ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Οι συμμετοχές των «πράσινων» παικτών σε τελικούς

Τέσσερις ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ έχουν προϊστορία σε τελικούς κυπέλλου. Τι έκαναν. Ποιοι έπαιξαν και ποιοι έχουν γίνει κυπελλούχοι.

Οι συμμετοχές των «πράσινων» παικτών σε τελικούς

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε τελικούς μετά από μια οκταετία, με τους «πράσινους» να έχουν ιδανική ευκαιρία να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας.

Από την αποχή αυτή προφανώς και έχει επηρεαστεί και το ρόστερ, καθώς δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν γευθεί τη χαρά ενός τελικού. Μόνο τέσσερις ποδοσφαιριστές για την ακρίβεια, έχουν συμμετάσχει με τις προηγούμενες ομάδες τους σε τελικό κυπέλλου, ενώ μόνο δύο έχουν πανηγυρίσει μια κατάκτηση τροπαίου.

Όσοι απαρτίζουν το «πράσινο» ρόστερ είναι πεινασμένοι για διάκριση με τον Παναθηναϊκό και η προσοχή όλων έχει στραφεί στο μεγάλο ματς του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς σε ενδεχόμενη κατάκτηση, το νέκταρ της επιτυχίας θα επιβραβεύσει τους κόπους μιας σεζόν, όπου όλοι είχαν θέσει ως στόχο την παρουσία στον τελικό και το τρόπαιο.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.323 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρώτος σε κατακτήσεις από τους παίκτες που απαρτίζουν το «πράσινο» ρόστερ είναι ο Σέρβος μέσος, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Έχει στεφθεί κυπελλούχος μια φορά με την Βοϊβοντίνα, ομάδα της πατρίδας του τη σεζόν 13-14, κόντρα στην Γιαγκόντινα. Ενώ έχει πάρει το κύπελλο και στη Γερμανία με τη φανέλα της Άιντραχτ και μάλιστα κόντρα στη Μπάγερν την οποία και πλήγωσε με γκολ στο φινάλε του αγώνα, τη σεζόν 17-18.

Ο δεύτερος «πράσινος» που έχει παρουσία σε τελικό και μετράει κατάκτηση είναι ο Ζοσέ Μαουρίσιο πρώτα με τη φανέλα της Ζενίτ τη σεζόν 15-16 κόντρα στην Λοκομοτίβ και στη συνέχεια ενόσω αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ τη χρονιά 17-18 στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Μάλιστα με τον ΠΑΟΚ ο «Μάουρι» πήρε και την επόμενη σεζόν το κύπελλο, ωστόσο ο ίδιος δεν είχε συμμετοχή, καθότι τραυματίας.

Πέρα από τους παίκτες που μετρούν συμμετοχές και κατακτήσεις, υπάρχουν και κάποιοι ακόμη, οι οποίοι μπορεί με τις ομάδες τους να έφτασαν στον τελικό, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν νικηφόρο και έμειναν με τη χαρά του… φιναλίστ.

Σ΄ αυτήν την κατηγορία ανήκει ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος μπορεί να βρέθηκε σε τελικό (διπλά ματς) το 2010 με τη φανέλα της Φέγενορντ, ωστόσο η ομάδα του δεν κατάφερε να επικρατήσει του Άγιαξ που τη νίκησε δις.

Τελευταίος στην κατηγορία με εμπειρία σε τελικό είναι ο αρχηγός της ομάδας του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο Αρκάς ποδοσφαιριστής έχει μια παρουσία στο παλμαρέ του και αυτή είναι με την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης κόντρα στον Ολυμπιακό τη 2012-13.

Εκείνο το ματς έχει μείνει στη μνήμη των φιλάθλων για τη διαιτησία του Γιάχου, όταν και αρνήθηκε να δώσει το πέναλτι στον Αστέρα στην περίφημη φάση με τον Μανιάτη πάνω στη γραμμή του τέρματος. Στη συνέχεια η ομάδα της Τρίπολης δεν μπόρεσε να αντισταθεί και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 3-1 στην παράταση.

Έτσι λοιπόν το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ οι προαναφερθέντες αλλά και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές των «πρασίνων», θα έχουν την ευκαιρία και στον τελικό να βρίσκονται -πλην του Φεντερίκο Μακέντα που αποβλήθηκε στο ματς των πλέι οφ της Τούμπας-, αλλά και να κατακτήσουν το τρόπαιο, κάτι διόλου αμελητέο τόσο για την καριέρα τους, όσο και για τον Παναθηναϊκό που έχει ιδανική ευκαιρία να ξαναμπεί σε τροχιά τίτλων.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.