ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 18χρονος μακελάρης του Τέξας μπαίνει στο σχολείο

Με μαύρα ρούχα, κουκούλα στο κεφάλι και ένα μεγάλο τουφέκι, τρέχει γρήγορα να εισέλθει στο σχολείο.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 18χρονος μακελάρης του Τέξας μπαίνει στο σχολείο

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media αποτυπώνει τη στιγμή που ο 18χρονος μακελάρης, που αφαίρεσε τη ζωή 19 παιδιών και δύο δασκάλων, μπαίνει στο δημοτικό σχολείο Robb του Τέξας.

Με μαύρα ρούχα, κουκούλα στο κεφάλι και ένα μεγάλο τουφέκι, τρέχει γρήγορα να εισέλθει στο σχολείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης φορούσε αλεξίσφαιρο, ενώ κρατούσε τουλάχιστον ένα τουφέκι. Ο 18χρονος σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς που ακολούθησε μετά το μακελειό στο σχολείο.  Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας που ανέλαβε να διενεργήσει την έρευνα, ο Σαλβαδόρ Ράμος έδρασε μόνος του, ενώ αναζητούνται τα κίνητρα της επίθεσης.

Οι κινήσεις του πριν την επίθεση

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας βγαίνουν νέα στοιχεία για τις κινήσεις του 18χρονου μακελάρη λίγο πριν την επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Τέξας.

Αστυνομικός δήλωσε στο CNN ότι πριν την επίθεση, ο Σαλβαδόρ Ράμος ενεπλάκη σε δύο ακόμα περιστατικά, ωστόσο οι αρχές δεν κατάφρεαν να τον ακινητοποιήσουν. Το πρώτο ήταν όταν ο 18χρονος πυροβόλησε τη γιαγιά του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί  σε νοσοκομείο και το δεύτερο όταν τράκαρε κοντά στο δημοτικό σχολείο στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης.

«Ο ύποπτος ενεπλάκη σε ένα τροχαίο κοντά στο σχολείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός.

«Εκεί βγήκε από το όχημά του με το τουφέκι και τότε επιχείρησε να μπει στο σχολείο. Δυστυχώς, μπόρεσε να μπει στις εγκαταστάσεις και μετά από εκεί μπήκε σε πολλές τάξεις και άρχισε να πυροβολεί με το όπλο του», σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο δράστης εθεάθη με «μακρύ τουφέκι και σακίδιο» και φορούσε αλεξίσφαιρο.

Σύμφωνα διεθνή μέσα, πρώην συμμαθητής του Ράμος, δήλωσε ότι όταν πήγαιναν σχολείο, τον χλεύαζαν για τα ρούχα που φορούσε και την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του.

«Θα ήθελε, να μην πήγαινε σχολείο… και απλά, σιγά σιγά, το παράτησε», επισήμανε.

Ο φίλος, ο οποίος είπε ότι ήταν κάπως «κοντά» με τον μακελάρη, καθώς περιστασιακά έπαιζαν μαζί Xbox.

Όπως δήλωσε ο Σαλβαδόρ Ράμος λίγες ημέρες πριν το μακελειό του έστελνε φωτογραφίες με όπλα, καθώς και ένα σάκο με πυρομαχικά.

«Μου έστελνε μήνυμα που και που και πριν από τέσσερις μέρες μου έστελνε μια φωτογραφία του όπλου που χρησιμοποιούσε… και ένα σακίδιο γεμάτο φυσίγγια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ έλεγα “αδερφέ, γιατί τα έχεις αυτά;” και μου απάντησε “μην ανησυχείς”», επισήμανε.

Κατέληξε ότι ο Ράμος του έστειλε μήνυμα «ότι είμαι πολύ διαφορετικός τώρα. Δε θα με αναγνώριζες».

Πηγή: skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...