ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Επίσημο: Ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter – Στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια το deal

Ο Έλον Μασκ είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Επίσημο: Ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter – Στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια το deal | panathinaikos24.gr

Είναι πλέον και επίσημο. Η εποχή «Έλον Μασκ» ξεκινάει για το Twitter καθώς το διοικητικό συμβούλιο του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πως έκανε αποδεκτή την προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Νοτιοαφρικανού κροίσου.

Όμικρον 2: Το σύμπτωμα που δίνει μόνο αυτή, φωνάζει ότι είσαι θετικός
Όμικρον 2: Το σύμπτωμα που δίνει μόνο αυτή, φωνάζει ότι είσαι θετικός 26.832 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Μασκ, ο οποίος κατείχε ποσοστό άνω του 9% στο Twitter, είχε ετοιμάσει ένα πακέτο χρηματοδότησης 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προσφορά του. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από ένα μείγμα δικών του περιουσιακών στοιχείων, αλλά και την υποστήριξη του τραπεζικού κολοσσού της Wall Street, Morgan Stanley και άλλων εταιρειών.

Ορισμένοι μέτοχοι του Twitter φέρεται να επικοινώνησαν με την εταιρεία μετά την ανακοίνωση του σχεδίου χρηματοδότησης του Μασκ, καλώντας την να μην χάσει την ευκαιρία για μια πιθανή συμφωνία. Ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla είχε συναντήσεις τις τελευταίες μέρες με τους μετόχους του Twitter, αναζητώντας υποστήριξη για την προσφορά του. Το όραμά του είναι να κάνει «ιδιωτική» την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία θα επικρατεί η ελευθερία του λόγου.

Ο Bret Taylor, επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συμβουλίου του Twitter, ανέφερε: «Το Συμβούλιο αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του κύριου Μασκ, η οποία μας καλύπτει από οικονομικής πλευράς. Πιστεύουμε πως η κίνηση αυτή είναι η καλύτερη για τους μετόχους του Twitter».

Από την πλευρά του ο Parag Agrawal, CEO του Twitter δήλωσε σε ανακοίνωσή του: «Το Τwitter είχε σαν σκοπό τη συμβολή του σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το γεγονός πως η ομάδα μας εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει όλο αυτό».

«Η ελευθερία του λόγου είναι ο θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας και το Twitter είναι το ψηφιακό τετράγωνο το οποίο δίνει στην ανθρωπότητα τον διάλογο. Θέλω να κάνω το Twitter καλύτερο σαν προϊόν με νέα χαρακτηριστικά, ανοιχτό αλγόριθμο και με κύριο σκοπό τη νίκη κατά των spam και των bots. Το Τwitter έχει τρομακτικές προοπτικές. Ανυπομονώ να δουλέψω με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να καταφέρουμε να τις ξεκλειδώσουμε», ανέφερε από την πλευρά του ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ.

Πηγή: newsbomb.gr

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close