ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο «Γολγοθάς» του Παναθηναϊκού: Τα πέντε τελευταία ματς σε διάστημα 13 ημερών

Κυριακή – Τετάρτη – Σάββατο – Τρίτη – Σάββατο και… όποιος αντέξει.

Ο «Γολγοθάς» του Παναθηναϊκού: Τα πέντε τελευταία ματς σε διάστημα 13 ημερών

Κέρδισε και τον Άρη ο Παναθηναϊκός και συνεχίζει την προέλασή του που κρατάει πλέον 2,5 μήνες. Αήττητος από τις 19 Φλεβάρη, εφτά νίκες και τρεις ισοπαλίες στα δέκα τελευταία του παιχνίδια και όρθιος σε κάθε ντέρμπι αυτό το διάστημα. Ακόμα και στα παιχνίδια που δεν έπαιξε όσο καλά μας έχει συνηθίσει, όπως στο 2-1 με τον ΠΑΟΚ ή στο δεύτερο μέρος του ματς της Κυριακής με τον Άρη. Ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε.

Τα καταφέρνει και όταν ζορίζεται γιατί πλέον πρόκειται για μία ομάδα που έχει μάθει να κερδίζει. Να παίζει και… κυνικά όποτε χρειάζεται. Και αυτό έκανε σε πολλά από τα παιχνίδια της το τελευταίο διάστημα. Όχι μόνο όταν κέρδισε. Για παράδειγμα, πηγαίνοντας να παίξει στο Βικελίδης, με τη μισή ομάδα εκτός λόγω της ίωσης, έμοιαζε με… θαύμα να φέρει αποτέλεσμα. Το έκανε με ευκολία, έχοντας διαθέσιμους όλους κι όλους 11 παίκτες. Ούτε που απειλήθηκε από τον Άρη.

Και είναι πραγματικά να απορείς πως αυτή η ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την ευρωπαϊκή της έξοδο, έχοντας σε απόσταση ασφαλείας τους ανταγωνιστές της, δηλαδή τον Άρη και την ΑΕΚ. Στο -1 ο Άρης, στο -2 η ΑΕΚ. Δεν το λες ποδοσφαιρική… δικαιοσύνη βάσει εικόνας των τριών ομάδων στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός ξεκάθαρα είναι η καλύτερη ομάδα από τις τρεις. Και ποτέ δεν αναζήτησε άλλοθι ή δικαιολογίες, όπως έκανε για παράδειγμα ο Άρης στην ήττα του την Κυριακή.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 5.736 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κι όμως, παρά την κλάσης ανώτερη εικόνα που δείχνει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο και από την ΑΕΚ και από τον Άρη, δεν έχει κερδίσει τίποτα τέσσερις στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, παρά μόνο την ελάχιστη διαφορά που θα μπορούσε να έχει. Το συν ένα και το συν δύο. Έχει ένα… ματς μπολ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ: αν κερδίσει… καθάρισε. Δεν γυρίζει πλέον η διαφορά πέντε βαθμών σε τρία ματς. Αλλά δεν θα είναι και εύκολο να κερδίσει την ΑΕΚ που θα παίζει με το «μαχαίρι στον λαιμό».

Από το ΟΑΚΑ ξεκινά και ο «Γολγοθάς» του Παναθηναϊκού. Μέσα σε διάστημα 13 ημερών θα δώσει τα πέντε τελευταία παιχνίδια του στη σεζόν. Που θα κρίνουν τα πάντα. Την τετράδα στο πρωτάθλημα και φυσικά το Κύπελλο. Κυριακή – Τετάρτη – Σάββατο – Τρίτη – Σάββατο είναι τα ματς του Παναθηναϊκού έως το τέλος. Έχουμε και λέμε:

Κυριακή 8 Μαΐου ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Τετάρτη 11 Μαΐου Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Σάββατο 14 Μαΐου Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα, Τρίτη 17 Μαΐου ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και Σάββατο 21 Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Αν κερδίσει την ΑΕΚ θα έχει το «ελεύθερο» έως και να… χαλαρώσει λίγο. Διαφορετικά θα πάει «στα κόκκινα» μέχρι το φινάλε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.