ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Πράσινη» λαίλαπα, έκαψε τον Ολυμπιακό!

Με πάθος, ψυχή και τον κόσμο στο πλευρό του, ο Παναθηναϊκός πέτυχε δεύτερη νίκη (61-53) επί του Ολυμπιακού, «έσβησε» το προβάδισμα και βάζει φωτιά στους τελικούς, που θα κρίνουν τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή στην Α1 γυναικών.

«Πράσινη» λαίλαπα, έκαψε τον Ολυμπιακό!

Με πάθος, ψυχή και τον κόσμο στο πλευρό του, ο Παναθηναϊκός πέτυχε δεύτερη νίκη (61-53) επί του Ολυμπιακού, «έσβησε» το προβάδισμα και βάζει φωτιά στους τελικούς, που θα κρίνουν τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή στην Α1 γυναικών.

Κορυφαία για το «τριφύλλι» η Ριντ που ολοκλήρωσε το ματς με 23 π, ενώ αποβλήθηκε και με πέντε φάουλ 3 λεπτά πριν τη λήξη του τελικού. Άξια συμπαραστάτρια η Φιτζέραλντ με 18 π.

Το ματς

Πραγματικό ντέρμπι ήταν τα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (6-6). Η Ριντ είχε αναλάβει τα ηνία στο σκοράρισμα (10-6), με τη Λύμουρα να επαναφέρει το μέγιστο +4 (12-8) για το τριφύλλι. Η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν σε πολλές περιπτώσεις στα όρια του φάουλ, ξεσηκώνοντας την εξέδρα.

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.143 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το τρίποντο της Χολμς έφερε για πρώτη φορά το +7 (17-10), με τον Ολυμπιακό να μένει άποντος έχοντας ξεκάθαρο πρόβλημα προσέγγισης στο πράσινο καλάθι, με το δεκάλεπτο να βρίσκει την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη κυρίαρχη στο παρκέ.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με σερί 6-0 Για τον Ολυμπιακό που έφερε το ματς στον πόντο (17-16), με το τριφύλλι να έχει κακές επιθετικές επιλογές. Μάλιστα το σερί μεγάλωσε στο 10-0, με τις ερυθρόλευκες να ξεφεύγουν και με +3 (17-20), αναγκάζοντας την Καπογιάννη σε εσπευσμένο τάιμ άουτ.

Με την Ρίντ να σκοράρει από βολές, βρήκε τους πρώτους πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός (19-22), ενώ με τον ίδιο τρόπο, οι πράσινες πλησίασαν στον πόντο (21-22). Το τρίποντο της Λύμουρα στη έφερε το προβάδισμα (24-22) με τον Ολυμπιακό να έχει άμεση απάντηση (24-24).

Το +3 για τον Παναθηναϊκό το έδωσε με προσωπικούς πόντους η Φιτζέραλντ (27-24), με το πράσινο σερί να μεγαλώνει με καλάθι της Ριντ (29-24). Με νέο σερί όμως ο Ολυμπιακός επανήλθε και ισοφάρισε εκ νέου (29-29) με το τρίποντο της Σταμολάμπρου. Μάλιστα ήρθε και το προσπέρασμα με νέο καλάθι από τη νεαρή γκαρντ (29-31), με ο ημίχρονο να λήγει ισόπαλο (31-31) με εύστοχο ζευγάρι βολών της Φιτζέραλντ για το τριφύλλι.

Από ένα καλάθι για κάθε ομάδα είχαμε στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου με τις Ριντ και Νικολοπούλου να σημειώνουν το (33-33). Το τρίποντο της Αλεξανδρή έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (33-36), με την Φιτζέραλντ να τρέχει σε ανοικτό γήπεδο και να σκοράρει (35-36). Η Πλουφ διατήρησε το +3 (35-38), με την Ριντ να απαντά (37-38).

Ο Ολυμπιακός με τη Νικολοπούλου είχε λύσεις στην επίθεση (37-40). Η Ριντ με τρεις βολές έφερε ακόμα μια ισοπαλία (40-40), με τον κόσμο να έχει μπει για τα καλά στην εξίσωση και να σπρώχνει την ομάδα. Το γκολ-φάουλ της Φιτζέραλντ έδωσε και προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (43-40). Ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο (43-42), με την τρίποντη-βόμβα της Λύμουρα στη λήξη του δεκαλέπτου, να δίνει πολύτιμο +4 (46-42).

Τα λάθη του Παναθηναϊκού και το μικρό σερί των φιλοξενούμενων, έφεραν ακόμα μια ισοπαλία στο ματς (46-46) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Η Ριντ με βολές έδωσε το προβάδισμα (48-46). Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες με το σκορ να πηγαίνει σε χαμηλά επίπεδα. Οι δύο βολές της Πλουφ δημιούργησαν σκορ (48-48), με τη Βίτολα να δίνει και το προβάδισμα (48-50).

Για τον Παναθηναϊκό σκορ έδωσε η Ριντ (50-50) με βολές, με τον τελικό να οδεύει στο τελευταίο τρίλεπτο και τον Παναθηναϊκό να πρέπει να διαχειριστεί και την απώλεια της Ριντ με πέντε φάουλ. Το καλάθι της Φιτζέραλντ με υποψία και φάουλ που δεν δόθηκε, έδωσε στον Παναθηναϊκό ισχνό προβάδισμα (52-51). Το καλάθι της Σταμάτη επανέφερε το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό (52-53), με την Χολμς από το σημείο των βολών να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (54-53).

Μάλιστα η Αμερικανίδα με κρίσιμο κλέψιμο έκανε και το +3 (56-53). Το κλέψιμο της Χατζηνικολάου ήταν καθοριστικό, με την Φιτζέραλντ να κερδίζει το φάουλ να εκτελεί βολές και να διαμορφώνει σκορ ασφαλείας (58-53), με τη Ζιάκα να σκοράρει (60-53) 45″ πριν τη λήξη.

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να είναι ο θριαμβευτής του τελικού (61-53), να «σβήνει» το ερυθρόλευκο πλεονέκτημα και να ισοφαρίζει τη σειρά σε 2-2, παρόλο που επικράτησε δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες του αιωνίου του αντιπάλου.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο ΣΕΦ και τα επόμενα ματς αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς ο πρωταθλητής τη φετινή σεζόν θα κριθεί στις τέσσερις νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 31-31, 46-42, 61-53.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 23, Φιτζγκέραλντ 18, Ζιάκα 4, Σταμάτη, Λύμουρα 8 (2), Μπουντούρη, Χολμς 7 (1), Χατζηνικολάου.

Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς): Πλουφ 13, Σταμολάμπρου 7 (1), Σταμάτη 6, Αλεξανδρή 3 (1), Σπυριδοπούλου, Σύρρα, Νικολοπούλου 8, Διέλα, Βίτολα 10, Χάμπλιν 6.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...