ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε θέματα από τις στημένες φάσεις – Και δεν είναι η πρώτη φορά

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει μερικά από τα συμπεράσματα του πρόσφατου ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός που πρέπει να προσεχτούν στον τελικό.

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε θέματα από τις στημένες φάσεις – Και δεν είναι η πρώτη φορά

Με ενδεκάδα που δεν πρόκειται να δούμε ξανά παρατάχθηκε στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός. Σε ένα ματς που αν μου έλεγαν να του δώσω έναν τίτλο θα ήταν το «ως μη γενόμενο». Σαν να μην έγινε, σαν να μη συνέβη. Αν δεν ήταν και η αποβολή του Μακέντα, βεβαίως, δεν θα το θυμόμασταν ποτέ ξανά. Κρίμα για τον Ιταλό, αλλά τα λάθη πληρώνονται.

Απορώ τι ακριβώς είχε στο μυαλό του πηγαίνοντας με αυτόν τον τρόπο πάνω στον αντίπαλο, στο κέντρο του γηπέδου, στο τέλος ενός εντελώς αδιάφορου ματς! Το ότι είχε αυτή την ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός πάντως δε σημαίνει πως δεν βγαίνουν και κάποια συμπεράσματα που αφορούν τον αντίπαλο. Συμπεράσματα που ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να τα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του εν όψει του τελικού του Σαββάτου. Για να μην πάθει ο Παναθηναϊκός καμία ζημιά απ’ αυτά.

Σχεδόν κάθε στημένο του ΠΑΟΚ έφερνε κίνδυνο για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Και μη βιαστούμε να πούμε «ναι αλλά εσύ το είπες, πότε θα παίξει ξανά αυτή η ενδεκάδα;». Δεν έχει να κάνει αυτό με τη συμπεριφορά στις στημένες μπάλες. Και κυρίως δεν έχει να κάνει με το πώς έχει δουλέψει ο αντίπαλος σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν παίζει ρόλο η διάταξη στο κόρνερ ή στο φάουλ. Παίζουν τα πρόσωπα; Ναι, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τον Σένκεφελντ και τον Κουρμπέλη, που είναι δύο από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του, είχε τον Σάρλια και τον Μαουρίσιο, είχε κορμιά δηλαδή για να ανταπεξέλθει. Αλλά δεν το έκανε. Όπως δεν ανταπεξήλθε σωστά και όταν η μπάλα ερχόταν από πλάγια μέσα στην περιοχή. Θυμηθείτε το πρώτο γκολ. Τρεις παίκτες και δεν βάζει κανείς το πόδι του να διώξει την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός μας γυρίζει εκεί όπου ανήκει!
Ο Παναθηναϊκός μας γυρίζει εκεί όπου ανήκει! 656 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ΠΑΟΚ στηρίζει αρκετή από τη δύναμή του στις στημένες φάσεις, γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στα μαρκαρίσματά του πέριξ της περιοχής του. Και στη συμπεριφορά του στα κόρνερ του αντιπάλου. Οι στημένες φάσεις έβγαλαν τον Κούρτιτς πρώτο σκόρερ και μέσω αυτών ο ΠΑΟΚ έχει βρει πολλά γκολ μέσα στη σεζόν. Ο Λουτσέσκου δουλεύει πολύ εκεί, βλέποντας και το πρόβλημα που έχει η ομάδα του τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην αποτελεσματικότητα από τη στιγμή που ελλείψει Ολιβέιρα δεν είχε ένα σέντερ φορ εμπιστοσύνης όλη τη χρονιά.

Τώρα τον έχει τον Πορτογάλο και θα τον δούμε και στον τελικό. Όσον αφορά τα της ενδεκάδας και τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς, ένα δίλημμα υπάρχει. Ποιος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ιωαννίδης από τη στιγμή που πατάει καλά λογικά θα ξεκινήσει. Άρα πάμε σε Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος, Αϊτόρ συν Ιωαννίδη. Την κλασική ενδεκάδα δηλαδή που έφερε το αήττητο σερί και έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα το τελευταίο δίμηνο.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.