ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Γι΄ αυτό είναι διαφορετικό να είσαι Παναθηναϊκός!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τα γεγονότα που δείχνουν, ότι ο Παναθηναϊκός είναι μοναδικός και ότι είναι ευλογία να είσαι Παναθηναϊκός.

Γι΄ αυτό είναι διαφορετικό να είσαι Παναθηναϊκός!

Μία εβδομάδα έχει περάσει από την πανάξια κατάκτηση του κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό και οι αντίπαλοι δεν μπορούν να το χωνέψουν! Δεν μπορούν να δεχθούν, ότι έχασαν δίκαια και λένε διάφορα, κάνοντας το άσπρο μαύρο, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Μία εβδομάδα έχει περάσει και περιμένω μία αναφορά από τον ΠΑΟΚ, μία για την πέτρα, που παραλίγο να αφήσει στον τόπο τον Αϊτόρ, η όποιον άλλον παίκτη ήταν κοντά του. Είχε άγιο ο Αϊτόρ, που αυτή η πέτρα τον βρήκε στο χέρι και όχι στο κεφάλι, διότι τώρα θα κάναμε άλλη κουβέντα. Για τον ΠΑΟΚ και τους γύρω-γύρω σήμερα είναι Σάββατο και η πέτρα δεν έπεσε ποτέ. Αντίθετα ακούσαμε, ότι ο Αϊτόρ έκανε επιθετικό φάουλ στην φάση, που ο Βιεϊρίνια του άνοιξε το κεφάλι με κλωτσιά, αφού δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα. Ανέκδοτο. Σε λίγο θα ακούσουμε ότι ο Αϊτόρ έκανε επιθετικό φάουλ στην …πέτρα!

Πριν μερικά χρόνια ο Παναθηναϊκός έχασε το τσάμπιονς λιγκ, διότι ένα κουτάκι μπύρας, που έριξε ένας ανόητος, βρήκε τον Ιβιτς στο κεφάλι. Στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να το πάρουν στα χαρτιά, έβαλαν στον Ιβιτς ένα διχτάκι, τον έβαλαν σε ένα καροτσάκι και το ματς διακόπηκε.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.415 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι έκανε τότε ο Παναθηναϊκός; Βρήκε αυτόν που πέταξε την μπύρα και τον απέκλεισε δια παντός από το γήπεδο. Στον ΠΑΟΚ μπορεί να δώσουν και …πριμ σε αυτόν που πέταξε την πέτρα στον Αϊτόρ. Τι άλλο έκανε ο Παναθηναϊκός; Εδειξε στην πράξη, ότι δεν θέλει να παίρνει παιχνίδια στα χαρτιά. Ο Λαόθ πήγε στα αποδυτήρια να διακόψει το παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έβαλε τον Αϊτόρ σε καροτσάκι, ούτε τον έστειλε στο νοσοκομείο, ώστε να διακόψει το παιχνίδι. Ζήτησε από τον διαιτητή να συνεχίσει το παιχνίδι και το συνέχισε και το πήρε πανάξια στο τέλος.

Και άλλη ευκαιρία είχε ο Παναθηναϊκός να διακόψει παιχνίδι όπως ο ΠΑΟΚ με τον Ιβιτς. Πριν μερικά χρόνια ο Βιγιαφάνιες δέχθηκε πέτρα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έπεσε κάτω, αλλά σηκώθηκε παρά τον πόνο και συνέχισε το ματς. Ο Παναθηναϊκός το έχασε, αλλά για άλλο ένα παιχνίδι αποδείχθηκε παντελονάτος!

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Καραϊσκάκη οι παίκτες του δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς του Ολυμπιακού μετά την λήξη του αγώνα «κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη», αλλά δεν κινήθηκαν να πάρουν το ματς στα χαρτιά. Το έχασαν στο γήπεδο και τέλος. Ο Ολυμπιακός έχει έρθει να παίξει στην Λεωφόρο και δύο φορές έχει επιδιώξει να μην αρχίσει το ματς για να μην το χάσει και το έχει καταφέρει την μία με τα καραγκιοζιλίκια του Περέιρα.

Ακούω για τον πανηγυρισμό του Αϊτόρ. Εκανε ότι και ο Ντεολοφέου. Το έδειξε κιόλας το είχε πει από πριν στον εκπρόσωπό του. Αν ήθελε να δείξει τα γεννητικά του όργανα θα το έκανε όπως ο Πέλκας με τον Πανιώνιο, ή ο Ματίγια με τον Παναιτωλικό. Ο εισαγγελέας είδε το βίντεο και είδε ότι είδαμε όλοι μας, ότι δεν δείχνει τα γεννητικά του όργανα. Στον ΠΑΟΚ επιμένουν και λένε διάφορες αηδίες, ότι επιτέθηκε στους οπαδούς του ΠΑΟΚ ο Αϊτόρ. Στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό και ο Κούρτιτς πήγε μπροστά στην 13 και έδειξε τα αυτιά του. Δεν είπαμε τίποτα. Μπορεί να θυμώσαμε, αλλά δεχθήκαμε ότι είναι ένας πανηγυρισμός.

Στο ίδιο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με ένα πέναλτι, που έκανε ο Βιγιαφάνιες, αλλά μόνο μέσω var φαινόταν. Βγήκαμε και είπαμε, ότι ήταν. Δεν είπαμε τις ηλιθιότητες, ότι έγινε επιθετικό φάουλ στον Βιγιαφάνιες. Αντρικά, παντελονάτα, το δεχθήκαμε αν και από αυτό το γκολ ήρθε ή ήττα. Κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού τότε μου είχαν πει ότι κάνω λάθος και τους είχα απαντήσει ότι με το var πλέον αυτά τα πέναλτι δίνονται και για να δουν αν είναι πέναλτι να σκεφτούν πως θα αντιδρούσαν αν γινόταν στην άλλη περιοχή και ήταν υπέρ μας. Και ήρθε ο τελικός και δόθηκε μέσω var ένα πέναλτι, που ήταν πιο καθαρό αφού ο Βιεϊρίνια κλώτσησε στο κεφάλι τον Γκατσίνοβιτς, που έκανε κεφαλιά ψαράκι.

Σας είπα μερικές διαφορές, από τις πολλές που δείχνουν, ότι ο Παναθηναϊκός είναι μοναδικός, το να είσαι Παναθηναϊκός είναι ξεχωριστό, είναι διαφορετικό. Στον ΠΑΟΚ δεν ξέρουν να χάνουν, όπως και στον Ολυμπιακό δεν ξέρουν να χάνουν και αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο…

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.