ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Όλα για όλα με φόντο την κούπα!

Την ευκαιρία να μπει σε τροχιά τίτλων, έχει απόψε ο Παναθηναϊκός που κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, (20:00, Cosmote Sport 1/Panathinaikos24.gr).

Όλα για όλα με φόντο την κούπα!

Ο Παναθηναϊκός έπειτα από το 2014, όπου και πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου επικρατώντας με 4-1 στο ίδιο γήπεδο, θέλει να κάνει και πάλι το ίδιο και να επιστρέψει εμφατικά στους τίτλους έπειτα από μια οκταετία.

Σε περίπτωση νίκης του «τριφυλλιού» στο σημερινό παιχνίδι θα είναι η 19η κατάκτηση Κυπέλλου μετά από τις χρονιές 1940, 1948, 1955, 1967, 1969, 1977, 1982, 1984, 1986, 1988, 1989, 1991, 1993, 1994, 1995, 2004, 2010, 2014.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο φορμαρίσματος, το οποίο και θέλουν να εκμεταλλευτούν κόντρα στο «δικέφαλο», που από τη μεριά του έχει να αντιτάξει το πιο ακριβό ρόστερ του. Μοναδική απουσία για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο τιμωρημένος Φεντερίκο Μακέντα, ενώ για τον Ράζβαν Λουτσέσκου ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 33.449 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, το πιθανότερο είναι πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα επιλέξει σχηματισμό 4-3-3. Ο Μπρινιόλι θα είναι στο τέρμα, ο Κώτσιρας στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χουάνκαρ στο αριστερό, ενώ οι Βέλεθ και Σένκεφελντ θα συνθέσουν το δίδυμο στα στόπερ. Ο Πέρεθ θα είναι το αμυντικό χαφ, έχοντας ως εσωτερικούς μέσους αριστερά του και δεξιά του αντίστοιχα, τους Βιγιαφάνιες και Γκατσίνοβιτς. Τέλος ο Αϊτόρ θα είναι στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης, ο Παλάσιος στο δεξί και ο Ιωαννίδης στην κορυφή.

Από τη μεριά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναμένεται να «κατεβάσει» τον ΠΑΟΚ με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από την εστία, ενώ την τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά θα αποτελέσουν οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια. Οι Κούρτιτς και Αουγκούστο θα συνθέσουν το δίδυμο στον άξονα, ενώ οι  Ζίβκοβιτς, Σοάρες, και Μπίσεσβαρ θα βρίσκονται πίσω από τον προωθημένο Άκπομ.

Διαιτητής θα είναι ο Αντόνιο Λαόθ. Ο Ισπανός ρέφερι θα έχει βοηθούς τους Πάου Ντέιβις και Ρομπέρτο Αλομάρ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Ευάγγελος Μανούχος. Στο VAR θα καθίσουν ο Ρικάρντο Μπενγκοετσέα και ο Άγγελος Ευαγγέλου.

Στο ΟΑΚΑ θε βρεθούν περίπου 50.000 χιλιάδες κόσμος, πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας και θα πρέπει η συμπεριφορά τους να είναι άψογη, ώστε να γίνει ένα καθοριστικό βήμα για να μπορέσουν να επιτραπούν ξανά και οι μετακινήσεις οπαδών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.