ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Επίσημο: Ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter – Στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια το deal

Ο Έλον Μασκ είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Επίσημο: Ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter - Στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια το deal

Είναι πλέον και επίσημο. Η εποχή «Έλον Μασκ» ξεκινάει για το Twitter καθώς το διοικητικό συμβούλιο του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πως έκανε αποδεκτή την προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Νοτιοαφρικανού κροίσου.

Ο Μασκ, ο οποίος κατείχε ποσοστό άνω του 9% στο Twitter, είχε ετοιμάσει ένα πακέτο χρηματοδότησης 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προσφορά του. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από ένα μείγμα δικών του περιουσιακών στοιχείων, αλλά και την υποστήριξη του τραπεζικού κολοσσού της Wall Street, Morgan Stanley και άλλων εταιρειών.

Ορισμένοι μέτοχοι του Twitter φέρεται να επικοινώνησαν με την εταιρεία μετά την ανακοίνωση του σχεδίου χρηματοδότησης του Μασκ, καλώντας την να μην χάσει την ευκαιρία για μια πιθανή συμφωνία. Ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla είχε συναντήσεις τις τελευταίες μέρες με τους μετόχους του Twitter, αναζητώντας υποστήριξη για την προσφορά του. Το όραμά του είναι να κάνει «ιδιωτική» την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία θα επικρατεί η ελευθερία του λόγου.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 65.688 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Bret Taylor, επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συμβουλίου του Twitter, ανέφερε: «Το Συμβούλιο αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του κύριου Μασκ, η οποία μας καλύπτει από οικονομικής πλευράς. Πιστεύουμε πως η κίνηση αυτή είναι η καλύτερη για τους μετόχους του Twitter».

Από την πλευρά του ο Parag Agrawal, CEO του Twitter δήλωσε σε ανακοίνωσή του: «Το Τwitter είχε σαν σκοπό τη συμβολή του σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το γεγονός πως η ομάδα μας εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει όλο αυτό».

«Η ελευθερία του λόγου είναι ο θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας και το Twitter είναι το ψηφιακό τετράγωνο το οποίο δίνει στην ανθρωπότητα τον διάλογο. Θέλω να κάνω το Twitter καλύτερο σαν προϊόν με νέα χαρακτηριστικά, ανοιχτό αλγόριθμο και με κύριο σκοπό τη νίκη κατά των spam και των bots. Το Τwitter έχει τρομακτικές προοπτικές. Ανυπομονώ να δουλέψω με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να καταφέρουμε να τις ξεκλειδώσουμε», ανέφερε από την πλευρά του ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ.

Πηγή: newsbomb.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...