ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Τριφυλλάρα… ομαδάρα και πρωτάθλημα μέσα στο Ρέντη!

Αυτό ήταν σωστό! Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής στην έδρα του Ολυμπιακού, καθώς πήρε νίκη-τίτλο με 3-1. Τεράστια ανατροπή από τις αθλήτριες του Μπράνκο Γκάιτς που βρέθηκαν να χάνουν με 1-0.

Τριφυλλάρα... ομαδάρα και πρωτάθλημα μέσα στο Ρέντη!

Τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στη φετινή volley league γυναικών επιβεβαίωσαν οι «πράσινες» που με τεράστιο «διπλό» στο Ρέντη, πανηγύρισαν το νταμπλ με 3-1 σετ και 3-2 στις νίκες. Τεράστια ανατροπή για την ομάδα του Παναθηναϊκού, που βρέθηκε να χάνει με 1-0 και με ψυχή, πάθος και πλάνο, γύρισε το ματς.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με την Μεταξά αντί της Χατζηευστρατιάδου δίπλα από την Κρος στις κεντρικές, ενώ η Κωνσταντίνου ήταν και πάλι η διαγώνιος. Το ξεκίνημα του «τριφυλλιού» δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να προηγηθεί με (4-1). Ο Γκάιτς απέσυρε από το ματς την Κωνσταντίνου και πέρασε στη θέση της την Στεπανένκο, όμως οι γηπεδούχες διατήρησαν το προβάδισμα που είχαν πάρει (10-7).

Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς
Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς 106 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το μπλοκ και το σερβίς του Παναθηναϊκού δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο πρώτο σετ και αυτό έκανε τη ζωή των παικτριών του Ολυμπιακού ευκολότερη, που συνέχισαν να προηγούνται με διαφορά ασφαλείας (16-12). Με άσσο της Χαντάβα το «τριφύλλι» μείωσε σε (22-19) και με μονό μπλοκ της Γκρόθες έγινε το (22-21), που έβαλε και πάλι τον Παναθηναϊκό μέσα στο σετ. Το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή και με (25-23) απώλεσε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ (7-7),αλλά κάποια εύκολα λάθη του «τριφυλλιού» σε συνδυασμό με την «καυτή» Σάλας ήταν αυτά που διαμόρφωσαν το 10-7 με αποτέλεσμα ο Μπράνκο Γκάιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Πολύ γρήγορα ο Παναθηναϊκός μάζεψε τη διαφορά (12-11), αφού οι «πράσινες» είχαν καλύτερη υποδοχή και καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Όποτε πλησίαζε το «τριφύλλι» οι «ερυθρόλευκες» είχαν τον τρόπο να ανοίξουν και πάλι τη διαφορά (15-12) κυρίως εξαιτίας των Χίπε και Σάλας.

Η Γκρόθες βγήκε μπροστά σε εκείνο το σημείο και με συνεχόμενους πόντους έδωσε το έναυσμα για να διαμορφωθεί το σκορ στο (16-19). Το τεχνικός του Ολυμπιακού κάλεσε τάιμ άουτ και αποδείχτηκε ευεργετικό αφού οι γηπεδούχες ισοφάρισαν σε (19-19). Το δεύτερο σετ θα είχε και αυτό φινάλε θρίλερ, όπως αποδείχτηκε από το (24-24) που το έστειλε πάνω από τους 25 πόντους.  Οι λεπτομέρειες αυτή τη φορά ήταν για τον Παναθηναϊκό που με άσο της Παπαφωτίου και μπλοκ της κομβικής Γκρότες στην Σάλας διαμόρφωσε το (26-28) και έκανε το 1-1 στα σετ.

Η εκκίνηση του τρίτου σετ θύμιζε αυτή του δεύτερου (6-6), μέχρι το μπλοκ του Παναθηναϊκού να γίνει αποδοτικό και να βάλει μπροστά το «τριφύλλι» με (7-9) και στη συνέχεια με (8-13). Η αλλαγή πασαδόρου και ακραίας από τον προπονητή του Ολυμπιακού λειτούργησε αφού η υποδοχή των φιλοξενούμενων τα βρήκε μπαστούνια με τα σερβίς της Γεννιτσαρίδη που έφερε τον Ολυμπιακό στο -2 (12-14).

Το «τριφύλλι» μετά το τάιμ άουτ του Γκάιτς είχε απάντηση και μάλιστα άμεση γράφοντας το (12-17) με άσσο της Χαντάβα. Η Κωνσταντίνου τελείωνε τις μπάλες και έβαλε τον Παναθηναϊκό στην τελική ευθεία του σετ προηγούμενο με (16-20). Οι «πράσινες» δεν μπόρεσαν να ασφαλίσουν τη  διαφορά και σταδιακά οι γηπεδούχες μείωσαν σε (21-22), αφού η Γεννιτσαρίδη συνέχισε να κάνει τη ζημιά. Οι περιστροφές έφεραν την Χαντάβα στο σερβίς και η αρχηγός «καθάρισε» το σετ γράφοντας με άσσο το (21-25), που έδωσε το προβάδισμα με 1-2 στα σετ στον Παναθηναϊκό.

Στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε συγκεντρωμένος και αυτό τον βοήθησε να προηγηθεί με (3-8) ύστερα από άσσο της Χαντάβα. Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και εξανέμισε τη διαφορά (11-12), τελειώνοντας πολλές κόντρα επιθέσεις μετά από μεγάλες άμυνες. Οι παίκτριες του Γκάιτς διατήρησαν την ψυχραιμία τους και αύξησαν το προβάδισμα (14-18), αφού η Γκρόθες συνέχισε να τελειώνει εύστοχα τις περισσότερες επιθέσεις, ωστόσο όλα ήταν ρευστά.

Το (16-20) έδινε ένα σημαντικό προβάδισμα στον  Παναθηναϊκό στην τελική ευθεία του τέταρτο σετ, αλλά σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχες έκαναν την τελική τους αντεπίθεση κατεβάζοντας τη διαφορά στο -2 (20-22). Ο Παναθηναϊκός δεν λάθεψε και με την κορυφαία του Μάρετ Γκρόθες έκαναν το (22-25), πήραν τη νίκη με 1-3 σετ και στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας και νταμπλούχες για τη σεζόν 2021-22.

Τα σετ: 25-23, 26-28, 21-25, 22-25.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.