ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Υπερκούπωση για τον «Σύλλογο Μεγάλο»: Δικό του και αυτό!

Η ομάδα βόλεϊ των ανδρών του «τριφυλλιού», μετά το πρωτάθλημα πήρε και το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», επικρατώντας σε ματς-γιορτή του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ μπροστά στον κόσμο του. Ονειρεμένη χρονιά για τον Παναθηναϊκό σε άντρες και γυναίκες που είχαν καλύτερες ομάδες και πήραν πανάξια τους τίτλους.

Υπερκούπωση για τον «Σύλλογο Μεγάλο»: Δικό του και αυτό!

Η ομάδα βόλεϊ των ανδρών του «τριφυλλιού», μετά το πρωτάθλημα πήρε και το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», επικρατώντας σε ματς-γιορτή του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ μπροστά στον κόσμο του. Ονειρεμένη χρονιά για τον Παναθηναϊκό σε άντρες και γυναίκες που είχαν καλύτερες ομάδες και πήραν πανάξια τους τίτλους.

Αποθέωση πριν τον τελικό για τις γυναίκες, που σήκωσαν την κούπα του πρωταθλητή, με τον κόσμο στο ΟΑΚΑ να παραληρεί.

Το ματς

Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς
Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς 115 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναμετρήθηκαν στον δεύτερο τελικό του Λιγκ Καπ, με φόντο το τρόπαιο. Οι «πράσινοι» με εκπληκτική απόδοση, δεν άφησαν περιθώρια στον Δικέφαλο του Βορρά και τον «σκούπισαν» με 3-0 σετ. Και τα τρία σετ ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, αλλά όταν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να πατήσει γκάζι, τα τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο ΠΑΟΚ πήρε από πολύ νωρίς προβάδισμα με (1-3), όμως οι «πράσινοι» ανεβάζοντας την απόδοσή τους στο μπλοκ απάντησαν για το (7-4). Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στο σετ ισοφαρίζοντας σε (13-13), δυσκολεύοντας την υποδοχή του «τριφυλλιού». Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το σημείο όπου ένα λάθος του ΠΑΟΚ σε πρώτο χρόνο έδωσε και πάλι διαφορά δύο πόντων στους πρωταθλητές (18-16).

Το «τριφύλλι» μπήκε στην τελική ευθεία του σετ προηγούμενο με (20-17) αφού ο Ντεν Ντρις είχε σωστές επιλογές στην επίθεση ακόμα και με τριπλό μπλοκ μπροστά του. Ο Βέλγος διαγώνιος συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοψάλτη τελείωσε τη δουλειά και με μπλοκ άουτ γράφτηκε το (25-19), βάζοντας σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος, το μπλοκ-άμυνα λειτούργησε καλά και το «τριφύλλι» έφτασε στο (5-2). Ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε και αφού ισοφάρισε σε (9-9), προσπέρασε με (9-12). Οι «πράσινοι» είχαν σταματήσει να απειλούν από το σερβίς, κάτι που έκανε πολύ καλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης και σε συνάρτηση με την αγωνιστική άνοδο του Ούντρις πήγε ακόμα και στο +4 (9-13).

Ενώ το μομέντουμ ήταν με τους φιλοξενούμενους, οι «πράσινοι» μπόρεσαν να επιστρέψουν με όπλο τους την άμυνα και τις κόντρα μπάλες ισοφαρίζοντας σε (14-14). Το σετ συνέχισε να είναι στην κόψη του ξυραφιού, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει διαφορά. Το (20-20) άφηνε όλα τα σενάρια ανοιχτά. Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με (23-22) ύστερα από έξυπνο σερβίς και άσο του Πρωτοψάλτη, την ώρα που στο τάραφλεξ έπεφταν κορμιά.

Το (24-24), έστελνε το σετ στην… παράταση και φινάλε θρίλερ. Ο κόσμος με φωνή και παλμό έσπρωξε τους παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, ο Βαν Ντεν Ντρις ήταν και πάλι παρών εκεί που χρειάστηκε και με μπλοκ άουτ διαμόρφωσε το (27-25), δίνοντας στο «τριφύλλι» και το δεύτερο σετ.

Έχοντας την ψυχολογία στο… ταβάνι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και στο τρίτο σετ με (5-2), παρά το γρήγορο 0-2 του ΠΑΟΚ. Το «τριφύλλι» διατήρησε διαφορά ασφαλείας (13-9) αφού ο Ράπτης έκανε καλή δουλειά από θέση σερβίς. Το τρίτο σετ πήγαινε στρωτά για το «τριφύλλι», που με καρφί του Πρωτοψάλτη μπήκε στην τελική ευθεία όντας στο +3 (20-17).

Ο ΠΑΟΚ έκανε την τελευταία προσπάθεια να πάρει το σετ και να ξαναμπεί στο ματς μειώνοντας αρχικά σε (22-21) και ισοφαρίζοντας στη συνέχεια σε (23-23). Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έμειναν συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος και έφτασαν (25-23), κάνοντας έτσι το 3-0 που τους οδήγησε στην κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου μετά το πρωτάθλημα, με τη χρονιά να κλείνει ιδανικά για τον Παναθηναϊκό.

Τα σετ: 25-19, 27-25, 25-23.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 16 (15/25 επ., 1 άσσος, 88% υπ. – 25% άριστες), Γιάκομπσεν 2 (2/3 επ.), Ρανγκέλ 6 (4/5 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 3 (3/7 επ., 33% υπ. – 17% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 15 (13/27 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Στάλεκαρ 9 (4/5 επ., 5 μπλοκ) / Γκαράς (λ, 37% υπ. – 21% άριστες), Μπάσης, Ράπτης 6 (5/10 επ., 1 άσσος, 55% υπ. – 27% άριστες)

ΠΑΟΚ (Γιάννης Καλμαζίδης): Μπράουν 9 (8/13 επ., 1 άσσος), Πετρέας 7 (5/7 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γουόλς 1 (1 μπλοκ), Κουμεντάκης 9 (9/16 επ., 72% υπ. – 20% άριστες), Μπαρνς 4 (4/13 επ., 53% υπ. – 32% άριστες), Ούντρις 19 (17/42 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 50% υπ. – 17% άριστες), Σωτηρίου 2 (2 μπλοκ), Γάτσης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.