ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Νίκησε τον Προμηθέα ο Παναθηναϊκός με τρομερό Μέικον!

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη επί του Προμηθέα εκτός έδρας με 76-67, με τον Μέικον να πετυχαίνει 29 πόντους.

Νίκησε τον Προμηθέα ο Παναθηναϊκός με τρομερό Μέικον!

Το ματς

Χαμηλό σκορ και εκατέρωθεν αστοχία περιλάμβανε το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα και λιγότερη στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να περιορίσουν σε πρώτη φάση την δράση του Μέικον (είτε την εκτελεστική, είτε την δημιουργική) ενώ ο Παπαπέτρου ξεκίνησε με 0/3 εντός παιδιάς στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Ο Προμηθέας το εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε με 11-7 στο 8′ πριν πραγματοποιήσουν οι «πράσινοι» ένα επιμέρους 9-1 έως το τέλος της πρώτης περιόδου. Κάτι που όφειλαν στον Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος ήταν εκείνος που ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι με 7 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Μάλιστα στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να «χτίσει» διαφορά που θα μπορούσε να νιώσει πολύ πιο άνετα στη συνέχεια του αγώνα. Πράγματι το 16-18 του 12′ έγινε… 20-32 στο 17′ με επιμέρους 14-4 από πλευράς της ομάδας του Γιώργου Βόβορα. Βέβαια το θέαμα δεν ήταν και το… καλύτερο δυνατό στο παιχνίδι. Ο Μάκης Γιατράς εφάρμοσε αρκετά την πίεση και την άμυνα ζώνης, κάτι που βοήθησε τους Πατρινούς να φέρουν την διαφορά στο -5 (29-34) με τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Οκάρο ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο πρώτο μισό του αγώνα (9/20δίπ., 2/8τρ., 10/12β., 20ριμπ.) έχοντας 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.131 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εκείνος ωστόσο που ανέλαβε δράση στην 3η περίοδο ήταν ο Ντάριλ Μέικον, ο οποίος πήρε την κατάσταση στα χέρια του προκειμένου να ανακτήσει ο Παναθηναϊκός την διαφορά που είχε χάσει στο πρώτο μισό του αγώνα! Συγκεκριμένα σημείωσε τους πρώτους 13 πόντους των «πρασίνων» στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν εκείνος που υπέγραψε το 41-51 του «τριφυλλιού». Παρόλα αυτά, ακόμα και τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός φάνηκε να επιστρέφει ως το αφεντικό του αγώνα, οι Πατρινοί απέδειξαν ότι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Αρχικά με τον Σίμπσον και στη συνέχεια με τον Γκραντ, οι γηπεδούχοι άρχισαν να καρπώνονται την καλή τους άμυνα.

Στην έναρξη της τέταρτης περιόδου ο Προμηθέας μείωσε ακόμα περισσότερο, φτάνοντας στο 56-58 στο 31′. Ο Μέικον όμως το είχε πάρει προσωπικά και με συνεχόμενους δικούς του πόντους έδωσε στο «τριφύλλι» προβάδισμα με 58-65 στο 33′. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ασταμάτητος, φτάνοντας τους 26 πόντους, με τον Παναθηναϊκό στο 34′ να ξεφεύγει με 60-68. Στο 35′ ο Μποχωρίδης με τρίτο του τρίποντο (3/3) διαμόρφωσε το 60-71, δίνοντας σαφές προβάδισμα στους «πράσινους» για τη νίκη. Οι «πράσινοι» δεν είχαν όρεξη για αστεία στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και με το τελικό 67-76 πέρασαν και από την Πάτρα.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 29-34, 53-56, 67-76

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.