ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Με τα φρένα σπασμένα!

Ο Παναθηναϊκός... καθάρισε και τον Άρη με το πρώτο γκολ του Σένκεφελντ στη σεζόν, συμπλήρωσε δέκα συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα και προελαύνει για την Ευρώπη, πατώντας πλέον στην τρίτη θέση

Με τα φρένα σπασμένα!

Με την δύναμη της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός πήρε άλλο ένα σημαντικό ματς στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με σκόρερ τον Σένκεφελντ το τριφύλλι επικράτησε με 1-0 και πάτησε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι παρουσίασαν δύο πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο πρώτο ημίχρονο το τριφύλλι ήταν κυρίαρχο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο δεύτερο οι παίκτες έκαναν αρκετά λάθη. Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές καλές στιγμές, αλλά είχε και κενά στην άμυνα.

Το ματς Στο 6’ είχε την πρώτη του τελική ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έκλεψε την μπάλα με τον Βιγιαφάνιες, με τον Αργεντινό να ελίσσεται μέσα στην περιοχή, αλλά κλείστηκε και ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα. Από το πρώτο τέταρτο και μετά άρχισε να ανεβάζει στροφές και να βρίσκει ρυθμό η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, ενώ ο Άρης επιδίωκε να παίζει με υπομονή και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε σε εκείνο το σημείο. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, αυτή έφτασε στον Παλάσιος στο 15’, αλλά το σουτ από πλάγια θέση ήταν κάκιστο. Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο ανέβαζε την πίεση του ο Παναθηναϊκός και στο 20’ άγγιξε το 1-0, με τον Γκατσίνοβιτς να σερβίρει στον Παλάσιος, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με εξ επαφής σουτ. Η επόμενη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού συνδυάστηκε με γκολ. Ο Αϊτόρ γέμισε μέσω φάουλ και ο Σένκεφελντ νίκησε τον Κουέστα με ωραία κεφαλιά δίχως να βλέπει εστία. Οι αναγκαστικές αλλαγές Γκατσίνοβιτς (στη θέση του ο Αλεξανδρόπουλος) και Σάσα (μπήκε ο Ιτούρμπε), διαφοροποίησαν τα πλάνα των προπονητών. Αυτό που χάλασε εντελώς τα σχέδια του Μπούργος ήταν η αποβολή του εκνευρισμένου Καμαρά, ο οποίος δέχθηκε δύο κίτρινες σε ένα τετράλεπτο (43’, 45’).

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 29.544 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Ιτούρμπε για τον Άρη και η θέληση του Παναθηναϊκού να ψάξει άμεσα δεύτερο γκολ, έδωσαν στο παιχνίδι μια άγρια ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τους ”πράσινους” να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι αν και με παίκτη λιγότερο έβγαλαν αντίδραση και είχαν 2-3 καλές στιγμές για να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 49′ το σουτ του Αϊτόρ βρήκε πάνω στον Μπράμπετς και πέρασε κόρνερ ενώ στο 54᾽ το σουτ του Γκάνεα πέρασε λίγο άουτ.

Η μεγάλη φάση για τον Άρη ήταν στο 56′ αλλά ο Μπρινιόλι έδειξε σπουδαία αντανακλαστικά και απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Μαντσίνι. Ο Κουέστα είχε δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε σουτ των Αϊτόρ και Παλάσιος, το φάουλ του Βιγιαφάνιες πέρασε λίγο άουτ και από το 70′ και έπειτα το παιχνίδι… έσβησε, με τον Παναθηναϊκό να κάνει άριστη διαχείριση, να ρίχνει τον ρυθμό και με αυτό το 1-0 να… σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ – Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (81’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (29’ Αλεξανδρόπουλος) – Παλάσιος (81’ Βιτάλ), Αϊτόρ (89’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (89’ Καρλίτος) Στον πάγκο έμειναν: Ξενόπουλος, Σάντσες, Σιδεράς, Μαουρίσιο Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (84’ Σούντγκρεν) – Σάσα (31’ Ιτούρμπε), Ντουκουρέ (61’ Εντιαγέ), Ματίγια, Γκάμα (61’ Πάλμα) – Μανσίνι (84’ Μ. Γκαρσία), Καμαρά Στον πάγκο έμειναν: Σιαμπάνης, Μπερτόγλιο, Μάνος, Δεληζήσης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.