ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παπαδόπουλος στο P24: «Επιτυχία του Γιοβάνοβιτς το καλό κλίμα στον Παναθηναϊκό – Ο τελικός θα κριθεί από το ομαδικό πνεύμα»!

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μιλάει στο Panathinaikos24.gr, για την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, τη διαχείριση ενός τελικού που κρίνει τρόπαιο και σχολιάζει την παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά και συνολικά όσα είδαμε από τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν.

Παπαδόπουλος στο P24: «Επιτυχία του Γιοβάνοβιτς το καλό κλίμα στον Παναθηναϊκό - Ο τελικός θα κριθεί από το ομαδικό πνεύμα»!

Υπήρξε τεράστιος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό το 2004, χρονιά στην οποία οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν το νταμπλ. Έπαιξε και καθόρισε με την παρουσία του τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό και με γκολ βοήθησε το «τριφύλλι», να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, στη Νέα Σμύρνη κόντρα στους Ερυθρόλευκους.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, μιλάει στο Panathinaikos24.gr για τον σπουδαίο τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην ευκαιρία που έχουν οι «πράσινοι» για επιστροφή στους τίτλους, ενώ σχολιάζει την παρουσία του Ιβαν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας, αλλά και την εξέλιξη του Φώτη Ιωαννίδη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Panathinaikos24.gr, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος:

Για την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων και πως περιμένει να παρουσιαστούν στον τελικό:

«Οι δύο ομάδες θεωρώ πως θα παρουσιαστούν ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς μην ξεχνάμε πως διακυβεύεται ένα τρόπαιο. Ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα πιστεύω πως δεν θα έχει πολλά ρίσκα. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να μηδενίσεις τα λάθη, γιατί αυτά κοστίζουν.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 68.066 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τη δεδομένη στιγμή, ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερο αμυντικό transition από τον ΠΑΟΚ. Νομίζω πως ο Λουτσέσκου να μην ανοιχτεί από την αρχή. Το ίδιο θεωρώ πως θα κάνει και ο Γιοβάνοβιτς από την πλευρά του Παναθηναϊκού, απλά είναι καλύτερος την ώρα που βγαίνει στην επίθεση λόγω των γρήγορων στόπερ που διαθέτει

Αυτή τη στιγμή και οι δύο ομάδες είναι αρκετά ισορροπημένες. Ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά τελευταία είδαμε να είναι ανεβασμένος, ενώ ο ΠΑΟΚ μετά την πολύ καλή πορεία που έκανε στην Ευρώπη, είχε κάποια «κοιλιά» ενδεχομένως και λόγω κόπωσης, αλλά μην ξεχνάμε και τον παράγοντα κίνητρο για τον κάθε ποδοσφαιριστή να έχει ένα τρόπαιο στο παλμαρέ του».

Για το ποιοι παίκτες μπορούν να κρίνουν ένα τέτοιο ματς:

«Παλαιότερα αυτά τα ματς κρίνονταν από παίκτες αστέρες. Ίσως και παραπάνω από μια δεκαετία. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να κερδίσεις πρέπει να παίξεις ομαδικά. Πρέπει να παίξεις συγκεντρωμένα και συγκροτημένα σε όλες τις φάσεις ενός τελικού αν θέλεις να κερδίσεις τέτοιου είδους αγώνες που κρίνουν τρόπαια.

Νομίζω πως αν μια ομάδα δείξει συνοχή και ομαδικό πνεύμα θα πάρει και το ματς. Σίγουρα και οι στατικές φάσεις μπορούν να κρίνουν ένα τέτοιο ματς. Όποιος μπορέσει και τις εκμεταλλευτεί θα έχει ένα παραπάνω προβάδισμα».

Για την συνολική εικόνα που είχε ο Παναθηναϊκός με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του:

«Θα ξεκινήσω με τον κόουτς. Νομίζω πως απ΄ την αρχή που ήρθε, κατάλαβε την κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα. Κράτησε χαμηλά τους τόνους και είχε σωστές τοποθετήσεις. Από την αρχή είχε θέσει ως στόχο να βγάλει την ομάδα στην Ευρώπη κάτι που το πέτυχε.

Μην ξεχνάμε τη δυσκολία που υπήρξε φέτος για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και τις συνθήκες που υπήρχαν ειδικά στην αρχή. Είδαμε στην αρχή ας πούμε τον Άρη να μένει πίσω λόγω τιμωρίας, μετά να του επιστρέφονται οι βαθμοί και να ξαναμπαίνει δυναμικά στο κυνήγι της Ευρώπης. Γι΄ αυτό θεωρώ μεγάλη επιτυχία όσα σημείωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με την ομάδα τη φετινή σεζόν. Αν μπορεί βέβαια να χαρακτηριστεί επιτυχία για ένα σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό η έξοδος στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός εννοείται πως πρέπει να βγαίνει στην Ευρώπη, αλλά η κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα αυτή τη στιγμή κάνουν σπουδαία και σημαντική την έξοδο στην Ευρώπη.

Σίγουρα είχε μεγάλη επίδραση σε ότι έχει πετύχει φέτος ο Παναθηναϊκός. Σε ότι αφορά συνολικά την ομάδα. Μπορεί να ξεκίνησε με αρκετούς νέους παίκτες και να είχε σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο στη συνέχεια υπήρξε μεγαλύτερη συνοχή. Οι ποδοσφαιριστές έπαιζαν για την ομάδα, γεγονός που δείχνει πόσο καλό ήταν το κλίμα.

Ειδικά μετά το πρώτο εξάμηνο της σεζόν, ο Παναθηναϊκός κυνήγησε περισσότερο το αποτέλεσμα. Έγινε συμπαγής και αμυντικά, ενώ με την παρουσία του Σένκεφελντ και η επιστροφή του σε καλή κατάσταση βοήθησε στην καλύτερη αμυντική λειτουργία.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους Αϊτόρ-Παλάσιος που με γκολ και ασίστ, έδωσαν άλλο επίπεδο στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Φυσικά υπήρξε και ο Ιωαννίδης που έδειξε πως μπορεί να σταθεί σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό και στο βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού.

Για μένα βέβαια, καθοριστικό ρόλο σε ότι είδαμε φέτος από τον Παναθηναϊκό έπαιξε και η παρουσία του Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ισπανός ήταν πολύ σημαντικός «κρίκος» και αρκετά καθοριστικός, τόσο στην αμυντική λειτουργία, όσο και στην επιθετική».

 Για την παρουσία του Ιωαννίδη και πως μπορεί να εξελιχθεί παραπάνω:

«Σίγουρα όταν έχεις συμπαίκτες που βοηθούν στο παιχνίδι της ομάδας, μπορείς να εξελιχθείς και συ παραπάνω. Να βγάλεις περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι και να βοηθήσεις περισσότερο την ομάδα αγωνιστικά.

Για τον επιθετικό είναι πολύ σημαντικό να έχει περισσότερο χώρο «δράσης» αν για παράδειγμα έχεις καλά εξτρεμ και ο αντίπαλος προσπαθεί να περιορίσει τα ατού σου, ο επιθετικός θα έχει παραπάνω χώρους, θα έχει λιγότερους αμυντικούς να αντιμετωπίσει και προφανώς θα μπορέσει να κάνει περισσότερες κινήσεις ανάμεσα τους.

Αν τη νέα σεζόν που θα υπάρχει και η Ευρώπη έρθουν παραπάνω βοήθειες, είναι άλλο κομμάτι και διαφορετική η κατάσταση. Νομίζω πως από τώρα θα πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός από την ομάδα, ώστε όταν φτάσουν τα ευρωπαϊκά ματς, να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι».

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά τη φετινή σεζόν να πάρει αποτελέσματα και αν η ύπαρξη ενός πιο επιδραστικού φορ θα βοηθούσε την ομάδα στο να πετύχει πιο εύκολα τους στόχους της:

«Δεν νομίζω. Στην αρχή είδαμε τον Καρλίτος να βοηθάει πολύ την ομάδα με τα γκολ που έβαζε. Μετά ανέβηκαν οι Αϊτόρ, Παλάσιος αλλά και ο Ιωαννίδης. Αλλά το σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι ο φορ να μην βάζει μόνο γκολ, αλλά να βοηθάει περισσότερο ομαδικά στο αγωνιστικό μέρος.

Ο Φώτης θέλει συνεχή βελτίωση ως παίκτης για να μάθει τη θέση καλύτερα, να τελειώνει τις φάσεις καλύτερα και αυτό θέλει αυτοπεποίθηση. Ειδικά αν είσαι επιθετικός, την αυτοπεποίθηση την αποκτάς από το γκολ».

Για τα δικά του σχέδια και τι θέλει να κάνει μελλοντικά:

«Το τελευταίο εξάμηνο βρέθηκα στην ΑΕ Λεμεσού ως βοηθός προπονητή του Σάββα Παντελίδη.

Μετά από αρκετά χρόνια με σεμινάρια και εκπαίδευση που έλαβα στο θεωρητικό σκέλος για το πως λειτουργεί μια ομάδα κλπ, νομίζω πως ακόμα είμαι σε διαδικασία μάθησης και η είσοδος μου σε σύλλογο, με βοηθάει να κατανοήσω καλύτερα το πως λειτουργεί ένας οργανισμός. Στόχος μου είναι να γίνω τεχνικός διευθυντής σε κάποια ομάδα, αλλά αυτό είναι πολύ πρώιμο.

Ο Σάββας Παντελίδης που έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψω σε επαγγελματικά πρότυπα, να μπω σε διαδικασία και να δω τον τρόπο λειτουργίας. Εγώ αυτό που θέλω είναι να μπορέσω να συμμετέχω ενεργά στο ποδόσφαιρο που μου έδωσε πολλά και νομίζω πως έχω κι εγώ με τη σειρά μου να προσφέρω στο άθλημα. Γι΄ αυτό και είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση, είτε από τον Παναθηναϊκό, είτε από άλλη ομάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...