ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σήκωσε το… Δεν μπορώ να περιμένω!

Ο Παναθηναϊκός είναι Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2022. Με ένα γκολ του Αϊτόρ επιβλήθηκε 1-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και δικαιώθηκε για την καταπληκτική ομάδα που έχει φτιάξει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Σήκωσε το... Δεν μπορώ να περιμένω!

Ο Παναθηναϊκός είναι Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2022. Με ένα γκολ του Αϊτόρ (34΄) επιβλήθηκε 1-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και δικαιώθηκε για την καταπληκτική ομάδα που έχει φτιάξει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός πίεσε από τα πρώτα λεπτά και στο πρώτο πεντάλεπτο, το κόρνερ που κέρδισε δεν το εκμεταλλεύτηκε. Η πρώτη κάρτα στο ματς βγήκε νωρίς με τον Αγκούστον να την αντικρύζει και τον Παναθηναϊκό να έχει κερδίσει φάουλ σε καλό σημείο, αλλά πέρασε και αυτό ανεκμετάλλευτο. Τα μαρκαρίσματα ήταν αρκετά σκληρά από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον Ισπανό ρέφερι να μην κάνει χρήση των καρτών του.

Η μπάλα μετά το δεκάλεπτο, πέρασε σε ασπρόμαυρα πόδια, με το δικέφαλο να έχει κατοχή, τους «πράσινους» να τους πιέζουν. Οι «πράσινοι» βγήκαν στην αντεπίθεση αλλά η τελική προσπάθεια ήταν άτσαλη με τον Γκατσίνοβιτς να μην προλαβαίνει στο 18΄.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.700 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 30΄ υπήρξε παράβαση πέναλτι που δόθηκε μετά από υπόδειξη του VAR, με τον Λαοθ να πηγαίνει στο μόνιτορ να το βλέπει και να το καταλογίζει για κλωτσιά του Βιερίνια στον Γκατσίνοβιτς. Το πέναλτι το ανέλαβε ο Αϊτόρ που έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για το 1-0.

Μετά την επίτευξη του γκολ, ο Αϊτόρ δέχθηκε πέτρα από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ, οδηγώντας τον Λαοθ σε διακοπή περίπου 25 λεπτών. Με την επανέναρξη, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά την άμυνα του ΠΑΟΚ και με τον Αϊτόρ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 37΄, με το δυνατό σουτ να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παλάσιος βγήκε μόνος του με τον Κρέσπο, αλλά το σουτ κατέληξε στο σώμα του αμυνόμενου και έφυγε κόρνερ. Στο 41΄ οι «πράσινοι» βγήκαν στην κόντρα αλλά και πάλι η τελική προσπάθεια δεν ήταν ιδανική για τον Ιωαννίδη.

Ακριβώς στο 45΄ ο Άκπομ, θα μπορούσε να φέρει τον τελικό στα ίσια, αλλά η εξ επαφής κεφαλιά του βρήκε ετοιμοπόλεμο τον Μπρινιόλι, που σταμάτησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Στο τελευταία διάστημα του πρώτου μέρους, μαζί με τις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ πίεσε περισσότερο, κέρδισε χώρο, αλλά χωρίς να φτιάξει την ιδανική φάση για την ισοφάριση, με τον Κούρτιτς να έχει ένα καλό φάουλ στα σώματα αμυντικών.

Στην επανάληψη ο Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα, προχώρησε σε διπλή αλλαγή μεσοεπιθετικά, με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Γκατσίνοβιτς στο 46΄ σούταρε στην κίνηση, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Στο 49΄ ο Λαοθ χάρισε δεύτερη κίτρινη στον Αγκούστο για βίαιο μαρκάρισμα πάνω στον Βιγιαφάνιες. Με τον Λουτσέσκου να τον αποσύρει αμέσως στο επόμενο λεπτό για να μην αποβληθεί.

Στο 57΄ το φάουλ του Αϊτόρ ήταν καλό, αλλά όχι ιδανικό για να βρεθεί κάποιο πόδι στην πορεία της μπάλας και να τη σπρώξει στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα (58΄) ο Μπίσεσβαρ έφυγε μόνος του και πλάσαρε άστοχα, σπαταλώντας χρυσή ευκαιρία για το 1-1. Ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρα, η σέντρα-σουτ του Σβαμπ έφυγε άουτ.

Από το 60΄ και μετά ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή μπάλας, ο Παναθηναϊκός έπαιζε παιχνίδι υπομονής, χωρίς να δημιουργείται η παραμικρή φάση, με τον Λουτσέσκου να έχει εξαντλήσει τις αλλαγές του, παίζοντας τα όλα για όλα, έστω για το γκολ της ισοφάρισης.

Στο τελευταίο τέταρτο του τελικού, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τη μπάλα στα πόδια του, δεν μπορούσε όμως να διασπάσει την «πράσινη». Στο 78΄ το πλασέ του Ελ Καντουρί έφυγε κόρνερ, με τον ΠΑΟΚ να χάνει στην εξέλιξη της φάσης σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Κώτσιρα να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Στο 85΄ χρειάστηκε το σωτήριο κόψιμο του Βέλεθ στον Σβαμπ που είχε «οπλίσει» προς την εστία του Μπρινιόλι. Στο 89΄ ο Μίτριτσα σούταραεαπό ιδανική θέση άουτ. Με τα λεπτά να κυλούν βασανιστικά…

Ο ΠΑΟΚ είχε βάλε μέσα στο τέρμα τον Παναθηναϊκό, ήταν φλύαρος και αγχωμένος, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι τελικό σφύριγμα και τον Παναθηναϊκό να κατακτά το κύπελλο, με τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται για πέναλτι πάνω στον Μίτριτσα, με τον Λαοθ να έχει άποψη και να μην το δίνει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.