ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ασταμάτητο το… τρένο του Ιβάν, δικαιούται την τρίτη θέση

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Παναθηναϊκό που προελαύνει με το αήττητο δέκα αγώνων και χωρίς να έχει δεχτεί γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια του.

Ασταμάτητο το… τρένο του Ιβάν, δικαιούται την τρίτη θέση

Θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα και πιο εύκολα το παιχνίδι απέναντι στον Άρη ο Παναθηναϊκός. Είχε ευκαιρίες να το κάνει στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Άρης των δέκα παικτών δεν είχε κάτι να χάσει και έβγαινε μπροστά για να βρει γκολ ισοφάρισης. Στους χώρους που άφηνε, οι «πράσινοι» έτρεξαν, πατούσαν περιοχή, αλλά η τελική προσπάθειά τους δεν ήταν καλή στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ίσως είναι και θέμα κούρασης, σίγουρα ήταν και θέμα ημέρας. Για παράδειγμα ο Παλάσιος είχε δύο καλά τελειώματα: το πρώτο στο 20’ βρήκε στο δοκάρι, το δεύτερο στο δεύτερο ημίχρονο το έβγαλε ο Κουέστα. Ο Αϊτόρ από την άλλη δεν είχε καλά τελειώματα. Ούτε αυτό στο 20’, με όλο το τέρμα… φάτσα, είναι καλό, ούτε στο δεύτερο μέρος στην πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού σε αυτό.

Ευτυχώς οι «πράσινοι» δεν πλήρωσαν τις χαμένες τους ευκαιρίες. Θα ήταν άδικο αν συνέβαινε αυτό σε ένα ματς που από το ξεκίνημα είχαν τον έλεγχο, που ο αντίπαλος έμεινε – σωστά – με παίκτη λιγότερο και είχε μόλις μία καλή ευκαιρία: αυτή του Γκάνεα που έφυγε λίγο έξω στο σουτ που επιχείρησε με εξωτερικό φάλτσο. Ήταν και η μοναδική στιγμή ολιγωρίας στην άμυνα, αλλά είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δει ο Γιοβάνοβιτς. Ο αριστερός μπακ του αντιπάλου βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.309 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός παραμένει η μοναδική ομάδα των πλέι οφ που συνεχίζει αήττητη, δεν έχει χάσει από τις 19 Φλεβάρη (!) και το ματς με τον Παναιτωλικό, πήρε τρίτο σερί μεγάλο παιχνίδι στην έδρα του με τον Άρη να είναι το τελευταίο… θύμα μετά από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια του.

Τα αποτελέσματα: ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 0-0, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0, Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0, Λαμία – Παναθηναϊκός 0-1, Παναθηναϊκός – Άρης 1-0.

Όσο κρατάει την εστία του απαραβίαστη και τον αντίπαλο με ευκαιρίες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, τόσο θα έχει εκείνος τον έλεγχο και δεν θα μπορεί να απειληθεί για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ένα εισιτήριο που μπορεί να το… κλειδώσει οριστικά την άλλη Κυριακή αν κάνει «διπλό» στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στην ΑΕΚ. Με νίκη εκεί θα τελειώσει τη δουλειά και θα έχει όλον τον χρόνο να ασχοληθεί με τον τελικό Κυπέλλου.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.