυπώνεται με το 1-0 επί της Λαμίας , την πρόκριση για τον τελικό που αναμένεται να πάρει την ερχόμενη εβδομάδα, αρκεί να είναι σοβαρός, το κύπελλο που δικαιούται βάση απόδοσης και τον Σιδηρόπουλο, που για άλλο ένα παιχνίδι του έβαλε εμπόδια.

Αυτός ο Παναθηναϊκός αξίζει όχι μόνο να πάει τελικό αλλά και να το σηκώσει κόντρα σε Σιδηρόπουλους!

Ναι το ματς δεν ήρθε 5-0 με βάση τις 12 ευκαιρίες, που έκανε ο Παναθηναϊκός στο χθεσινό ματς με την Λαμία. Ήρθε 1-0 με μία γκολάρα του Ιωαννίδη, από πολύ ωραία προσπάθεια του Κώτσιρα. Αλλά πραγματικά όσοι πήγαν χθες στην Λεωφόρο, η όσοι είδαν το ματς από την τηλεόραση την χάρηκαν την ομάδα. Σκεφτείτε μόνο πως έπαιζε ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου όταν έβρισκε κλειστές άμυνες και πως παίζει τώρα, για να καταλάβετε την διαφορά. Καμία σχέση.

Η ομάδα εξελίσσεται, βελτιώνεται με τον Γιοβάνοβιτς να έχει περάσει πολλά από τα θέλω του στους παίκτες και να βλέπουμε πλέον όλο και πιο συχνά πράγματα, δουλεμένα στην προπόνηση. Το κλασικό γκολ του Αϊτόρ μπήκε με τον ΠΑΟΚ και με τον Ολυμπιακό, δεν μπήκε χθες. Αυτή την φορά στην σέντρα του Γκατσίνοβιτς από δεξιά, δεν έπιασε καλά το πλασέ και ίσως αν έβαζε το κεφάλι να άνοιγε το σκορ. Το γκολ που έβαλε με την ΑΕΚ χθες δεν το έβαλε. Με την ΑΕΚ πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα χθες πλάσαρε και το έβγαλε ο Σαράνοφ. Ετσι είναι η μπάλα, μία θα μπει μέσα, την άλλη δεν θα μπει. Χθες βέβαια πολλές φορές δεν μπήκε, αλλά με αυτή την εικόνα που βγάζει η ομάδα δεν νομίζω ότι θα έχει θέμα για πρόκριση στον τελικό.

Πάει στην Λαμία βάζει ένα γκολ και τελειώνουν όλα, αφού στο κύπελλο Ελλάδας το εκτός έδρας γκολ μετράει και το να δεχθείς τρία γκολ από αυτή την ομάδα μετά θα είναι αυτοκτονία. Και ο Παναθηναϊκός εδώ και καιρό έχει στρώσει για τα καλά παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και με βάση την εικόνα του, όχι μόνο αξίζει να πάει τελικό, αλλά και να σηκώσει το κύπελλο.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 2.551 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μοναδική αμφιβολία είναι οι διαιτησίες. Και χθες η ομάδα έφαγε πιστολιά από τον Σιδηρόπουλο. Τον διαιτητή ΟΦΑ, που βλέπει Παναθηναϊκό και τον πάει κόντρα. Στο Αγρίνιο δεν έχει βγει η μπάλα από την κεφαλιά πάσα του Βέλεθ στον Σάρλια, που σκόραρε, αλλά ο Σιδηρόπουλος δέχθηκε την απόφαση του βοηθού και κανείς από το var δεν τον φώναξε, για να το δει. Χθες ένα πέναλτι, που Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ θα το έπαιρναν εύκολα με τον Σιδηρόπουλο διαιτητή, ο Παναθηναϊκός δεν το πήρε. Από πάσα του Ιωαννίδη στον Αϊτόρ, που είναι απέναντι στην εστία παρεμβαίνει ο Τζανετόπουλος, που προσπαθεί να μαζέψει το χέρι του, που είναι τεντωμένο, αλλά δεν προλαβαίνει και με το χέρι ανακόπτει την πορεία της μπάλας προς τον Αϊτόρ. Καθαρό πέναλτι δεν δόθηκε και ο Σιδηρόπουλος στέρησε από τον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να κάνει το 2-0 και από τον Γιοβάνοβιτς στη ρεβάνς να κάνει ένα εκτεταμένο rotation. Θα χρειαστούν μεγάλη προσπάθεια οι Σιδηρόπουλοι, τα μπουμπούκια της ελληνικής διαιτησίας, ώστε να ανακόψουν την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Για τους Ελληνες διαιτητές το έχω ξαναπεί. Ούτε στο τοπικό. Καλύτερα οι ξένοι με τα λάθη τους, παρά αυτοί οι τύποι, που έχουν χαλάσει τις ζωές μας για 25 χρόνια.

*Οι παίκτες θα πρέπει να μπουν με την ίδια νοοτροπία και την ίδια σοβαρότητα στη ρεβάνς με την Λαμία, για να κάνουν αυτό, που είναι υποχρεωμένοι. Να πάνε την ομάδα στον τελικό. Εύχομαι και ελπίζω και βασίζω πολλά στον Γιοβάνοβιτς να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός, όπως πρέπει στη ρεβάνς. Οσοι παίξουν πρέπει να ξέρουν, ότι είναι υποχρεωμένοι να πάνε τελικό και να μπουν από το πρώτο λεπτό με το μαχαίρι στα δόντια και με απόλυτη συγκέντρωση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.