ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γκατσίνοβιτς: «Όλα είναι τέλεια στον Παναθηναϊκό – Θα δούμε τι θα γίνει με το δανεισμό μου στο τέλος»

Για την παρουσία του στο «τριφύλλι», τις εντυπώσεις του από την Ελλάδα, αλλά και το μέλλον του, μίλησε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Γκατσίνοβιτς: «Όλα είναι τέλεια στον Παναθηναϊκό - Θα δούμε τι θα γίνει με το δανεισμό μου στο τέλος»

Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής μιλώντας στην ιστοσελίδα «zurnal.rs», αναφέρθηκε στην απόφασή του να έρθει στον Παναθηναϊκό, επεσήμανε πως στην Αθήνα είναι όλα ιδανικά, ενώ σχολίασε και την παρουσία του στην Εθνική Σερβίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς με τη Λαμία και τον τελικό Κυπέλλου: «Κάναμε μία πολύ ποιοτική εμφάνιση στην ημιτελική σειρά με τη Λαμία και ήμασταν σίγουροι για την πρόκριση, που έγινε πραγματικότητα. Παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον και τον άλλο ημιτελικό. Η επιτυχία και η πρόκριση του ΠΑΟΚ δεν μου προκάλεσε έκπληξη, γιατί ο Ολυμπιακός έχει ήδη πάρει τον τίτλο και δεν έχει την ίδια συγκέντρωση. Στο τέλος η πρόκριση κρίθηκε στο εκτός έδρας γκολ.

Οι πιθανότητες στον τελικό είναι μοιρασμένες. Έχουμε παίξει δύο φορές στο πρωτάθλημα από τότε που είμαι εδώ, κερδίσαμε στην Αθήνα, χάσαμε στη Θεσσαλονίκη, και τις δύο φορές το σκορ ήταν 2-1. Είναι σίγουρο ότι ο τελικός θα είναι ανοικτός σε όλα τα αποτελέσματα, ειδικά από τη στιγμή που θα βρεθούμε στο πρωτάθλημα λίγες μέρες νωρίτερα».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.543 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν έχει μιλήσει με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ, τον οποίο γνωρίζει από τις «μικρές» εθνικές της Σερβίας: «Ο ΠΑΟΚ έπαιξε την επόμενη μέρα από εμάς και δεν μιλήσαμε ο ένας με τον άλλον. Είδαμε ο ένας τον άλλον και μιλήσαμε μετά τα προηγούμενα παιχνίδια μας. Χαίρομαι γι’ αυτόν που απέκλεισαν τον Ολυμπιακό. Έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα, παίζει σπουδαία και θα είναι σημαντικό να τον σταματήσουμε στον τελικό».

Για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα: «Eπέλεξα συνειδητά ένα πρωτάθλημα χαμηλότερης ποιότητας από την Μπουντεσλίγκα, αλλά έναν μεγαλύτερο σύλλογο γνωρίζοντας ότι θα παλέψω για τρόπαια και θα παίξω σε μια ομάδα πολύ επιθετική. Ασφαλώς και ήταν καθοριστικός ο ρόλος του προπονητή. Ο Γιοβάνοβιτς μου παρουσίασε ένα πλάνο για το ρόλο μου στην ομάδα και ποια θα είναι τα καθήκοντά μου. Μου άρεσε που θα παίξουμε στα play off, από ακόμη δύο παιχνίδια με τις πιο δυνατές ομάδες στην Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να παίξω δυνατά ματς και να επανέλθω σε φόρμα».

Για τις εντυπώσεις του από το club και την Ελλάδα: «Όλα είναι υπέροχα. Παίζω στη θέση μου και από τότε που ήρθα έχουμε κερδίσει περισσότερους βαθμούς από όλους τους άλλους συλλόγους. Έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε και το Κύπελλο. Ήμασταν πειστικά τρίτοι μέχρι να επιστρέψουν στον Άρη οι έξι βαθμοί που αφαιρέθηκαν πριν από την έναρξη της σεζόν. Η δεύτερη θέση είναι σχεδόν αδύνατη για εμάς, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να τερματίσουμε τρίτοι και να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είναι καλύτερα και για την οικογένειά μου, γιατί ο καιρός είναι ζεστός και η πόλη είναι μεγάλη. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι ο λόγος που αποφάσισα να έρθω στον Παναθηναϊκό. Οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν φανατικούς οπαδούς, είναι υπέροχο να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα, ειδικά τώρα στα play offs. Ένιωσα τη γοητεία και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου νικήσαμε πριν από λίγες εβδομάδες».

Για το μέλλον του τόνισε: «Ο δανεισμός μου λήγει στο τέλος της σεζόν. Είμαι υποχρεωμένος να εμφανιστώ στην αρχή της προετοιμασίας. Θα δούμε πώς θα είναι η κατάσταση στον σύλλογο, αν θα κερδίσει μια θέση στην Ευρώπη, πώς θα είναι το αγωνιστικό επιτελείο».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ενόψει του Μουντιάλ του Κατάρ: «Δεν μπορούσα να ελπίζω σε νέα κλήση στην Εθνική Ομάδα μέχρι να παίξω. Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να πάω δανεικός είναι οι φιλοδοξίες μου με την Εθνική.

Τώρα όλα εξαρτώνται από εμένα, θα προσπαθήσω να κερδίσω ξανά την εμπιστοσύνη του Στόικοβιτς. Απόλαυσα τα παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας. Από την αρχή των προκριματικών όλη η ομάδα ήταν επιθετική και γενναία. Τελικά, η τύχη μας φέρθηκε πολύ καλά, ακριβώς γιατί την προκαλέσαμε και ήμασταν αποφασιστικοί».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.