ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Εγγύηση ο Γιοβάνοβιτς για τα επόμενα βήματα προς την κανονικότητα

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Σέρβου προπονητή που αποτελεί το εχέγγυο για την περαιτέρω βελτίωση της ομάδας.

Εγγύηση ο Γιοβάνοβιτς για τα επόμενα βήματα προς την κανονικότητα

Εάν έλεγε κανείς στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου ότι ο Παναθηναϊκός θα ολοκλήρωνε τη σεζόν έχοντας επιστρέψει στα τρόπαια μετά από οκτώ χρόνια, θα του περνούσαν πιθανότατα έναν ζουρλομανδύα με πολύ μακριά μανίκια, δεμένο πίσω από την πλάτη και θα τον οδηγούσαν σε κάποια πτέρυγα.

Χρειαζόταν να διαθέτει κανείς υπερβολική δόση φαντασίας για να διανοηθεί έστω ότι έντεκα μήνες μετά θα υπήρχαν τόσο έντονα θετικά συναισθήματα, τόσο μεγάλος ενθουσιασμός, προοπτική και όραμα, μετά το περσινό κάζο.

Χρειαζόταν να διαθέτει κανείς υπερβολική δόση φαντασίας για να διανοηθεί ότι οι ίδιοι, πάνω κάτω, παίκτες θα μεταμορφώνονταν από ασχημόπαπα σε κύκνοι, θα γίνονταν ένα μεγάλο «πράσινο» κουβάρι, θα τραγουδούσαν τον ύμνο του συλλόγου και θα χοροπηδούσαν σαν μικρά παιδιά, εκστασιασμένοι με τα μετάλλια του Κυπελλούχου τυλιγμένα γύρω από τους λαιμούς τους.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.686 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το αδιανόητο έγινε πραγματικότητα. Και επειδή όλα τα πράγματα έχουν την αιτία τους, στην προκειμένη περίπτωση η αιτία δεν είναι άλλη από τον Ιβάν τον… τρομερό!

Ο Σέρβος προπονητής είναι ο άνθρωπος που τον έκανε να μοιάζει ξανά με… Παναθηναϊκό, αυτός πιστώνεται σε σχεδόν απόλυτο βαθμό την αναγέννηση του τριφυλλιού, αυτός σήμανε την αντεπίθεση και έδωσε όραμα και ελπίδα για το μέλλον στα εκατομμύρια των φίλων του συλλόγου.

Ο Γιοβάνοβιτς πήρε το μάξιμουμ απ’ όλους τους παίκτες του, ανέσυρε και αναγέννησε περιπτώσεις ξεχασμένες στη ναφθαλίνη, πέτυχε διάνα στις μεταγραφές, έβαλε ποδοσφαιρικές αρχές και δημιούργησε από το μηδέν ένα σύνολο, μία ομάδα, που προσέγγιζε τη βαριά φανέλα που φοράει.

Η κατάκτηση του 19ου Κυπέλλου στην ιστορία του Παναθηναϊκού ήταν απλώς το επιστέγασμα. Η απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Αλλωστε, δεν είναι μυστικό. Ολοι στον σύλλογο πάνω στον Σέρβο προπονητή ποντάρουν για την ολική επαναφορά και προσδοκούν με ανυπομονησία τα μελλούμενα. Πρωτίστως, την επιστροφή του τριφυλλιού στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και, εν συνεχεία, της διεκδίκησης όλων των εγχώριων τίτλων.

Ο Γιοβάνοβιτς αποτελεί την εγγύηση για τα επόμενα βήματα προς την κανονικότητα. Το εχέγγυο. Κέρδισε με τη δουλειά και με το σπαθί του την εμπιστοσύνη των φίλων του Παναθηναϊκού, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι.

Θεωρείται σίγουρο ότι η ομάδα στα χέρια του μόνο προς το καλύτερο μπορεί να πάει. Χωρίς βιασύνες, χωρίς μαγικά κουμπιά. Με δουλειά, πίστη και τήρηση του πλάνου, με σταθερά και στέρεα βήματα.

Η μαγιά υπάρχει ήδη, ενώ τα αγωνιστικά στάνταρ του τελευταίου τριμήνου είναι δεδομένο ότι αποτελούν κεκτημένο και αφετηρία για την περαιτέρω βελτίωση της ομάδας.

Ευχής έργο θα ήταν να παραμείνουν όλοι οι παίκτες της βασικής ενδεκάδας (Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς), να αποκτηθούν 5-6 ακόμα παίκτες υψηλής ποιότητας για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και οι λύσεις ενόψει Ελλάδας και Ευρώπης, αλλά αυτός που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τι χρειάζεται η ομάδα είναι ο προπονητής. Η διοίκηση έχει υποχρέωση να καλύψει τα «θέλω» του και μετά τα πάντα θα πάρουν το δρόμο τους.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι απλώς ακόμα ένας προπονητής του Παναθηναϊκού. Είναι πρότυπο ήθους, υπόδειγμα συμπεριφοράς εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, δεν διστάζει να λέει πάντοτε την αλήθεια σε νίκες και σε ήττες, δεν καλλωπίζει, δεν μακιγιάρει την πραγματικότητα, δεν προβάλλει το «εγώ» του και η ταπεινότητα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του χαρακτήρα του. Αξίζει ξεκάθαρα στην εμπιστοσύνη και το σεβασμό όλων μας.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.