ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ένας… αλλοιωμένος βαθμολογικός πίνακας

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον τρόπο που έχει πλέον ο Παναθηναϊκός για να παίρνει αποτελέσματα παντού και την αδικία που υπάρχει στον βαθμολογικό πίνακα.

Ένας... αλλοιωμένος βαθμολογικός πίνακας

Θα είχε τελειώσει οριστικά ο Παναθηναϊκός με το ευρωπαϊκό εισιτήριο αν είχε βρει ένα γκολ στο ΟΑΚΑ. Θα είχε αφήσει στο -5 την ΑΕΚ και στο -4 τον Άρη, συν ότι θα είχε μειώσει την απόσταση από τη δεύτερη θέση στους τρεις βαθμούς. Και με αυτόν τον ΠΑΟΚ που βλέπουμε στο γήπεδο, όλα θα ήταν πιθανά ακόμα και για να καταλήξει στο τέλος της σεζόν ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Αποδίδοντας δικαιοσύνη βάσει ποδοσφαίρου. Γιατί συνολικά στη σεζόν, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήταν καλύτερη από εκείνη του Λουτσέσκου.

Γενικά ο βαθμολογικός πίνακας δεν λέει την αλήθεια. Για παράδειγμα η απόσταση των 24 βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό είναι… μαγική εικόνα. Οφείλεται στα λάθη των πράσινων στο ξεκίνημα της σεζόν, με τα πολλά σκαμπανεβάσματα και φυσικά στην άρνηση του Ολυμπιακού να γκελάρει σε εκείνο το σημείο της σεζόν. Είναι μια κουβέντα, βέβαια, αυτή της πρώτης θέσης, που δεν θα μπορούσε στην παρούσα φάση να αφορά τον Παναθηναϊκό. Ας ελπίσουμε να τον αφορά από την επόμενη χρονιά.

Λέει ψέματα και αυτό το: Παναθηναϊκός 55, Άρης 53, ΑΕΚ 53. Η αγωνιστική απόσταση που χωρίζει τις ομάδες δεν αντικατοπτρίζεται επαρκώς και με ειλικρίνεια στη βαθμολογία. Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε οι πράσινοι θα έπρεπε να είχε εξασφαλίσει την Ευρώπη. Πρόβλημα δικό τους αυτό. Και μάθημα για τα… προσεχώς.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι πράσινοι έχουν δύσκολο πρόγραμμα, αφού θα παίξουν και στο Καραϊσκάκη και στην Τούμπα. Όμως η εικόνα της ομάδας, παρά την κούρασή της πλέον, ήταν και χθες τέτοια που σε κάνει να μην τον… φοβάσαι τον Παναθηναϊκό. Είναι πια προετοιμασμένος για να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει και να είναι στην τετράδα. Άλλωστε την Τετάρτη θα παίξει με μια ομάδα που ακόμα δεν του έχει βάλει γκολ σε τρεις αναμετρήσεις. Και στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική αν θέλει αποτέλεσμα, θα το πάρει.

Στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου οι πράσινοι πρώτα ζύγισαν την ΑΕΚ και μετά προσπάθησαν να την κερδίσουν. Κινδύνευσαν όση ώρα περίμεναν να δουν πως θα αντιμετωπίσει ο αντίπαλος το παιχνίδι. Θα μπορούσε το δοκάρι του Χατζησαφί να γίνει γκολ και να χαθεί όλο το ματς. Από τη στιγμή που δεν έγινε, η συνέχεια άνηκε στον Παναθηναϊκό.

Εκείνος ήταν που προσπάθησε να δημιουργήσει περισσότερο, που θέλησε να παίξει με τον τρόπο που γνωρίζει. Και πάνω απ’ όλα που σε ακόμα ένα ματς όχι μόνο δε δέχτηκε γκολ, αλλά δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να κάνει ούτε… αχ. Έχοντας σε πολύ μεγάλη μέρα τον Φραν Βέλεθ, που ήταν ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο.

Πλέον υπάρχει μπροστά το Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός στα δύο τελευταία παιχνίδια έδειξε βελτίωση και πήρε δύο εκτός έδρας νίκες. Δείχνει αποφασισμένος από την πλευρά του να δώσει απαντήσεις και σίγουρα το ίδιο θα θελήσει να κάνει και απέναντι σε μια ομάδα που έως τώρα δεν της έχει βάλει καν γκολ. Τι πρέπει να κάνουν οι πράσινοι; Να διατηρήσουν το δικό τους στυλ παιχνιδιού και να πάνε για να κερδίσουν. Για να δημιουργήσουν, να απειλήσουν και να σκοράρουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...