ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Την τελευταία φορά που… άγγιξε τον τελικό, τον σταμάτησε ξεδιάντροπα ο Κύζας

Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να πάει σε έναν τελικό για πρώτη φορά μετά το Κύπελλο του 2014. Και αυτή τη φορά κανένας... Κύζας δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Την τελευταία φορά που... άγγιξε τον τελικό, τον σταμάτησε ξεδιάντροπα ο Κύζας

Η σεζόν 2013-2014 ήταν η τελευταία που ο Παναθηναϊκός έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Και το κατέκτησε, επικρατώντας με 4-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Με προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου, με χατ τρικ του Μάρκους Μπεργκ και με ένα γκολ του Νίκου Καρελη, οι «πράσινοι» κατακτούσαν το Κύπελλο, που ήταν και το τελευταίο που μπήκε στην τροπαιοθήκη της ΠΑΕ.

Από τότε μέχρι σήμερα, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά σε μεγάλο τελικό. Έχει αύριο την ευκαιρία να βρεθεί μετά από οχτώ χρόνια εκεί, περιμένοντας είτε τον ΠΑΟΚ και πάλι, είτε τον Ολυμπιακό με τον οποίο δεν έχει βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου από το 2004, όταν τον είχε κερδίσει με 3-1 στη Νέα Σμύρνη.

Τι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια οι πράσινοι στον θεσμό και πόσες φορές έφτασαν κοντά σε συμμετοχή σε τελικό; Το 2016-17 ήταν ξανά σε ημιτελικό Κυπέλλου και ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκαν εκεί όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα πήγαιναν στον επαναληπτικό ως το απόλυτο φαβορί. Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο με 2-0 στο πρώτο ματς και ανέβαινε στην Τούμπα για να υπερασπιστεί το σκορ που είχε κατακτήσει. Στο… περιβόητο παιχνίδι με τον Κύζα διαιτητή, σε ένα από τα ματς που έχουν προκαλέσει μία από τις μεγαλύτερες και πιο έντονες αντιδράσεις του Παναθηναϊκού για αντιμετώπιση από τη διαιτησία την τελευταία οχταετία. Και όχι άδικα.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 60.991 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Κύζας είχε κάνει τότε μία από τις πιο ξεδιάντροπες διαιτησίες όλων των εποχών. Διαιτησία που θύμιζε εποχές… Ευθυμιάδη, Παπουτσέλη, Μποροβήλου. Είχε αρνηθεί πέναλτι, είχε δώσει ανύπαρκτη κόκκινη, δεν τιμωρούσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, του είχε κάνει δώρο το 1-0 με ανύπαρκτο φάουλ. Τα όσα ακούστηκαν σε επίπεδο φημών μετά το παιχνίδι για το τι έκανε ο Κύζας δύο μέρες στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να τα ψάξετε. Και να δείτε μετά σε επανάληψη εκείνο το ματς για να καταλάβετε πως έχασε τότε την πρόκριση στον τελικό ο Παναθηναϊκός.

Ήταν η μοναδική φορά από το 2014 μέχρι σήμερα που ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει τόσο κοντά σε τελικό Κυπέλλου. Και θα τα είχε καταφέρει αν τον είχαν κατά κλέψει στην Τούμπα. Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, έχει δεχτεί και σφαλιάρες που τις… άκουσε για τα καλά, με ομάδες χαμηλότερου επιπέδου. Από την Ξάνθη, τον Ατρόμητο, τον ΠΑΣ Γιάννινα και δύο φορές τη Λαμία. Τρίτη και… φαρμακερή αύριο. Πηγαίνει εκεί, παίζει την μπάλα του, κερδίζει και πάει τελικό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.