ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Και όταν το κύπελλο σηκώσω…

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό κυπέλλου μετά από 8 χρόνια και τον κόσμο, που περιμένει πως και πως αυτό το παιχνίδι, αλλά και την Λαμία, που έπιασε πάτο με την συμπεριφορά της πριν την έναρξη του αγώνα.

Και όταν το κύπελλο σηκώσω…

Από το 2014 πέρασαν οκτώ χρόνια. Χρόνια δύσκολα, χρόνια με πίκρες για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Μετά από οκτώ χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία κούπα. Το κύπελλο με αντίπαλο στον τελικό τον ΠΑΟΚ ,όπως είχε γίνει και την τελευταία φορά, όταν οι «πράσινοι» το είχαν σηκώσει με το επιβλητικό 4-1. Είναι η πρώτη φορά που οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν τέτοια στενοχώρια για αποκλεισμό του Ολυμπιακού.

Ολοι ήθελαν τον Ολυμπιακό στον τελικό, για να το πάρουν κόντρα στον Ολυμπιακό, κόντρα στην ομάδα, που 20 χρόνια έπαιρνε με το έτσι θέλω τα πρωταθλήματα, την ομάδα, που το 50-50 της αρέσει μόνο σε μία περίπτωση. 50 υπέρ της και 50 κατά του αντιπάλου. Αυτό δεν έγινε, όμως, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τον τελικό και ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να σηκώσει κούπα κόντρα σε αυτούς. Θα βολευτούμε και με τον ΠΑΟΚ δεν πειράζει.

Το πέρασμα από την Λαμία, ήταν όπως έπρεπε. Για όσους λένε, ότι η ομάδα δεν έπαιξε καλά, η ότι δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι να τους ενημερώσω, ότι το γήπεδο ήταν πολύ σκληρό, αφού η Λαμία αποφάσισε να μην ποτίσει το χόρτο, για να δυσκολέψει τους παίκτες του Παναθηναϊκού με την ελπίδα να πάρει την πρόκριση. Ετσι οι «πράσινοι» αποφάσισαν να παίξουν κυνικά, για να μην επιβαρυνθούν με τρεξίματα και πολλές μονομαχίες και είδαμε με μπαλιές να σημαδεύουν την πλάτη της άμυνας της Λαμίας. Ετσι έγινε και στην φάση του πρώτου γκολ, όπου ο Τζανετόπουλος μετά το λάθος που έκανε έχασε τον Ιωαννίδη, που με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ και όλα τελείωσαν.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 2.309 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από κει και πέρα όλα ήταν διαδικαστικά και με το 0-2 από τον Παλάσιος σφραγίστηκε η πρόκριση. Τώρα ξεχνάμε την πρόκριση-υποχρέωση και όλο το βάρος πέφτει στο ματς με τον Αρη. Η ομάδα θα χρειαστεί την βοήθεια από τον κόσμο, για να μπορέσει να νικήσει σε ένα ματς, που είναι κομβικό, για την επιστροφή στην Ευρώπη. Θα είναι δύσκολο ματς και η Λεωφόρος, πρέπει να σπρώξει την ομάδα.

Ο κόσμος, που πήγε στην Λαμία, αλλά παρά το οκέι της Αστυνομίας ο πρόεδρος της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου αρνήθηκε την είσοδό τους και μίλησε με πολύ άσχημο τρόπο στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Ο Παπαϊωάννου στον πρώτο γύρο ήθελε να βάλει τον Παναθηναϊκό να παίξει σε ένα γήπεδο, όπου έφευγαν κομμάτια χόρτο με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Δεν του πέρασε και… χτυπιόταν. Τώρα πάλι τα ίδια. Τελικά οι φίλοι του Παναθηναϊκού είδαν το παιχνίδι από έναν λόφο, αλλά ο Παπαϊωάννου δεν… κατάφερε να αφήσει εκτός γηπέδου και την… ομάδα του Παναθηναϊκού, που στο ρελαντί έκανε έναν περίπατο και πήρε μία άνετη πρόκριση, παρά το πάθος και την ψυχή και τις κλωτσιές και τους τσαμπουκάδες του Μανούσου. Ευχή όλων όσων αγαπάνε το ποδόσφαιρο παράγοντες τύπου Παπαϊωάννου να εξαφανιστούν. Οσο για την Λαμία να πάει εκεί που της αξίζει. Στην Super League 2.

*Μόνο ο κόσμος του Παναθηναϊκού μπορεί να γεμίσει το κλειστό του ΟΑΚΑ, για την απονομή στην ομάδα πρωταθλήματος βόλλει ανδρών, όπως έγινε απόψε. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου σήκωσε την κούπα σε μία αξέχαστη βραδιά και τα καλύτερα έρχονται.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.