ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το πήρε με την αξία του και με κόντρα διαιτησία και με υπογραφή Γιοβάνοβιτς!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πανάξια νίκη του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση του κυπέλλου που το άξιζε.

Το πήρε με την αξία του και με κόντρα διαιτησία και με υπογραφή Γιοβάνοβιτς!

Παναθηναϊκός ρε, Παναθηναϊκός. Από την στιγμή, που έφθασε στον τελικό θα την έπαιρνε την κούπα. Διότι αυτό συμβαίνει ο Παναθηναϊκός, όταν φθάνει στον τελικό. Σηκώνει τις κούπες. Το έκανε το 2014 με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και το εμφατικό 4-1, το έκανε και χθες με 1-0. Πανάξια το πήρε, διότι ήταν καλύτερος σαν ομάδα σε όλη την σεζόν από τον ΠΑΟΚ και θα τον είχε περάσει και στην βαθμολογία αν δεν ήταν το τελευταίο ματς στην Τούμπα λίγες ημέρες πριν τον τελικό.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο και στόχος είναι τον επόμενο χρόνο να είναι ακόμα καλύτερος και ανταγωνιστικός. Ο κόσμος του το χάρηκε με την ψυχή του και πανηγύρισε αυτό το κύπελλο με πάρτι μετά την απονομή και με 25000 φίλους της ομάδας να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το γκολ το πέτυχε με πέναλτι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας τη φετινή σεζόν, ο Αϊτόρ. Ο Βιειρίνια αντί για μπάλα βρήκε το κεφάλι του Γκατσίνοβιτς, που μάτωσε και έπαιξε με επίδεσμο στο υπόλοιπο του αγώνα και δόθηκε το πέναλτι μέσω var. Ο Λαόθ, που δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι σε πρώτη φάση οργίασε υπέρ του ΠΑΟΚ, αφού χάρισε δύο φορές την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αουγκούστο, για αγκωνιά πάνω στον Ρούμπεν και κλωτσιά στο κεφάλι του Βιγιαφάνιες. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να παίζει με δέκα παίκτες από το 44, ο Ισπανός διαιτητής έδινε συνέχεια φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ χωρίς να είναι τα μισά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά παρά την αβάντα αυτή ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς και σήκωσε την κούπα. Είναι θράσος να έχεις τέτοια αβάντα από την διαιτησία και να βγαίνεις μετά και παραπονούμενος. Ο ΠΑΟΚ θυμίζει τακτικές Ολυμπιακού και θα πρέπει να μάθουν, ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ήττα και να μάθουν να χάνουν, όχι όταν χάνουν να μιλάνε για διαιτησία, όταν έχουν και την εύνοιά τους.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.023 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός πήρε την κούπα μάγκικα, παλικαρίσια, πεντακάθαρα, η ιστορία το έγραψε και με καλύτερο παίκτη τον Γιάννη Κώτσιρα, που σε όλο το ματς ήταν πολύ καλός και στο τέλος βγάζει την μπάλα πάνω από την γραμμή στην κεφαλιά του Σβαμπ στην μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, έβαλε το γκολ είχε και άλλη μία μεγάλη στιγμή με τον Γκατσίνοβιτς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και στη συνέχεια προς το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ πίεσε αλλά ο Παναθηναϊκός διατήρησε το μηδέν και πήρε την κούπα.

Διότι είναι αλλιώς να είσαι Παναθηναϊκός, είναι μοναδικός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας, ο σύλλογος που πρέπει να διεκδικεί κούπες και πιστεύω, ότι τα καλύτετα έρχονται..

*Μαζί με το κύπελλο έσκασε και η είδηση των υπογραφών για τον Βοτανικό. Οι 59 δεν μπορούν να σταματήσουν το έργο.

*Ο Αϊτόρ δέχθηκε τσιμέντο από οπαδούς του ΠΑΟΚ και ο Λαόθ πήγε να το διακόψει, αλλά το ματς συνεχίστηκε μέχρι το τέλος. Να θυμίσω ότι πριν λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός έχασε την έξοδό του στο τσάμπιονς λιγκ, επειδή ο ΠΑΟΚ έβαλε τον Ιβιτς να φύγει από το γήπεδο επειδή δέχθηκε ένα μπουκαλάκι μπύρα το οποίο δεν του προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό και ο ΠΑΟΚ πήρε το ματς στα χαρτιά. Η διαφορά επιπέδου των δύο ομάδων φαίνεται σε αυτά τα δύο γεγονότα. Φυσικά και καταδικάζονται το ίδιο και οι δύο ενέργειες, το τσιμέντο και η μπύρα, αλλά καταγράφω πόσο διαφορετικά αντέδρασαν οι δύο ομάδες.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.