ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Βαζέχα στο P24: «Αξέχαστα τα γκολ στους τελικούς – Πάντα μου άρεσε να παίζω τέτοια ματς»!

Ο άλλοτε μεγάλος άσος του Παναθηναϊκού, Κριστόφ Βαζέχα θυμήθηκε μέσα από το Panathinaikos24.gr, τα γκολ που σημείωσε στους τελικούς του 1993 και του 1994, βοηθώντας το «τριφύλλι» να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Βαζέχα στο P24: «Αξέχαστα τα γκολ στους τελικούς - Πάντα μου άρεσε να παίζω τέτοια ματς»!

Ο Κριστόφ Βαζέχα έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τον σύλλογο, κατέκτησε πρωταθλήματα και Κύπελλα. Και ήταν ο πρωταγωνιστής στα περισσότερα απ’ αυτά. Όπως στον τελικό Κυπέλλου του 1993 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ένας τελικός που είχε την ιδιαιτερότητα να εμφανιστούν οι παίκτες των ερυθρολεύκων με τα κεφάλια τους ξυρισμένα για γούρι. Ο τελικός κρίθηκε από ένα γκολ του Βαζέχα, ωστόσο ο ίδιος δεν τον θυμάται για το δικό του γκολ:

«Ήταν ένα ματς με πολύ μεγάλη ποιότητα. Για όσους το θυμούνται, οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Έληξε 1-0, αλλά ήταν πολύ ποιοτικό και από τις δύο ομάδες. Σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ, με φιλάθλους και των δύο ομάδων, σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Είχαμε προπονητή τον συγχωρεμένο τον Ίβιτσα Όσιμ», τόνισε ο Βαζέχα, ο οποίος έναν χρόνο μετά έζησε έναν τελικό που έμεινε αξέχαστος για τη διακύμανση του σκορ και την τελική του έκβαση αφού κρίθηκε στα πέναλτι.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.828 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ξανά στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός εναντίον της ΑΕΚ, με τους πράσινους να προηγούνται 2-0 χάρη σε γκολ του Βαζέχα και αυτογκόλ του Μανωλά. Η ΑΕΚ αντέδρασε, ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ στο 72′ και στο 77′ για να στείλει το ματς στην παράταση, όπου και προηγήθηκε με γκολ του Αλεξανδρή και πάλι σε 3-2.

Τελικά λίγο πριν το φινάλε και ενώ αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν αποχωρήσει από το Στάδιο, ο Δημήτρης Μάρκος με μια προβολή ισοφάρισε σε 3-3 στέλνοντας το ματς στην παράταση και αναγκάζοντας εκατοντάδες κόσμου να επιστρέψει στις εξέδρες.

«Είναι αξέχαστο εκείνο το παιχνίδι. 2-0, 2-3, 3-3 και στο τέλος πήραμε το Κύπελλο στα πέναλτι. Σκόραρα το πρώτο γκολ, αλλά δεν έβγαλα όλο το ματς. Τραυματίστηκα στον ώμο και με είχε αντικαταστήσει ο Δώνης. Για τον κόσμο εκείνο το παιχνίδι είναι από τα καλύτερα που θα μπορούσαν να δουν σε έναν τελικό.

Θέλω να σου πω κάτι όμως σε σχέση με εκείνους τους δύο τελικούς. Εντάξει εμένα πάντα μου άρεσε να παίζω στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν τα καλύτερα παιχνίδια για εμένα αυτά. Δεν στο λέω απ’ αυτή την άποψη, αλλά ειλικρινά ο τελικός του 1993 ήταν πιο ποιοτικός από εκείνον με την ΑΕΚ.

Σαν ποιότητα παιχνιδιού ήταν σε υψηλότερο επίπεδο για εμάς τους ποδοσφαιριστές, είχαμε και οι δύο πολύ καλές ομάδες. Με την ΑΕΚ ήταν σίγουρα καλύτερο το παιχνίδι για το μάτι του θεατή, δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν από τις θέσεις τους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.