ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Με νοοτροπία νικητή για την πολυπόθητη πρόκριση στη Λαμία

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τη Λαμία και τη λογική με την οποία επιβάλλεται να μπει στην αναμέτρηση το τριφύλλι.

Με νοοτροπία νικητή για την πολυπόθητη πρόκριση στη Λαμία

*To 1-0 του πρώτου αγώνα, μπορεί να ήταν πλασματικό, αλλα δίνει, έστω κι έτσι, ένα προβάδισμα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό έναντι της Λαμίας. Αν οι “πράσινοι” ήταν πιο εύστοχοι στη Λεωφόρο θα είχαν μετατρέψει τον αυριανό δεύτερο ημιτελικό σε τυπική διαδικασία. Τώρα, είναι υποχρεωμένοι να παραταχθούν στο γήπεδο με περίσσια σοβαρότητα, συγκέντρωση στα ύψη, αλλά και νοοτροπία νικητή.

*Με Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης. Ειδικά σε τέτοιο παιχνίδι. Ο Σέρβος γνωρίζει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, περιμένει να βρει απέναντί του μια ομάδα η οποία θα παίξει δυναμικά και δεν έχει τίποτα να χάσει κι αυτό είναι κάτι το οποίο έχει τονίσει στους ποδοσφαιριστές του. Για να κατακτηθεί, λοιπόν, η πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, οι πράσινοι θα πρέπει αύριο να αγωνιστούν όχι απλώς για να υπερασπιστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα, αλλά για να πάρουν τη νίκη.

*Αυτή είναι η λογική και η νοοτροπία με την οποία θα δούμε τον Παναθηναϊκό. Αν θυμάστε, κάτι τέτοιο είχε συμβεί και στον Βόλο, όταν μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο, το τριφύλλι “ισοπέδωσε” την ομάδα της Μαγνησίας στη ρεβάνς παρά το τελικό 0-0 και πήρε την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Ιδιος είναι, λοιπόν, και ο στόχος ενόψει του δεύτερου αγώνα με τη Λαμία. Ποδόσφαιρο κυριαρχικό, με σοβαρότητα και συγκέντρωση, ισορροπία σε όλες τις γραμμές και στόχος η νίκη για την πιο εύκολη δουλειά.

*Προφανώς και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τη Λαμία. Οπως επίσης, είναι και το πιο φορμαρισμένο σύνολο τον τελευταίο ένα μήνα και βάλε. Αυτά, όμως, πρέπει να φανούν στο χορτάρι για μια ακόμη φορά. Τα συνεχόμενα παιχνίδια αναμφίβολα δημιουργούν κόπωση, σωματική και πνευματική, αλλά οι απαιτήσεις είναι πολλές σε μια μεγάλη ομάδα. Ειδικά όταν αυτή θέλει να βρίσκεται σε μια διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα.

*Η ομάδα καλείται ξανά να φανεί όπως πρέπει στον αγωνιστικό χώρο, να κάνει τη δουλειά της και να επιστρέψει στη βάση του με την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν τίτλο που εξ’ αρχής αποτελούσε έναν εκ των στόχων. Από την καλοκαιρινή προετοιμασία, ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του δήλωναν την έντονη επιθυμία κατάκτησής του. Ακολουθεί, όμως, ένα ακόμη βήμα πριν από αυτό της τελικής διεκδίκησης του τροπαίου.

*Στο αγωνιστικό κομμάτι, δύσκολα θα δούμε αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς. Αν το σκορ ήταν διαφορετικό, ο Γιοβάνοβιτς θα έκανε ένα φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα για να ξεκουράσει βασικά στελέχη ενόψει του παιχνιδιού με τον Άρη. Μια θέση στη μεσαία γραμμή διεκδικούν οι Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες και οι υπόλοιποι αναμένονται οι ίδιοι. Μπρινιόλι στο τέρμα, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Κώτσιρας στην άμυνα, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς στο κέντρο, Αϊτόρ, Παλάσιος στα άκρα και Ιωαννίδης στην κορυφή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ