ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τελικός και αλλαγές έφεραν την ήττα στην Τούμπα

Ο Παναθηναϊκός είχε το μυαλό στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου, το ευρύ rotation που προχώρησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν βοήθησε και το «τριφύλλι» έκλεισε με ήττα στην Τούμπα (2-0) από τον ΠΑΟΚ, τις φετινές του υποχρεώσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αποβλήθηκε στο 90΄ ο Μακέντα με δυο κίτρινες και δεν θ΄ αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου.

Τελικός και αλλαγές έφεραν την ήττα στην Τούμπα

Ο Παναθηναϊκός είχε το μυαλό στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου, το ευρύ rotation που προχώρησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν βοήθησε και το «τριφύλλι» έκλεισε με ήττα στην Τούμπα (2-0) από τον ΠΑΟΚ, τις φετινές του υποχρεώσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Με εκτεταμένο rotation παρέταξε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στο βασικό σχήμα σαν βασικοί παρέμειναν μόνο ο Μπαρτ Σένκεφελντ και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, με τους υπόλοιπους εννιά να είναι οι Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Σάρλια, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Βιτάλ και Καρλίτος.

Το ματς

Πιο δραστήρια ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ την αναμέτρηση. Στο 3ο λεπτό μάλιστα κατέγραψαν και την πρώτη τελική οι γηπεδούχοι, με το σουτ του Μπίσεσβαρ να πηγαίνει στην αγκαλιά του Διούδη. Στο 7΄ο Σβαμπ με ατομική ενέργεια και σουτ, κέρδισε το κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, που παρέμενε ψηλά και πίεζε την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Mπερνάρ:  «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»
Mπερνάρ: «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό» 10.233 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ήταν συμπαγής στα πρώτα λεπτά, δεν άφηνε περιθώρια στους μεσοεπιθετικούς του Δικεφάλου με το πρώτο δεκάλεπτο στην Τούμπα συμπληρωμένο.

Στο 12΄ μετά από λάθος της άμυνας, ο ΠΑΟΚ είχε καλή ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα, με τον Ζίφκοβιτς να βγάζει εξαιρετική σέντρα, τον Άκπομ να παίρνει την κεφαλιά και να αναγκάζει τον Διούδη σε εντυπωσιακή επέμβαση, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Στο 14΄η αδράνεια της άμυνας των «πρασίνων» έδωσε και το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με τον Σβαμπ να προλαβαίνει στην έξοδο τον Διούδη και με προβολή να «γράφει» το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός μετά το προβάδισμα των γηπεδούχων, άρχισε δειλά δειλά να βγαίνει από την άμυνά του, με τον ΠΑΟΚ να έχει ακόμα μια καλή ευκαιρία μετά τη σέντρα του Λύρατζη που πρόλαβε η άμυνα του «τριφυλλιού».

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν η «πληγή» του στο πρώτο εικοσάλεπτο, με το «τριφύλλι» να το πληρώνει και με δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από τον Άκπομ στο 21΄ που εκμεταλλεύτηκε την κακή επέμβαση του Διούδη, μετά την κεφαλιά του Σίντκλει.

Και στα δύο γκολ πέρα από την ολιγωρία της αμυντικής γραμμής, υπάρχει ξεκάθαρη ευθύνη και του Διούδη. Ο ΠΑΟΚ παραλίγο να βάλει και τρίτο τέρμα, ωστόσο υπήρξε φάουλ του Μπίσεσβαρ στον Διούδη, ωστόσο η εικόνα της ομάδας του Παναθηναϊκού ήταν πάρα πολύ κακή. Μάλιστα η εικόνα των παικτών ήταν τέτοια που ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς ήταν συνεχώς όρθιος και φανερά εκνευρισμένος από την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 28΄ η κάθετη πάσα του Λύρατζη ήταν πάρα πολύ καλή, ο Κουρμπέλης δεν πρόλαβε να αντιδράσει, ωστόσο ο Διούδης βγήκε έγκαιρα και έσωσε από βέβαιη παραβίαση της εστίας, καθώς ο Ζίφκοβιτς είχε κυνηγήσει τη φάση.

Στο 36΄ ο Μαουρίσιο έκανε τραγικό λάθος, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έφυγαν στην κόντρα και πρώτα ο Διούδης και στη συνέχεια ο πεσμένος στο χορτάρι Σένκεφελντ, έσωσαν το 3-0. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, που δεν είχε τελική, ενώ η φάση στο 39΄μπορεί να ξεκίνησε με αξιώσεις, αλλά τελείωσε άσχημα με τον Χατζηγιοβάνη, να μην πλασάρει σπαταλώντας μια ευκαιρία που θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο στα καρέ του Πασχαλάκη.

Από εκεί και μετά, το ματς κύλησε χωρις φάση για τις δύο ομάδες, με το ημίχρονο να λήγει στο 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό κάκιστο, που με το σημερινό πρώτο μισό του αγώνα, χαλάει την συνολική εικόνα του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

Στην επανάληψη και στα πρώτα λεπτά της, ο ΠΑΟΚ πίεσε και για τρίτο τέρμα, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να δείχνει άνευρος και εκτός κλίματος και λίγο έλειψε να το πληρώσει με την προβολή του Ίνγκασον στο 49΄.

Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» μετά το 50΄ βγήκαν μπροστά, πίεσαν τον ΠΑΟΚ, κέρδισαν κάποια κόρνερ, αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκαν. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, καθώς μην ξεχνάμε πως υπάρχει και ορίζοντας του τελικού του κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Στο 65΄ από διώξιμο της άμυνας, ο Παναθηναϊκός βγήκε στην κόντρα με τον Καρλίτος, με τον Ισπανό φορ να διανύει πολλά μέτρα, αλλά η τελική πάσα για τον Αλεξανδρόπουλο έφυγε πλάγια, με αποτέλεσμα ο Πασχαλάκης που είχε βγει από την εστία του να απομακρύνει. Στο 66΄ ο Ολιβέϊρα έφυγε στην κόντρα σε τετ α τετ, όμως ο Βαγιαννίδης τον πρόλαβε τελευταία στιγμή πριν πλασάρει για το 3-0.

Στο 67΄ η μακρινή μπαλιά του Κουρμπέλη βρήκε τον Χατζηγιοβάνη στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά ο νεαρός εξτρέμ πήγε νωθρά στη φάση, με την άμυνα των γηπεδούχων να απομακρύνει.

Με τις αλλαγές του Σέρβου τεχνικού, ο Παναθηναϊκός διορθώθηκε κάπως, οι «πράσινοι» έδειχναν πιο ζωηροί και έψαχναν ένα γκολ ώστε να ξαναμπουν στο ματς. Το γύρισμα του Ζίφκοβιτς στο 74΄ από τα δεξιά, κατέληξε στα χέρια του Διούδη, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Σβαμπ με σουτ από ιδανική θέση πλάσαρε απελπιστικά άουτ, μετά την ατομική ενέργεια του Ελ Καντουρί και πάσα του Σίντκλεϊ. Στο 78΄ ακόμα ένα σουτ του Ζίφκοβιτς κατέληξε πάνω στον Διούδη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν άλλαξε το παραμικρό στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό παρά την ευκαιρία του Μακέντα στο 86΄ και άλλη μια με τον Βαγιαννίδη στο 88΄, να γνωρίζει την πρώτη ήττα στα φετινά πλέι οφ, να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Με δέκα ποδοσφαιριστές τελείωσαν το ματς οι «πράσινοι» μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μακέντα, ο οποίος έκανε ανόητη ενέργεια και δεν παίζει στο μεγάλο ματς που έρχεται.

Πλέον άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο, στρέφουν το βλέμμα τους στο ματς που θα κρίνει τίτλο τη νύχτα της 21ης Μάϊου, ανάμεσα στις δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (71′ Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον (61′ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (71′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (61′ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (61′ Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κουρμπέλης (86′ Πέρεθ), Σάρλια, Σένκεφελντ (61′ Πούγγουρας), Γκατσίνοβιτς (61′ Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75′ Μακέντα), Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης (75′ Κώτσιρας), Καρλίτος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...