ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Αυτά έκαναν οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού! (vids)

Η σεζόν τελείωσε και το Panathinaikos24.gr καταγράφει τα όσα έκαναν οι παίκτες που αποκτήθηκαν μέσα στο προηγούμενο έτος.

Αυτά έκαναν οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού! (vids)

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το τριφύλλι επέστρεψε στους τίτλους για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια ενώ επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια.

Οι στόχοι που έθεσαν οι πράσινοι στην αρχή της σεζόν τους πέτυχαν και με το παραπάνω. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε φυσικά ο προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά και οι παίκτες που ήρθαν κυρίως το καλοκαίρι, καθώς τον Ιανουάριο αποκτήθηκε μόνο ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με την μορφή δανεισμού.

Το Panathinaikos24.gr αναλύει τα όσα έκαναν οι πράσινες μεταγραφές:

Ρούμπεν: O εγκέφαλος του Παναθηναϊκού. Ο Ρούμπεν Πέρεθ φάνηκε από τα πρώτα ματς ότι ήρθε για να κάνει την διαφορά και αυτό συνέβη. Έδωσε τρομερή ηρεμία στην πράσινη μεσαία γραμμή, ενώ από τα πόδια του ξεκινούσε όλο το build up της ομάδας. Οι πράσινοι πέτυχαν… διάνα με την περίπτωσή τους.

Σάρλια: Γι΄ αυτό που ήρθε και για το συμβόλαιο που έχει η μεταγραφή του κρίνεται πετυχημένη. Όταν το χρειάστηκε η ομάδα ήταν εκεί. Απέδωσε αυτά που μπορούσε, ενώ έδωσε πολύτιμες λύσεις ακόμα και σε ντέρμπι. Θετικό το πρόσημο λοιπόν.

Παλάσιος: Η πιο επιτυχημένη μεταγραφή του φετινού Παναθηναϊκού είναι ο Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο Παναθηναϊκός δαπάνησε κοντά στα 2 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του και δικαιώθηκε. Σίγουρα ο Τούκου χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί, αλλά όταν το έκανε ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Σε 43 εμφανίσεις πέτυχε δεκατρία γκολ και βγήκε πρώτος σκόρερ της ομάδας την τρέχουσα σεζόν.

Μπρινιόλι: Ο Ιταλός κίπερ ειδικά στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν ήταν πάρα πολύ καλός. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν από τους τερματοφύλακες με τα περισσότερα clean sheets στο πρωτάθλημα. Από τους κορυφαίους του τριφυλλιού φέτος. Εξίσου σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι βοήθησε πολύ το τριφύλλι στο build up λόγω της πολύ καλής επαφής του με την μπάλα στα πόδια.

Βιτάλ: Ενώ ξεκίνησε καλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στα πρώτα του ματς στη Λεωφόρο ξεσήκωσε το κοινό και όλοι έκαναν λόγο για έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Αγωνίστηκε σε 40 ματς και μπόρεσε μόλις να βάλει 3 γκολ και να δώσει 2 ασίστ. Όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στην Κορίνθιανς.

Λούντκβιστ: Έκανε 1-2 καλά ματς, αλλά δεν βοήθησε καθόλου γενικά. Είχε αρκετούς τραυματισμούς που δεν του έδωσαν την ευκαιρία να αποδώσει αυτό που μπορούσε. Θα γυρίσει στην Χρόνιγκεν. Πέτυχε ένα γκολ με το τριφύλλι

Γκατσίνοβιτς: Ήρθε στα μέσα της σεζόν και η αλήθεια είναι ότι έδωσε πολλές λύσεις. Βοήθησε πολύ στο να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ταχύτητα και μεγαλύτερη συνοχή. Παράλληλα έδωσε σημαντικά πράγματα στο πρέσινγκ ενώ και στην δημιουργία φάσεων. Στο τριφύλλι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και κάνουν προσπάθειες για να τον κρατήσουν.

Κώτσιρας: Ο Γιάννης Κώτσιρας έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του φέτος και ήρθε στον Παναθηναϊκό. Οι εμφανίσεις του στα πρώτα ματς δεν ήταν πολύ καλές, αλλά όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και καλύτερος. Στο φιναλε της σεζόν ήταν εκ των κορυφαίων και ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί με βασικό δεξιό μπακ και τη νέα σεζόν. Άκρως θετικό το πρόσημο και γι’ αυτόν.

Βαγιαννίδης: Έκανε ορισμένα καλά παιχνίδια στην δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον πήρε στην πρώτη, αλλά ένας τραυματισμός που είχε στο χέρι δεν του επέτρεψε να δείξει πολλά. Του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.