ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Γκαράς στο Panathinaikos24: «Είμαστε διψασμένοι γι΄ ακόμα ένα τίτλο – Το πρωτάθλημα αξίζει στον κόσμο που ήταν δίπλα μας»!

Ο έμπειρος λίμπερο των πρωταθλητών Ελλάδας, Δημήτρης Γκαράς, μιλάει αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr, για την κατάκτηση του τροπαίου, την ιδιαίτερα επίπονη σεζόν, το κλίμα που υπήρξε μέσα στον Παναθηναϊκό, αλλά και το μήνυμα στον κόσμο για την υποστήριξη που είχαν όλη τη χρονιά.

Γκαράς στο Panathinaikos24: «Είμαστε διψασμένοι γι΄ ακόμα ένα τίτλο - Το πρωτάθλημα αξίζει στον κόσμο που ήταν δίπλα μας»!

Υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος για να καταφέρει ο Παναθηναϊκός τους στόχους του τη φετινή σεζόν, σε μια χρονιά όπου οι «πράσινοι» έπαιξαν σε τέσσερις διοργανώσεις και επέστρεψαν εμφατικά στους τίτλους.

Ο Δημήτρης Γκαράς μιλάει στο Panathinaikos24.gr, για την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ, την παρουσία του «τριφυλλιού» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από αρκετά χρόνια, αλλά και για το κλίμα που υπάρχει εντός αποδυτηρίων.

Αναλυτικά όσα δηλώνει σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη ο λίμπερο της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού

Έχουν περάσει λίγες ημέρες από την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό. Έχετε συνειδητοποιήσει τι έχετε πετύχει;

“Έλιωσε” τον Ολυμπιακό στο καμίνι της Λεωφόρου!
“Έλιωσε” τον Ολυμπιακό στο καμίνι της Λεωφόρου! 1.185 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη, με υγεία σε όλο τον κόσμο! Σίγουρα ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθότι ακολουθήθηκε ένα διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής με συλλογή βαθμών για την ανάδειξη του πρωταθλητή, όποτε τώρα ναι μεν και μαθηματικά είμαστε πρωταθλητές, αλλά την Πέμπτη έχουμε έναν ακόμη αγώνα που πρέπει να εμφανιστούμε σοβαροί για να έρθει ακόμη μια νίκη.

Πιστεύω ότι την Πέμπτη στη φιέστα και με τον κόσμο δίπλα μας θα συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε καταφέρει. Είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό για την ιστορία και τον κόσμος του, να είναι πρωταγωνιστής και να διεκδικεί όλους τους τίτλους κάθε χρόνο».

Τι είναι αυτό που κάνει το φετινό πρωτάθλημα ξεχωριστό;

«Το φετινό πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερο και αρκετά ανταγωνιστικό και δύσκολο, γιατί υπήρχαν 4 ομάδες που διεκδικούσαν τον τίτλο και σε κάθε μεταξύ μας αναμέτρηση υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν υπήρχε φαβορί κι έτσι ήταν ένα από τα ωραιότερα πρωταθλήματα που μέχρι το τέλος κρατούσε όλο τον κόσμο σε αγωνία.

Λόγω του ανταγωνισμού η δυσκολία της κατάκτησης του πρωταθλήματος ήταν ακόμη πιο μεγάλη, όποτε και η χαρά μας μεγαλύτερη όταν φτάσαμε στην κατάκτηση του. Εύχομαι και του χρόνου να έχουμε αρκετές ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, ώστε να ανεβεί σταδιακά και το αγωνιστικό επίπεδο του αθλήματος, αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου».

Τι δυναμικότητας θα χαρακτήριζες το πρωτάθλημα και τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε μέσα στην χρονιά;

«Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε αφορούσαν περισσότερο την κούραση και την διαχείριση της. Ήταν ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα με αγώνες ανά τρεις μέρες με δύσκολα ταξίδια ειδικά στην Ευρώπη και με παιχνίδια με ένταση και πολύ άγχος, αλλά λόγω της πάστας των αθλητών δεν τα παρατήσαμε ούτε μια στιγμή.

Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλους τους αγώνες, δίναμε το 100% σε κάθε προπόνηση χωρίς να σκεφτόμαστε ούτε κούραση ούτε άλλες δικαιολογίες και αυτό νομίζω ήταν το μυστικό της φετινής πορείας του Παναθηναϊκού σε Ευρώπη και Ελλάδα που επισφραγίσθηκε μέχρι στιγμής με την κατάκτηση του πρωταθλήματος γιατί έχουμε άλλον έναν τίτλο, το Λιγκ Καπ που θέλουμε να κατακτήσουμε».

Σας έμεινε πικρία για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Χάλκμπανκ;

«Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις κάθε ομάδας πάντα έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα για τους αθλητές γιατί εκτός από το Σύλλογο αντιπροσωπεύουν και τη χώρα τους και μέσα από καλές πορείες στην Ευρώπη διαφημίζεις το άθλημα και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται στην χώρα σου.

Φέτος κάναμε μια εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη, φτάσαμε στους ημιτελικούς, αποκλείσαμε ομάδες με τετραπλάσια μπάτζετ από εμάς αποδεικνύοντας ότι καμία φορά ότι δε μετράνε μόνο τα λεφτά στον πρωταθλητισμό.

Μόνο χαρά έχουμε από την πορεία μας στην Ευρώπη και ακόμη και με την Χάλκμπανκ που αποκλειστήκαμε δεν κατεβάσαμε ούτε μια στιγμή το κεφάλι και τους κοίταξε στα μάτια. Είμαστε ρεαλιστές και δεν πετάμε στα σύννεφα. Η Χάλκμπανκ ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς και γι’ αυτό δίκαια μας κέρδισαν και πέρασαν στον τελικό».

Πόσο σημαντική είναι για εσάς η διαρκής στήριξη του κόσμου που υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν κι ένα μήνυμα εν όψει της γιορτής της Πέμπτης;

«Απίστευτος ο κόσμος του Παναθηναϊκού πάντα δίπλα μας να γεμίζει σε κάθε αγώνα τον γήπεδο του Αγίου Θωμά να μας εμψυχώνει, να μας πορώνει, να χαίρεται μαζί μας τις νίκες και με τον παλμό τους να δείχνουν στους αντιπάλους μας ότι η δύναμη του κόσμου του Παναθηναϊκού είναι τεράστια.

Να συνεχίσουν να είναι για πάντα στο πλευρό όλων των τμημάτων του Συλλόγου! Ευχαριστούμε για όλα τους περιμένουμε στη φιέστα την Πέμπτη, γιατί ήταν η κινητήριος δύναμη μας και το πρωτάθλημα τους αξίζει»!

Ποιες οι εντυπώσεις που αποκόμισες από τα μέλη της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου μετά τον πρώτο χρόνο χρόνο συνεργασίας σας;

«Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι εκπληκτική, πάντα δίπλα μας στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα, σε κάθε πρόβλημα. Ευχαριστούμε για όλα και εύχομαι να συνεχίσουν να κάνουν τόσο καλά τη δουλειά τους για το καλό της ομάδας».

Πως προετοιμάζεστε για τη συνέχεια με τα δύο παιχνίδια απέναντι στο Φοίνικα που φέτος αποδείχθηκε «κακός δαίμονας» του Παναθηναϊκού;

«Δε μ’ αρέσει ο χαρακτηρισμός «κακός μπελάς». Η Σύρος έχει μια πολύ καλή ομάδα ισάξια των τριών πρώτων. Είναι διεκδικητές όλων των τίτλων και σε τέτοια παιχνίδια τα αποτελέσματα είναι αμφίρροπα. Εμείς θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, θα τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα και ελπίζουμε στο τέλος να βγούμε νικητές από αυτή την αναμέτρηση. Είμαστε διψασμένοι για ακόμη έναν τίτλο που είναι ο τελευταίος ώστε να κλείσει ακόμη καλύτερα η υπέροχη για εμάς φετινή χρόνια…»!

Τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει για να ανέβει επίπεδο το ελληνικό βόλεϊ στο μέλλον;

«Κάποτε το βόλεϊ είχε μεγάλη αίγλη. Δυστυχώς δεν μπορούσε να μην επηρεαστεί και αυτό όπως το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την κρίση που επήλθε στην Ελλάδα.

Ήταν μια δύσκολη δεκαετία, αλλά οι άνθρωποι του αθλήματος, με την αγάπη τους το κράτησαν ζωντανό με μεγάλες θυσίες ώστε τώρα να φτάνουμε σιγά σιγά σε ένα σημείο να ανεβαίνει ξανά και το επίπεδο αλλά και των σωματείων, που στελεχώνονται από αθλητές παγκόσμιου φήμης. Υπάρχουν πλέον πολλές ομάδες με αρκετά υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ομάδες που συμμετέχουν στα καλύτερα πρωταθλήματα.

Το πρωτάθλημα κάθε χρόνο τείνει να γίνεται και καλύτερο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι να βλέπουμε το άθλημα που αγαπάμε να φτάνει σιγά σιγά στο επίπεδο που του αξίζει. Δεν υπάρχει κάτι που θα άλλαζα. Απλώς θα έδινα μεγαλύτερο βάρος στον πυρήνα του αθλήματος που είναι οι ακαδημίες ώστε να βγαίνουν νέα παιδιά που θα μπορούν να παίξουν και να αντεπεξέλθουν σε υψηλό επίπεδο και επίσης στους τρόπους προβολής του αθλήματος ώστε να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε όσο περισσότερα νεαρά παιδιά και να τους δώσουμε κίνητρα για να το αγαπήσουν και να το υπηρετήσουν».

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες για το μέλλον;

«Κάθε τίτλος σου ανοίγει την όρεξη να συνεχίσεις και να κατακτήσεις κι άλλους. Θεωρώ πως σωματικά και πνευματικά αντέχω ακόμη σε επίπεδο πρωταθλητισμού και εύχομαι και του χρόνου να παλεύω για όλα τε τρόπαια. Ακόμη όμως, είναι νωρίς. Τώρα μπροστά μας έχουμε το Λιγκ Καπ και προς το παρόν το μυαλό μου είναι μόνο εκεί».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.