ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

ΕΟΕ: «Να μάθουμε το ακριβές περιεχόμενο της σύμβασης παραχώρησης του ΟΑΚΑ»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να εκφράσει τις ανησυχίες της για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό.

ΕΟΕ: «Να μάθουμε το ακριβές περιεχόμενο της σύμβασης παραχώρησης του ΟΑΚΑ» | panathinaikos24.gr

Η ΕΟΕ αναφέρει πως δεν είναι αντίθετη στην παραχώρηση του γηπέδου στο «τριφύλλι», ωστόσο υπογραμμίζει πως οι υπόλοιποι χώροι θα πρέπει να παραμείνουν ενεργοί για τις ομοσπονδίες άλλων αθλημάτων, όπως για παράδειγμα η ξιφασκία που πραγματοποιεί εκεί τις προπονήσεις.

Άρης – Παναθηναϊκός: Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης (vid)
Άρης – Παναθηναϊκός: Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης (vid) 583 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παράλληλα ζητά να μάθει το περιεχόμενο των συμβάσεων παραχώρησης του ΟΑΚΑ και ξεκαθαρίζει πως θα έχει την ίδια ακριβώς στάση και σε περίπτωση παραχώρησης του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Τρίτη 3 Μαΐου, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για να εκφράσει την ανησυχία της σχετικά με δημοσιεύματα και δημόσιες δηλώσεις, για παραχώρηση σε ομάδες, του κλειστού γηπέδου του Ολυμπιακού Σταδίου και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Η ΕΟΕ συμφωνεί να δοθούν οι κύριοι χώροι των γηπέδων σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, για την καλύτερη αξιοποίηση και εκμετάλλευση τους. Ωστόσο πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε οι Αθλητικές Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών Αθλημάτων να χρησιμοποιούν τα γήπεδα για διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, όταν αυτές δεν συμπίπτουν με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των συλλόγων στους οποίους έχει εκχωρηθεί η χρήση.

Στην περίπτωση του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ, θεωρούμε δεδομένο ότι δεν πρέπει να εκδιωχθεί η ξιφασκία από το μοναδικό προπονητήριο που διατηρεί για προπονήσεις και αγώνες. Επίσης θα πρέπει το ίδιο να ισχύσει και για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που διατηρεί στον ίδιο χώρο τα γραφεία και τις αποθήκες της, ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα οι Εθνικές ομάδες των ομαδικών αθλημάτων, να χρησιμοποιούν την κεντρική σάλα, όταν αυτή είναι ελεύθερη.

Ακριβώς ίδια είναι η θέση της ΕΟΕ και στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας καθώς συμφωνούμε με την αξιοποίηση της κεντρικής σάλας χωρίς όμως το ξεσπίτωμα όλων των Ολυμπιακών Αθλημάτων που φιλοξενούνται στα προπονητήρια.

Πέραν της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, η ΕΟΕ ζητά να λάβει γνώση και για το ακριβές περιεχόμενο της σύμβασης παραχώρησης του κλειστού του ΟΑΚΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για όλους τους όρους παραχώρησης και αν περιλαμβάνονται μέσα σε αυτή, οι αποθήκες, τα προπονητήρια και οι χώροι parking.

Είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θέλει ομάδες με σπουδαία ιστορία και προσφορά στη χώρα, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός να στερηθούν της δυνατότητας να χρησιμοποιούν αυτές τις εγκαταστάσεις. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να συμβεί αφήνοντας στο δρόμο τα ερασιτεχνικά αθλήματα».

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close