ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Παναθηναϊκός από σίδερο πήρε έναν ακόμα τελικό έμειναν άλλοι πέντε!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για έναν ακόμα τελικό, που πήρε ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο με τον Αρη και τους πέντε τελικούς που μένουν, για να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά καθώς και το αμυντικό δίδυμο Σενκεφελντ, Βέλεθ, που κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό και αμυντικά και επιθετικά.

Παναθηναϊκός από σίδερο πήρε έναν ακόμα τελικό έμειναν άλλοι πέντε!

Πάει και αυτός ο τελικός. Τον πήρε η ομάδα με κυνικό τρόπο, χωρίς να παίξει το ποδόσφαιρο, που μας έχει συνηθίσει, αλλά με τρομερή ψυχή, πάθος και κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα, που έπαιξε καλύτερα όταν έμεινε με δέκα λόγω της δικαιότατης αποβολής του Καμαρά, που το μαρκάρισμα στον Βιγιαφάνιες σήκωνε και απευθείας κόκκινη, όχι μόνο δεύτερη κίτρινη.

Σκεφτείτε την ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όταν έκανε τις δέκα ήττες και συγκρίνετε με την σημερινή ομάδα. Είναι η μέρα με τη νύχτα και αυτό δείχνει, ότι αποδίδει η δουλειά του Γιοβάνοβιτς μήνα με τον μήνα, παιχνίδι με το παιχνίδι μέρα με την μέρα.

Το χθεσινό παιχνίδι η ομάδα το πήρε με ένα στημένο. Θυμάμαι ακόμα την κουβέντα, που γινόταν στην διάρκεια του πρωταθλήματος, ότι ο Παναθηναϊκός δεν βάζει γκολ από στημένα. Το χθεσινό ήταν το πέμπτο με μία ωραία κεφαλιά του Σένκεφελντ από ωραίο χτύπημα φάουλ του Αϊτόρ(9 ασίστ στο πρωτάθλημα) και αυτό σημαίνει ότι η δουλειά του Γιοβάνοβιτς και σε αυτό το κομμάτι από την αρχή της σεζόν βγαίνει στο γήπεδο.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.348 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Φυσικά η ομάδα έκανε και άλλες ευκαιρίες στην διάρκεια του αγώνα. Είχε το δοκάρι του Παλάσιος, από πάσα του Γκατσίνοβιτς και μετά στην ίδια φάση το σουτ του Αϊτόρ, είχε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Αϊτόρ, ευκαιρία με τον Ιωαννίδη, ευκαιρία με τον Παλάσιος, ένα καλό φάουλ του Βιγιαφάνιες, που για λίγο δεν βρήκε στόχο.

Και χθες ο Παναθηναϊκός συνολικά είχε τις περισσότερες ευκαιρίες στο γήπεδο και έβαλε ένα γκολ, ενώ μπορούσε να βάλει και άλλα. Το μόνο ψεγάδι χθες ήταν η νοοτροπία που έπαιξαν οι παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο. Πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε στην αποβολή του Καμαρά και για ένα 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε ο Παναθηναϊκός να παίζει με παίκτη λιγότερο. Αυτό δεν άρεσε και στον Γιοβάνοβιτς και θα το διορθώσει, διότι ακολουθούν πέντε τελικοί.

Τέσσερις τελικοί στο πρωτάθλημα, όπου πιστεύω με 7 βαθμούς ο Παναθηναϊκός θα είναι τουλάχιστον τέταρτος και τον τελικό κυπέλλου, που ο Παναθηναϊκός διψάει για την πρώτη του κούπα μετά από 8 χρόνια.

Η ομάδα είναι καλά, δεν δέχεται εύκολα γκολ, δεν του κάνει φάσεις ο αντίπαλος(χθες είχε την φάση του Μαντσίνι ο Αρης), σίγουρα παίζουν οι ίδιοι και τους έχει βγει κούραση, αλλά η αλήθεια είναι, ότι και αυτοί που έρχονται από τον πάγκο δεν σκίζουν, για να δώσουν το δικαίωμα στον Γιοβάνοβιτς να σκεφτεί να τους χρησιμοποιήσει από την αρχή σε κάποιο παιχνίδι. Για παράδειγμα τη δουλειά που κάνουν Παλάσιος, Αϊτόρ και επιθετικά και ανασταλτικά ο Βιτάλ και ο Χατζηγιοβάνης δεν μπορούν να την κάνουν. Μπαίνουν αλλαγή και αντί να δείξουν στον προπονητή, ότι δικαιούνται περισσότερο χρόνο, τον δικαιώνουν για τις επιλογές του. Οπότε στην διάρκεια του αγώνα ο Γιοβάνοβιτς σκέφτεται όταν είναι να κάνει αλλαγές και προτιμάει τους παίκτες, που ακόμα και αν τους έχει βγει κούραση ξέρει τι θα κάνουν και θα είναι πιστοί στο πλάνο, από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και κάποιοι από αυτούς είναι σαν να μην μπαίνουν ποτέ στο παιχνίδι.

Άλλο ένα εκπληκτικό παιχνίδι των Σένκεφελντ, Βέλεθ, που είναι ίσως το καλύτερο κεντρικό αμυντικό δίδυμο στην Σούπερ Λίγκα και χθες ο πρώτος πέτυχε και το νικητήριο γκολ.

*Σε άλλο γήπεδο ήταν ο Τερζής του Αρη, που είπε ότι ήταν αυστηρή η αποβολή του Καμαρά. Αντί να τα βάλει με τον παίκτη του, που την πρώτη φορά σπρώχνει εκτός φάσης τον Ρούμπεν και μετά κλωτσάει τον Βιγιαφάνιες, μίλησε για αυστηρή αποβολή. Με αυτή τη νοοτροπία θα φάει και άλλες τέτοιες κόκκινες ο Καμαρά.

*Κανένα πέναλτι στον Βέλεθ δεν υπάρχει αφού το χέρι του το έχει στο σώμα, δεν μπορεί να το κόψει. Αντίθετα ο Αγκάγεφ έχει αφήσει ατιμώρητα σκληρά μαρκαρίσματα του Γκάνεα σε Ιωαννίδη(33), Παλάσιος(34), του Μαντσίνι στον Ρούμπεν(30) και του Ντιαγέ στον Αλεξανδρόπουλο(64). Κανένας από αυτούς δεν δέχθηκε κίτρινη και έχουν το θράσος στον Αρη να μιλάνε για την διαιτησία.

*Η Λεωφόρος δίδαξε πολιτισμό χθες με την φιλοξενία των οπαδών του Αρη και το χειροκρότημα στο 19 για τον Αλκη. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού βοηθάει την ομάδα του, αλλά δείχνει και το επίπεδο του.

*Τίποτα δεν έχουμε πετύχει ακόμα. Το κεφάλι κάτω διότι το τέλος είναι πολύ δύσκολο.

*Συλλυπητήρια στους οικείους του Ιβιτσα Οσιμ, που για δύο χρόνια πέρασε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, πήρε ένα κύπελλο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.