ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Τι κάνει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Βέλεθ

Ο Ισπανός δεν θα είναι σήμερα στο Φάληρο, όπως δεν ήταν και στο ματς της κανονικής διάρκειας, που είχε τελειώσει 0-0. Ο Γκατσίνοβιτς ήταν δεδομένο πως δεν θα βρισκόταν στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς για το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τι κάνει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Βέλεθ

Ο Ισπανός δεν θα είναι σήμερα στο Φάληρο, όπως δεν ήταν και στο ματς της κανονικής διάρκειας, που είχε τελειώσει 0-0. Ο Γκατσίνοβιτς ήταν δεδομένο πως δεν θα βρισκόταν στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς για το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Χουάνκαρ ήταν αμφίβολος, καθώς είχε τραυματιστεί στο ματς με την ΑΕΚ και έγινε αλλαγή, ακολούθησε θεραπείες προκειμένου να προλάβει και τελικά είναι στους 23 που ανακοίνωσε χθες το πρωί, μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πιθανότατα ο Ισπανός θα βρίσκεται και στο αρχικό σχήμα.

Αυτός που δε θα είναι ούτε στην ενδεκάδα, αλλά ούτε στην αποστολή είναι ο Φραν Βέλεθ. Μια πολύ σημαντική απουσία για τον Παναθηναϊκό, σε μια περίοδο που ο Ισπανός έδειχνε να βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση. Ηταν ο ηγέτης της άμυνας στο ματς με την ΑΕΚ και ο πολυτιμότερος του Παναθηναϊκού μέσα στο γήπεδο. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός είναι στα… κόκκινα από πλευράς επιβάρυνσης.

Χθες έκανε αποφόρτιση, ο Γιοβάνοβιτς μίλησε με το ιατρικό επιτελείο, που τον ενημέρωσε για τις μετρήσεις του ποδοσφαιριστή. Και αποφασίστηκε πως θα είναι μεγάλο το ρίσκο του τραυματισμού αν αγωνιστεί στο ματς με τον Ολυμπιακό, οπότε προτιμήθηκε να μείνει εκτός και αναμένεται να επιστρέψει στο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα το ερχόμενο Σάββατο στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο Βέλεθ, μάλιστα, είχε απουσιάσει και από το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, με τους «πράσινους» να κρατάνε πάντως το μηδέν και να φεύγουν με την ισοπαλία. Από τότε ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός απουσίασε σε ακόμα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Πέντε συνολικά μαζί με αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό σε αυτά τα ματς να έχει μόλις μία νίκη. Επικράτησε του Ιωνικού με 4-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την έκτη αγωνιστική. Μια αγωνιστική αργότερα οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στην Τρίπολη με 1-2, με τον Βέλεθ να μην αγωνίζεται καθόλου, ενώ ο Ισπανός απουσίασε και από τις δύο πρώτες αγωνιστικές των Playoffs. Τα αποτελέσματα ήταν ισόπαλα. 1-1 με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, 0-0 με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Με λίγα λόγια; Τρεις ισοπαλίες, μία ήττα και μια νίκη δίχως τον Ισπανό. Ας ελπίσουμε απόψε να έρθει η δεύτερη. Υπάρχουν και τα δύο ματς Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας στα οποία ο Βέλεθ δεν αγωνίστηκε, με τον Παναθηναϊκό να κάνει δύο νίκες, αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια. Δεν θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο καμία απουσία από πλευράς πρασίνων.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...