ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πανάθα μου μας πήρες το μυαλό!

Η Ευρώπη υποδέχεται τον πρέσβη της! Ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό με 2-1 (Παλάσιος 10΄, Σένκεφελντ 54΄) και θέλει μία νίκη το Σάββατο με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να σφραγίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το γκολ για τον Ολυμπιακό ο Τικίνιο στο 71΄.

Πανάθα μου μας πήρες το μυαλό!

Με τέσσερις αλλαγές παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο μεγάλο ντέρμπι, σε σχέση με το πρόσφατο ματς κόντρα στην ΑΕΚ. Στην ενδεκάδα διατηρήθηκαν οι Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδης και σε αυτούς προστέθηκαν οι Σάρλια, Σάντσες, Κουρμπέλης και Αλεξανδρόπουλος. Σε ένα σχηματισμό 3-5-2.

Το ματς

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο πεντάλεπτο στο φαληρικό γήπεδο για τις δύο ομάδες. Πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 7ο λεπτό από την πλευρά των γηπεδούχων, μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Ρόνι Λόπες που έφυγε πλάγια. Στο 9΄ καταγράφηκε η πρώτη τελική στο ματς, μετά από λάθος διώξιμο του Μπρινιόλι, η μπάλα έφτασε στον Αγκιμπού Καμαρά που διένυσε κάποια μέτρα και σούταρε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 10΄ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Παλάσιος, όταν μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή και εξαιρετική πάσα του Κουρμπέλη, ο Αργεντινός πλάσαρε άψογα για το 0-1 στο πλαϊνό δίχτυ. Αμέσως μετά το γκολ, ο Παλάσιος έχασε νέα ευκαιρία, όταν σούταρε και είδε τον Βατσλίκ να μπλοκάρει μετά την εξαιρετική πάσα του Αϊτόρ.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.932 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά το «πράσινο» προβάδισμα ο Ολυμπιακός αναθάρρησε βγήκε μπροστά και με τον Αγκιμπού Καμαρά και πάλι είχε καλή στιγμή, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε άνετα, όντας σε ετοιμότητα στο 21΄.  Στο 23΄ ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε το «στημένο» που κέρδισε σε πολύ καλό σημείο, με τον Αϊτόρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να αστοχεί. Στο 27΄ οι «πράσινοι» που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, μετά από φάση διαρκείας είχαν άλλη μια ευκαιρία, με τον Βιγιαφάνιες να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 32΄ ο Ολυμπιακός απείλησε ακόμα μια φορά τον Μπρινιόλι από μακριά, με το σουτ του Ροντρίγκες να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια. Στο 33ο λεπτό, ο Λαλά γέμισε στην περιοχή, ο Κουρμπέλης πετάχτηκε και με το κεφάλι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός είχε ανεβεί μέτρα και απειλούσε κυρίως με σέντρες, θέλοντας να γεμίσει η περιοχή του Μπρινιόλι. Στο 37΄ πάλι από τα πλάγια προσπάθησαν οι γηπεδούχοι, με τον Παπασταθόπουλο να παίρνει την κεφαλιά και τον Μπρινιόλι σε ετοιμότητα να μπλοκάρει. Στο 38΄από «στημένο» θέλησε να ισοφαρίσει, αλλά το εξαιρετικό χτύπημα του Ρόνι Λόπες πέρασε άουτ.

Οι «πράσινοι» έπαιρναν άριστα στην αμυντική προσήλωση που έδειχναν, με τον Ολυμπιακό να έχει ανούσια υπεροχή και κατοχή μπάλας. Στο 41΄ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να μείνει και με παίκτη λιγότερο, αλλά ο Ισραηλινός ρέφερι δεν έδειξε τη μαρς δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Παπαδόπουλο για χτύπημα από πίσω στον Κώτσιρα. Στο 44΄ και πάλι ο Ρόνι Λόπες απείλησε με γυριστό, με τον Μπρινιόλι να είναι και πάλι σε ετοιμότητα και να καπακώνει τη μπάλα.

Ακριβώς στο 45΄ ο Ολυμπιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ροντρίγκες πέρασε σαν «αέρας» από τον Κώτσιρα με εξαιρετική ντρίπλα, πλάσαρε δυνατά, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Μπρινιόλι με τον Ιταλό να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Ο Ρόνι Λόπες έχασε και την τελευταία ευκαιρία για το πρώτο μέρος, όταν σούταρε άστοχα από απόσταση, με τον Παναθηναϊκό στο φινάλε του ημιχρόνου να διατηρεί το προβάδισμα και να έχει σε πολύ καλό βράδυ τον τερματοφύλακά του, που χρειάστηκε να επέμβει σε 4-5 περιπτώσεις.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε το πρώτο σουτ προς την εστία, που δεν ανησύχησε τον Ιταλό κίπερ. Ο Ολυμπιακός με τις διορθωτικές κινήσεις του Μάρτινς μπήκε με σκοπό να πιέσει το «τριφύλλι» και στο πρώτο πεντάλεπτο του β΄ ημιχρόνου, ήταν μονίμως έξω από τα καρέ του Παναθηναϊκού.

Στο 54΄ ήρθε και η πρώτη φάση για το «τριφύλλι» με το μακρινό σουτ του Ρούμπεν Πέρεθ να σουτάρει η μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυντικού, με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σένκεφελντ έπιασε απίστευτη κεφαλιά, με τη μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα του Βατσλίκ μετά την εξαιρετική εκτέλεση του Αϊτόρ.

Από το δεύτερο γκολ των «πρασίνων» και μετά, ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, με τους οπαδούς των ερυθρολεύκων να κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή για αρκετά λεπτά.

Με την επανέναρξη ο Ολυμπιακός μείωσε στο 71΄ με προβολή του Τικίνιο μετά από εκτέλεση κόρνερ για το 1-2. Στο 73΄ η σέντρα-σουτ του Χατζηγιοβάνη πέρασε κόρνερ, με τους «πράσινους» να μην το εκμεταλλεύονται. Ο Ολυμπιακός από τη μείωση του σκορ και στα επόμενα λεπτά, πίεσε το «τριφύλλι» με ανορθόδοξο τρόπο, με την ομάδα του Παναθηναϊκού να ελέγχει το ματς.

Στο 84΄ η κεφαλιά του Σισέ δεν απείλησε τον Μπρινιόλι, φάση η οποία έγινε μετά από ένα στείρο δεκάλεπτο στο ντέρμπι. Η σέντρα του Κώτσιρα για τον Βιτάλ στο πίσω δοκάρι, έφυγε κόρνερ από παρέμβαση του Λαλά στο 84΄, με τους «πράσινους» ωστόσο να μην απειλούν στην εξέλιξη της φάση με το σουτ του Καρλίτος στην κίνηση. Το μακρινό σουτ του Παπασταθόπουλου στο 90΄, το καπάκωσε ο Μπρινιόλι στη γωνία του.

Στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων -λόγω της διακοπής-, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει, ο Ολυμπιακός πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να δημιουργείται φάση. Με τον Παναθηναϊκό να φεύγει με σημαντικό «τρίποντο» από το φαληρικό γήπεδο, μένοντας παράλληλα αήττητος από τον αιώνιο αντίπαλο, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες τη φετινή σεζόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (46’ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (79’ Κανέ), Μαντί Καμαρά, Λόπες (79’ Μασούρας), Αγκιμπού Καμαρά (46’ Τικίνιο), Ροντρίγκες (64’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Σάντσες, Κουρμπέλης (78’ Χουάνκαρ), Αλεξανδρόπουλος (46’ Ρούμπεν Πέρεθ), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (63’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (23’ Καρλίτος), Αϊτόρ (63’ Χατζηγιοβάνης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.