ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο Παναθηναϊκός στα play off κάνει πρωταθλητισμό!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την παρουσία του Παναθηναϊκού στα play off, που κάνει πορεία πρωταθλητισμού και βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό, ενώ στέκεται και στα δύο παιχνίδια, που έρχονται, που θα κρίνουν τα πάντα.

Ο Παναθηναϊκός στα play off κάνει πρωταθλητισμό!

Και αυτό το ντέρμπι πέρασε για τον Παναθηναϊκό να μένει αλώβητος, χωρίς να πιάνει καλή απόδοση. Τη νίκη ήθελε ο Παναθηναϊκός και κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά δεν την πήρε διότι είχε παίκτες σε μέτρια μέρα και αναφέρομαι κυρίως στην μεσαία του γραμμή. Παρόλα αυτά και παρότι η ομάδα δεν ήταν καλή, για άλλη μία φορά δεν άφησε τον αντίπαλο να κάνει φάση με εξαίρεση ένα δοκάρι.

Πήρε εύκολα την ισοπαλία με κορυφαίο τον απίστευτο Βέλεθ, που για άλλο ένα ματς ήταν ο ηγέτης της άμυνας των «πρασίνων» και δεν άφηνε να περάσει τίποτα. Και παρότι η ομάδα δεν ήταν καλή μπορούσε να πάρει τη νίκη στις φάσεις με τον Κουρμπέλη, τον Χουάνκαρ και τον Καρλίτος. Όταν παίζεις με την ΑΕΚ ακόμα και στο ΟΑΚΑ δεν χαίρεσαι με την ισοπαλία, παρά μόνο με τη νίκη, αλλά εδώ που φθάσαμε αυτός ο βαθμός μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός των play off δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα, που βλέπαμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και αποτυπώνεται στην βαθμολογία. Πλέον αρκούν μαθηματικά πέντε βαθμοί, για να επιστρέψει η ομάδα στην Ευρώπη και αυτό διότι και με την ΑΕΚ και με τον Άρη ο Παναθηναϊκός υπερέχει στην ισοβαθμία. Μπορεί και με λιγότερους βαθμούς να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη ανάλογα τι θα γίνει και στα άλλα παιχνίδια.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.389 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ομάδα αυτή την στιγμή σε επτά ματς έχει 13 βαθμούς και ο Ολυμπιακός είναι στους 14. Σε αυτά τα παιχνίδια των play off ο Παναθηναϊκός κάνει πορεία πρωταθλητισμού και για μένα θα πρέπει να είναι οδηγός για τη νέα σεζόν η νοοτροπία και ο χαρακτήρας, που δείχνει η ομάδα.

Τελευταία ήττα της ομάδας ήταν από τον Παναιτωλικό τον Φλεβάρη, πριν τρεις μήνες, από τότε έχουν μεσολαβήσει 11 παιχνίδια. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό, αλλά είναι φανερό, ότι ο Γιοβάνοβιτς βελτιώνει την ομάδα τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και σε θέμα νοοτροπίας.

Φυσικά ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί. Η ομάδα πρέπει να είναι καλή για να τελειώσει το θέμα Ευρώπη πριν την τελευταία αγωνιστική. Ώστε ο Γιοβάνοβιτς να έχει τη δυνατότητα την ερχόμενη Τρίτη να βάλει κυρίως παίκτες, που δεν παίζουν και να πάνε οι βασικοί φρέσκοι στον τελικό του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Πρώτα έρχεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη.

Η ομάδα του Πειραιά κράτησε όλους τους βασικούς στο ματς με τον Άρη διότι έχει λύσσα να νικήσει τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά φέτος, αφού στα τρία προηγούμενα παιχνίδια έχασε το ένα και έφερε δύο ισοπαλίες χωρίς να σκοράρει. Η ομάδα μέσα σε τρεις ημέρες πρέπει να δείξει την ίδια νοοτροπία να έχει την ίδια σκληράδα και να φύγει αλώβητη από το Φάληρο, ώστε να πάει με καλή ψυχολογία στο ματς με τον ΠΑΣ στην Λεωφόρο, όπου η νίκη είναι απαραίτητη, για να μην τρέχει την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα.

*Ακούω κραυγές για τον Σλοβένο διαιτητή και στο ημίχρονο του την έπεσε και ο Μελισανίδης. Να πω ότι πριν την δεύτερη κίτρινη που έπρεπε να δει ο Βιγιαφάνιες, έχει γίνει φάουλ στον Παλάσιος, που δεν έχει δοθεί και ότι ο Τζαβέλας, που έπαιζε συνέχεια με τους αγκώνες τον Ιωαννίδη πήρε στο τρίτο μαρκάρισμα την κάρτα. Και στο 93΄ ο Τζαβέλας πάτησε τον Παλάσιος και αντί να δει την δεύτερη κίτρινη το φάουλ δόθηκε σε βάρος του Παλάσιος!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.