ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ζέκα: «Θέλω να γυρίσω για να προσφέρω στον Παναθηναϊκό»!

Ο Κάρλος Ζέκα μίλησε στο podcast του Γιαν Μικάελσεν και σε μια συζήτηση με έντονο το Παναθηναϊκό στοιχείο, ανέλυσε το διάστημα που βρισκόταν στο «τριφύλλι», στις στιγμές που έζησε φορώντας την «πράσινη» φανέλα και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής.

Ζέκα: «Θέλω να γυρίσω για να προσφέρω στον Παναθηναϊκό»!

Ο Κάρλος Ζέκα μίλησε στο podcast του Γιαν Μικάελσεν και σε μια συζήτηση με έντονο το Παναθηναϊκό στοιχείο, ανέλυσε το διάστημα που βρισκόταν στο «τριφύλλι», στις στιγμές που έζησε φορώντας την «πράσινη» φανέλα και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό: «Ήμουν διακοπές και χτύπησε το τηλέφωνό μου. Πλέον, δεν απαντάω σε αριθμούς που δε γνωρίζω. Τελικά, τότε, το σήκωσα και ήταν ένας agent που μου ανέφερε για την πρόταση του Παναθηναϊκού. Μετά μίλησα με το μάνατζέρ μου και εξετάσαμε την πρόταση. Έμαθα πως οι πράσινοι δούλευαν τρεις μήνες τη μεταγραφή μου. Ξαφνικά, μου είπαν πως δεν έπρεπε να αγωνιστώ στην Πορτογαλία, γιατί θα με αποκτούσε ο Παναθηναϊκός και δεν έπρεπε να μου συμβεί κάτι».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Όταν έφθασα στην Αθήνα, ήταν καλά, γιατί συνάντησα τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Δεν χρειάστηκε να μιλάω αγγλικά ή ελληνικά. Η ποιότητα στην ομάδα ήταν πολύ καλή και οι απαιτήσεις μεγάλες. Ήταν δύσκολο να πάρω την ευκαιρία στην αρχή. Κατσουράνης, Καραγκούνης και Σεϊταρίδης ήξεραν την Πορτογαλία και μου εξήγησαν και μένα, τι συμβαίνει ακριβώς στον Παναθηναϊκό».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 69.334 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το πρώτο του ντέρμπι με Ολυμπιακό: «Θυμάμαι 68.000 οπαδούς στο ΟΑΚΑ και με είχε πιάσει ταχυπαλμία. Η ένταση του ντέρμπι ήταν ανεπανάληπτη. Και το πρώτο μου ντέρμπι ήταν με τον Ολυμπιακό. Ήμουν στην Παιανία, ένα φοβερό μέρος, πηγαίναμε εκεί πριν τους αγώνες. Είχαμε τη συνάντηση, πήγαμε στο πούλμαν και στη διαδρομή έβλεπα πολύ αστυνομία. Ο προπονητής με έβλεπε νευρικό και μου είπε πως αν φοβάμαι, θα με έβγαζε από την ενδεκάδα. Αμέσως, εγώ κάθισα σιωπηρός στη θέση μου. Ήρθαμε 1-1 και εγώ σκόραρα σε εκείνο το ματς. Ήταν μια συναρπαστική νύχτα για μένα».

Για τους συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό: «Ο Μπεργκ ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης που είχαμε. Είχε τεράστια επίδραση στην ομάδα. Δεν μιλούσε πολύ στα αποδυτήρια, αλλά έφερνε τη νοοτροπία πως ήθελε να κερδίσει με κάθε κόστος. Φανταστικός τύπος και προσωπικότητα ο Καραγκούνης. Είναι θρύλος»!

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος: «Ήταν ένα τρελό παιχνίδι. Εμείς τα πρώτα 10 λεπτά δυσκολευτήκαμε, αλλά καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Αξίζαμε τη νίκη, γιατί είχαμε καλύτερη απόδοση. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ακόμα κι από τον Ολυμπιακό. Μετά βρήκαμε γκολ και αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Μετά, ο Μπεργκ έκανε τη διαφορά. Δεν μπορούσε κανείς να τον σταματήσει και όλοι οι οπαδοί ξέσπασαν! Σημαίνει ακόμα πολύ για μένα εκείνη η νύχτα. Δυστυχώς, από τότε, η ομάδα δεν κατέκτησε κάποιον άλλον τίτλο».

Για τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου: «Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί δεν σκεφτόσουν μόνο το ποδόσφαιρο. Άκουγα τους συμπαίκτες μου να παραπονιούνται και αυτό μου προκαλούσε στρες. Σαν αρχηγός της ομάδας πήγαινα στον κ. Αλαφούζο, έπαιρνα κάποιες απαντήσεις και γυρνούσα στους συμπαίκτες μου. Αν δεν έπαιρναν εκείνοι, τους μισθούς, έλεγα πως κάτι δεν πηγαίνει καλά εδώ. Πάντως, ήξερα πως ήταν η πολιτική τότε, να πληρωθούν όλα μαζί στο τέλος. Και έτσι συνέβη τότε. Κάποιοι ποδοσφαιριστές είχαν πρόβλημα και πήγαν στα δικαστήρια με το κλαμπ».

Για το αν του είχε επιβληθεί πρόστιμο: «Δεν είμαι πολύ περήφανος, αλλά συνέβη και είχαν δίκαιο. Μετά από ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα, βγήκα βόλτα έξω το βράδυ και με πήρε κάποιος φωτογραφίες και βίντεο. Πλήρωσα 10.000 ευρώ».

Για την Εθνική Ελλάδος: «Σίγουρα ευχόμουν να παίξω στην Εθνική Πορτογαλίας. Ο Γιάννης Αλαφούζος μου είπε τι θα έλεγες να γίνεις Έλληνας ποδοσφαιριστής. Σίγουρα θα ήθελες να παίζεις εδώ το υπόλοιπο της καριέρας σου. Μετά του απάντησα, βοήθησέ με πάνω σε αυτό και θα γίνω Έλληνας. Μετά από ένα διάστημα, ήρθε με ένα δικηγόρο και μου ζήτησε τα χαρτιά μου για να μου φτιάξουν το διαβατήριό μου».

Για την επιστροφή στον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρω αν είναι πιθανό. Το σκέφτομαι συνέχεια να γυρίσω και να τελειώσω την καριέρα μου στο Τριφύλλι. Είμαι τραυματίας αυτή τη στιγμή. Θα γυρίσω, μόνο αν με θέλει το κλαμπ και αν νιώθω πως μπορώ να βοηθήσω το κλαμπ. Δεν θα γυρνούσα, απλά για να κρεμάσω τα παπούτσια μου. Διαφορετικά, δεν υπάρχει κάποιο νόημα. Έχω μια όμορφη ιστορία με το σύλλογο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...