ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Και τώρα… κούπα!

Ο Παναθηναϊκός ξεμπέρδεψε με ευκολία και στη Λαμία, επικράτησε με 2-0 χάρη σε γκολάρες Ιωαννίδη (42΄) και Παλάσιος (58΄) και στις 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ θα διεκδικήσει το 19ο Κύπελλο της ιστορίας του.

Και τώρα... κούπα!

Με την ίδια ενδεκάδα όπως αγωνίστηκε και στο πρώτο ματς του «Απ. Νικολαΐδης», παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο ζωηρός την αναμέτρηση και μάλιστα είχε την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 7ο λεπτό, με τη σέντρα-σουτ του Παλάσιος να μην μπορεί να αιφνιδιάσει τον Σαράνοφ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ούτε ο Αϊτόρ μπόρεσε να παραβιάσει την εστία των γηπεδούχων.

Η γηπεδούχος Λαμία, από την πλευρά της πίεσε στη συνέχεια το «τριφύλλι», χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο για τα καρέ του Μπρινιόλι. Στο 18΄ ο Παλάσιος θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αλλά μετά από ωραία ατομική ενέργεια, σούταρε με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα εκατοστά άουτ. Στο 24΄ η Λαμία είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να φτάσει κοντά στα καρέ των «τριφυλλιού», αλλά το φάουλ από καλή θέση που εκτέλεσε ο Προβυδάκης έφτασε ξεκούραστα στην αγκαλιά του Ιταλού τερματοφύλακα.

Για να δούμε καλή στιγμή για το «τριφύλλι» έπρεπε να διανύσουμε 32 λεπτά αγώνα, με τους «πράσινους» να φτάνουν με αξιώσεις μπροστά στα καρέ του Σαράνοφ, να κερδίζουν κόρνερ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 36΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Λούκας, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.119 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός για να ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων, το βρήκε στο 41΄ μετά την εξαιρετική πάσα του Ρούμπεν, ο Τζανετόπουλος μπήκε μαλθακά στη φάση, έχασε από τον επιθετικό των «πρασίνων» καθαρά τη μπάλα, με τον Ιωαννίδη να πλασάρει εύστοχα για το 1-0. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στο τελικό του κυπέλλου.

Στην επανάληψη, η Λαμία ήταν αυτή που βρήκε καλή ευκαιρία, μετά τη λανθασμένη μεταβίβαση του Σένκεφελντ, αλλά χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Μπρινιόλι. Στο 48΄ το μακρινό σουτ του Ρούμπεν κατέληξε μακριά από την εστία του Σαράνοφ, με την Λαμία να απαντά στις τελικές προσπάθειες με το Σιμόν να στέλνει άουτ τη μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ στο 52΄. Στο 58΄ ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 με «δράστη» τον Παλάσιος που πλάσαρε εύκολα τον Σαράνοφ, μετά την τελική πάσα του Βιγιαφάνιες. Όλα πήγαιναν κατ΄ ευχήν για το «τριφύλλι», διευκολύνοντας και το έργο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το γκολ που σημείωσε η Λαμία με τον Μπανγκουρά στο 61΄ ακυρώθηκα σωστά ως οφσάιντ μετά και την υπόδειξη του VAR.

Η γηπεδούχος Λαμία, είχε ένα καλό δίλεπτο, αλλά αρχικά ο Μπεχαράνο και στη συνέχεια ο Μπανγκουρά, δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Μπρινιόλι με το 2-0 να παραμένει, σε ένα χρονικό διάστημα που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φρόντισε να κάνει αρκετές αλλαγές για να δώσει ανάσες στους βασικούς ποδοσφαιριστές του ενόψει και το αγώνα στο πρωτάθλημα την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στον Άρη.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το σκορ στα επίπεδα του 2-0 ως το φινάλε παρά την προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς στις καθυστερήσεις και με δύο νίκες επί της Λαμίας, σφράγισε την παρουσία του στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το 2014.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.