ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Από τον Μπορέλι στον Παλάσιος: 30 χρόνια οι Αργεντινοί του Παναθηναϊκού σκοράρουν στην ίδια εστία του Καραϊσκάκη! (vids)

Μπορέλι, Φιγκερόα, Έκι, Λέτο, Παλάσιος, ακόμα και ο… Γκαλέτο έχει σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό, σε μια παράδοση άνευ προηγουμένου.

Από τον Μπορέλι στον Παλάσιος: 30 χρόνια οι Αργεντινοί του Παναθηναϊκού σκοράρουν στην ίδια εστία του Καραϊσκάκη! (vids)

Σκόραρε ο Παλάσιος στο Καραϊσκάκη. Και τι γκολ ε; Απίστευτη ενέργεια, «χορεύοντας» δύο αμυντικούς σε ανοιχτό γήπεδο και εκτελώντας στην απέναντι γωνία. Πλαϊνό δίχτυ, εκεί που κάθε τερματοφύλακας είναι πολύ δύσκολο να αντιδράσει. Σκόραρε και πανηγύρισε έντονα, σε μια εικόνα που πάντα γουστάρεις να βλέπεις σε τέτοια παιχνίδια.

Δείτε το γκολ εδώ

Έναν παθιασμένο σκόρερ, να τρέχει με τη γροθιά σφιγμένη μέσα στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου σου. Το έχουν αυτό το πάθος οι Αργεντινοί, το βγάζουν. Μεγαλώνουν με αυτό. Και ζουν για μεγάλα παιχνίδια. Ο Παλάσιος έχει πετύχει φέτος ακόμα ωραιότερο γκολ σε ντέρμπι, πάλι στο ξεκίνημά του. Στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, με μια… βολίδα, που άνοιξε και τότε το σκορ. Τούτη τη φορά, στο Φάληρο, ο Παναθηναϊκός κέρδισε κιόλας.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 959 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με το γκολ του Παλάσιος συνεχίστηκε και μια παράδοση που θέλει πολλούς Αργεντινούς να έχουν σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό. Έχει συμβεί στο Καραϊσκάκη, έχει συμβεί και μακριά απ’ αυτό. Για παράδειγμα, ένας άλλος ποδοσφαιριστής του νυν Παναθηναϊκού, ο Λούκας Βιγιαφάνιες, έχει κρίνει με δικό του γκολ ντέρμπι στη Λεωφόρο, στην πρώτη του θητεία στα πράσινα.

Τον Απρίλιο του 2013, στο Καραϊσκάκη, ο Λουτσιάνο Φιγκερόα είχε βάλει μια γκολάρα, στο 1-1 του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, ενώ στο ίδιο γήπεδο έχει σκοράρει και ο υπέροχος Έκι Γκονζάλες με πέναλτι που είχε ανοίξει το σκορ, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-2 υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Σεμπάστιαν Λέτο, ένας από τους κορυφαίους Αργεντινούς που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα. Γκολ και εκείνος στο Φάληρο, στο περιβόητο «κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη» ντέρμπι! Φιγκερόα, Παλάσιος, Λέτο και Έκι, μάλιστα, έχουν σκοράρει στην ίδια εστία στο νέο Καραϊσκάκη, σε αυτή που βρίσκεται μπροστά στη θύρα 7.

Στην ίδια εστία είχε σκοράρει και ο Μπορέλι!

Ακόμα και πριν από περίπου 30 χρόνια, πάλι στην ίδια εστία είχε σκοράρει ένας Αργεντινός του Παναθηναϊκού! Τη σεζόν 1995-96, εκείνη τη μαγική χρονιά για τον Παναθηναϊκό που έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε πρωτάθλημα στην Ελλάδα, οι «πράσινοι» είχαν κερδίσει με 2-1 στο Καραϊσκάκη. Με το γκολ του Καπουράνη στο φινάλε να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Πριν απ’ αυτό ο Παναθηναϊκός είχε ανοίξει το σκορ με τον Αργεντινό του, τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι. Μαντέψτε: πάλι στην ίδια εστία, αυτή μπροστά από τη θύρα 7. Λες και το ‘χει η μοίρα όλων. Και η δική μας και η δική τους…

Είναι τέτοια η παράδοση των παικτών από την Αργεντινή απέναντι στους «ερυθρόλευκους», που ακόμα και ο Φερνάντο Γκαλέτο (αλήθεια πόσοι θυμάστε τον Αργεντινό αμυντικό χαφ με το… περίεργο στυλ παιχνιδιού) είχε πετύχει δύο γκολ όλα κι όλα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το ένα το είχε σημειώσει απέναντι στον Ολυμπιακό! Στο 2-2 του Ολυμπιακού Σταδίου. Κι ένα δεύτερο είχε βάλει απέναντι στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

ΥΓ: Τι σου είναι το ψάξιμο στο ίντερνετ. Ναι, υπάρχει γκολ στο Καραϊσκάκη από Αργεντινό και στις 9 Ιουνίου 1981. Πριν 40 και βάλε χρόνια. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα το είχε πετύχει την πρώτη αγωνιστική της σεζόν 1981-82. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 με τον Αργεντινό να σκοράρει για το 0-1 στο 11’ και τον Τάσο Μητρόπουλο να ισοφαρίζει στο 82’ στο τελικό 1-1.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.