ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ελλάς – Ευρώπη – Παναθηναϊκός!

Το διαχρονικό σύνθημα των οπαδών του Παναθηναϊκού δόνησε την ατμόσφαιρα της ιστορικής Λεωφόρου, έδωσε «φτερά» στα πόδια στους ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που διέλυσαν τον ΠΑΣ Γιάννινα με τέσσερα γκολ. Βιγιαφάνιες (38΄), Μαουρίσιο (68΄), Καρλίτος (71΄) και Χουάνκαρ (87΄), οι σκόρερ του «τριφυλλιού»!

Ελλάς - Ευρώπη - Παναθηναϊκός!

Το διαχρονικό σύνθημα των οπαδών του Παναθηναϊκού δόνησε την ατμόσφαιρα της ιστορικής Λεωφόρου, έδωσε «φτερά» στα πόδια στους ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που διέλυσαν τον ΠΑΣ Γιάννινα με τέσσερα γκολ. Βιγιαφάνιες (38΄), Μαουρίσιο (68΄), Καρλίτος (71΄) και Χουάνκαρ (87΄), οι σκόρερ του «τριφυλλιού»!

Το ματς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στο ματς κόντρα στον ΠΑΣ. Ο Παναθηναϊκός από το 5ο λεπτό και έπειτα, άρχισε να πιέζει, να βρίσκεται κοντά στα καρέ του Λοντίγκιν, ωστόσο η πρώτη φάση ήρθε από τον Κώτσιρα στο 9΄ με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ, αφού βρήκε πάνω σε σώμα αμυντικού.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 37.088 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΣ ήταν εντελώς ακίνδυνος με τον Μπρινιόλι θεατή, καθώς οι «πράσινοι» αύξησαν την πίεσή τους με τον Παλάσιος στο 12΄ να μην κάνει καλή επαφή με τη μπάλα μετά την εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ.

Οι «πράσινοι» είχαν διάθεση για να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά η διπλή άμυνα ζώνης των παικτών του Μεταξά, δεν άφηνε περιθώρια για να γίνει φάση. Στο 17΄ το γύρισμα του Παλάσιος κατέληξε κόρνερ, με τον Παναθηναϊκό να χάνει τεράστια ευκαιρία όταν στην εξέλιξη της φάση ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Αργεντινός εξτρέμ, δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Λοντίγκιν.

Στο 20΄ και πάλι με τον Παλάσιος προσπάθησε ο Παναθηναϊκός να πάρει το προβάδισμα, αλλά ο Αργεντινός δεν έκανε καλή επαφή με το κεφάλι, μετά τη σέντρα του Γακτσίνοβιτς. Στο 22΄ το καλοζυγισμένο σουτ του Κώτσιρα κατέληξε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι αμυντικού του ΠΑΣ μέσα στην περιοχή, παράβαση για την οποία ο Μανούχος θα μπορούσε να υποδείξει το σημείο του πέναλτι, αλλά έδειξε να συνεχίστει το ματς, με το VAR να τον ενημερώνει ότι δεν έχει γίνει κάτι το μεμπτό.

Στο 28΄ ο Παναθηναϊκός έχασε την πιο σπουδαία ευκαιρία του μέχρι εκείνη τη στιγμή, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λοντίγκιν έκανε διπλή σπουδαία επέμβαση, όταν αρχικά απομάκρυνε το τακουνάκι του Βιγιαφάνιες και στη συνέχεια το δυνατό σουτ του Βέλεθ που πήγαινε στο «γάμα» της εστίας.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φάση και έπρεπε να φτάσουμε στο 38΄ για να πάρει το προβάδισμα με τον Βιγιαφάνιες, όταν ο Αϊτόρ πήρε την μπάλα στο κέντρο, διένυσε μέτρα, την έδωσε σωστά στον Χουάνκαρ, με τον τελευταίο να γυρίζει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, και τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό Βιγιαφάνιες  να στέλνει την μπάλα στο δεξί παράθυρο του Λοντίγκιν για το «πράσινο» προβάδισμα.

Στα επόμενα λεπτά μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στ΄ αποδυτήρια και το «τριφύλλι» να διατηρεί το προβάδισμά του.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, είχε μεγάλη ευκαιρία για 2-0, όταν ο Αϊτόρ μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Μακέντα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Για να δούμε την επόμενη καλή στιγμή, έπρεπε να περάσουμε τη μια ώρα αγώνα, με τον Βέλεθ να αστοχεί στο 62΄. Έξι λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του, με τον Μαουρίσιο να δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα να ξεγελά τον Λοντίγκιν και να πηγαίνει στα δίχτυα του ΠΑΣ για το 2-0.

Στο 71΄ ήταν η ώρα του Καρλίτος να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, παραβιάζοντας για το 3-0 την εστία του ΠΑΣ με πανέμορφο πλασέ, μετά την εξαιρετική πάσα του Κουρμπέλη.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός του ματς έπεσε, ο Γιοβάνοβιτς ενόψει και του αγώνα στην Τούμπα, θέλησε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες του. Ο ΠΑΣ από την πλευρά του παρέμεινε σε παθητικό ρόλο, δεν δημιούργησε ούτε μια φάση για κίνδυνο μπροστά στα καρέ του Μπρινιόλι, με το ματς οδεύει στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός μετά το 80΄πρόσφερε και θέαμα, με τον Χουάνκαρ να κάνει με υπέροχο σουτ στο 87΄το 4-0 που έμεινε μέχρι και το φινάλε. Αυτή η νίκη, οριστικοποιεί την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, στέλνει «μήνυμα» ενόψει τελικού κυπέλλου, σε ένα χρονικό διάστημα που η ομάδα το Ιβάν Γιοβάνοβιτς παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ(75′ Σάρλια), Χουανκάρ, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς(57′ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες(57′ Μαουρίτσιο), Αϊτόρ, Μακέντα(66′ Κουρμπέλης), Παλάσιος(75′ Χατζηγιοβάνης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Οικονομόπουλος, Στάνκο, Λιάσος, Ντομίνγκεθ(46′ Σιόντης), Λώλης(60′ Μπρένερ), Κύρκος(60′ Κόντε), Σνάιντερ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.