ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Έχασε την ευκαιρία, παραμένει φαβορί

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) σε ένα ματς που οι «πράσινοι» δεν δημιούργησαν τη μεγάλη φάση, αλλά παραμένουν φαβορί με δύο πόντους παραπάνω από την Ένωση στη «μάχη» που οδηγεί στην Ευρώπη.

Έχασε την ευκαιρία, παραμένει φαβορί

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) σε ένα ματς που οι «πράσινοι» δεν δημιούργησαν τη μεγάλη φάση, αλλά παραμένουν φαβορί με δύο πόντους παραπάνω από την Ένωση στη «μάχη» που οδηγεί στην Ευρώπη.

Το ματς

Αρκετά δραστήριος ήταν ο Παναθηναϊκός στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, με τους «πράσινους» να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους, να θέλουν να παίξουν κυρίως από τα πλάγια όπου εκεί βρίσκονταν οι Αϊτόρ και Παλάσιος, αλλά η Ένωση ήταν αυτή που είχε την πρώτη υποψία ευκαιρίας στο 6΄, με τον Χατζησαφί να σουτάρει ψηλά άουτ, μετά από κλέψιμο και πάσα του Τσούμπερ.

Στο 12΄ ήταν ευκαιρία του «τριφυλλιού» να μεταφερθεί στην περιοχή της Ένωσης, αλλά μετά από εκτέλεση κόρνερ δεν υπήρξε κάποιος «πράσινος» ποδοσφαιριστής να βρεθεί στην πορεία της μπάλας και να απειλήσει τα καρέ του Στάνκοβιτς.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 98.185 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς είχε καλό ρυθμό, η μπάλα μεταφερόταν συνεχώς πάνω κάτω, με τις δύο ομάδες να έχουν όρεξη και διάθεση για καλό ποδόσφαιρο. Με τη συμπλήρωση του 15ου λεπτού, ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα, αλλά ο Στάνκοβιτς βγήκε και μάζεψε ψηλά, προτού βρεθεί στην πορεία της μπάλας ο Ιωαννίδης. Στο 18΄ ο Τσούμπερ είχε ένα καλό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Μπρινιόλι.

Στο 20ο λεπτό, ο Παλάσιος βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια του, έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ, με τον Στάνκοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ με διπλή προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα (21΄) ο Αϊτόρ έκανε καλή προσπάθεια και σουτ, με τον Αυστριακό τερματοφύλακα να μαζεύει εύκολα στη γωνία του.

Το ματς είχε φάσεις, με τον Παναθηναϊκός να έχει ακόμα μια πολύ καλή στιγμή, με τον Ιωαννίδη να στριφογυρίζει μέσα στην περιοχή να σουτάρει, αλλά και πάλι να βρίσκεται σε ετοιμότητα ο Στάνκοβιτς και να διώχνει σε κόρνερ, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι».

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η ΆΕΚ ήταν αυτή που είχε την καλύτερη ευκαιρία στο ματς, όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Χατζησαφί δοκίμασε ένα «τεχνικό» πλασέ, με τη μπάλα να σταματάει στη συμβολή των δοκαριών του Μπρινιόλι και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Στο 40΄ η ΑΕΚ είχε ακόμη μια ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Μοχαμαντί και προβολή του Κριχόβιακ, η παρέμβαση του Βέλεθ στάθηκε καθοριστική για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος.

Μέχρι και τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησε κυρίως με σέντρες να φτιάξει φάσεις για τα καρέ του Μπρινιόλι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον Χουάνκαρ να έχει την τελευταία φάση του α΄ ημιχρόνου με ένα μακρινό σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς.

Το ματς στην επανάληψη είχε αρχίσει να γίνεται σκληρό, με πολλά μαρκαρίσματα και καθόλου ρυθμό και φάσεις. Οι «πράσινοι» είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, έψαχναν να εκμεταλλευτούν τυχόν κενά. Η ΑΕΚ από την πλευρά της απειλούσε μόνο με τον Άμραμπατ χωρίς να δημιουργεί κάτι το αξιοσημείωτο μπροστά απ΄ τα καρέ του Μπρινιόλι.

Μια καλή προσπάθεια του Κριχόβιακ που προσπάθησε το «τρίγωνο» με Λιβάι και Άμραμπατ, ανακόπηκε από την «πράσινη» αμυνα, ενώ και ένα ακόμα σουτ του Κριχόβιακ πέρασε πλάγια από την εστία με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Στο 64΄το κόρνερ του Χουάνκαρ, απομάκρυνε ο Άμραμπατ, με το «τριφύλλι», με τον Παναθηναϊκό να χάνει σπουδαία διπλή ευκαιρία αρχικά με την κεφαλιά του Κουρμπέλη που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Άμραμπατ, ενώ στη συνέχεια ο Χουάνκαρ πήρε το «ριμπάουντ», αλλά σούταρε με το -κακό- δεξί πόδι, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 68΄ο Παναθηναϊκός είχε μια πολύ καλή στιγμή, με τον Κώτσιρα, που έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα (69΄), η Ένωση έφυγε στην αντεπίθεση, ο Άμραμπατ έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά ο Βέλεθ ήταν εκεί και ανέκοψε τον κίνδυνο.

Στο 70΄ο Καρλίτος ήταν αυτός που έχασε σπουδαία ευκαιρία για το προβάδισμα, με το τεχνικό σουτ να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Με το ματς να οδεύει στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν για κάτι καλό, καθώς και οι δύο ήθελαν το αποτέλεσμα. Στο 85΄μετά από σέντρα, ο Λιβάϊ πήδηξε μέσα στην περιοχή αφύλακτος, αλλά η κεφαλιά του πήγε πάνω στον Μπρινιόλι που καπάκωσε τη μπάλα. Στο 89΄ο Λιβάϊ βγήκε στην κόντρα αλλά δεν σούταρε ιδανικά μετά την πάσα του Τάνκοβιτς.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει γκολ που θα του εξασφάλιζε τη νίκη και παράλληλα, θα «κλείδωνε» και μια εκ των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος / 4-3-3): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Κριχόβιακ (74’ Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι, Χατζισαφί (67’ Μάνταλος), Γκαρσία, Αμραμπατ (86’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (82’ Σάντσες, Βιγιαφάνιες (46’ Βιτάλ), Πέρεθ, Μαουρίσιο (62’ Κουρμπέλης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (62’ Καρλίτος), Αϊτόρ (74’ Μακέντα).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...