ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός μέσα στο ΣΕΦ – Φοβερό πράσινο «μπρέικ»! (Vids)

Με άμυνα που έσπαγε κόκκαλα ο Παναθηναϊκός έκανε το «break» στην έδρα του Ολυμπιακού (81-76) και φέρνει τη σειρά στη Λεωφόρο. Τρομερό ματς από τη Ριντ, εκπληκτική και η Φιτζέραλντ.

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός μέσα στο ΣΕΦ - Φοβερό πράσινο «μπρέικ»! (Vids)

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του ντέρμπι. Είχε συγκέντρωση στο παιχνίδι του, έπαιξε εκπληκτική άμυνα – ζώνη εγκλωβίζοντας τον Ολυμπιακό και πήρε κεφάλι στο σκορ για να πάει στο ημίχρονο με +10 πόντους (30-40).

Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 16 με Ριντ και Φιτζέραλντ να κάνουν σπουδαία πράγματα στο παρκέ του ΣΕΦ και τον Ολυμπιακό να υπερτερεί μόνο στα ριμπάουντ και στα… κερδισμένα φάουλ.

Μετά την κυριαρχία του Παναθηναϊκού, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στο 4ο δεκάλεπτο όταν γρήγορα οι διαιτητές χρέωσαν με 4 φάουλ τις πράσινες (κανένα ο Ολυμπιακός) και το σκορ έγινε 58-65. Μπαίναμε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου τελικού.

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.120 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάθε επίθεση και άμυνα ήταν κρίσιμη στο τελευταίο διάστημα του αγώνα με το τριφύλλι να έχει τις Λύμουρα και Χατζηνικολάου «φορτωμένες» με τέσσερα φάουλ. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος την κυριαρχία του στα ριμπάουντ μείωσε με καλάθι και φάουλ στο 60-65. Αυτό ήταν και το 5ο φάουλ του Παναθηναϊκού στην τέταρτη περίοδο.

Η Φιτζέραλντ σκόραρε για το 60-67 με τον Ολυμπιακό να παίρνει άλλο ένα φάουλ (τέταρτο της Ριντ) για να πάει ξανά στις βολές. Το σκορ έγινε 61-67 με 1/2. Ο Φιτζέραλντ ξανά με μεγάλο τρίποντο έκανε το 61-70. Ξανά με βολές οι ερυθρόλευκες μείωσαν στους 7 πόντους.

Η Φιτζέραλντ αστόχησε σε drive και ο Ολυμπιακός έκανε το 65-70. Η εντυπωσιακή Φιτζέραλντ ξανά πήρε… ρεβάνς για να κάνει το 65-72. Οι γηπεδούχος ομάδα πήγαινε συνεχώς στις βολές, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι στο 4ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός φορτώθηκε γρήγορα με 5. Το σκορ έγινε 66-72. Η Ριντ σκόραρε για το 66-74 και η Σταμολάμπρου μείωσε ξανά στους 6.

Πάλι με βολές, ο Ολυμπιακός έκανε το 70-74, αλλά η Χολμς με ωραία προσπάθεια έκανε το 70-76. Οι ερυθρόλευκες μείωσαν ξανά στους 4 και ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε το 5ο του φάουλ στα 30 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα!

Η Φιτζέραλντ έκανε το 72-78 μέσα σε ένταση και αποδοκιμασίες από τον κόσμο των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός μείωσε ξανά στους 4 και στα 12 δευτερόλεπτα έγινε φάουλ στη Φιτζέραλντ. Η Αμερικανίδα με 1/2 έκανε το 74-79. Η Σταμολάμπρου μείωσε στους πόντους και η Χατζηνικολάου πήρε φάουλ στα 4 δευτερόλεπτα. Η έμπειρη αθλήτρια με 2/2 έκανε το 76-81 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο πρώτος τελικός βάφτηκε «πράσινος» και ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 2-1, φέρνοντας τη σειρά στον Τάφο του Ινδού το μεσημέρι της Κυριακής. Ο τίτλος κρίνεται στις τέσσερις νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 30-40, 45-60, 76-81.

Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς): Πλουφ 24, Σταμολάμπρου 19 (2), Σταμάτη 3, Αλεξανδρή, Σπυριδοπούλου 8 (1), Σύρρα, Νικολοπούλου 6 (2), Δίελα, Βίτολα 9 (1), Χάμπλιν 7.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 24, Φιτζέραλντ 27 ( 1), Ζιάκα, Σταμάτη 2, Λύμουρα 3, Κωτούλα, Γρηγοροπούλου, Μυλωνάκη, Χολμς 12 (3), Χατζηνικολάου 12 (1).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...