ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Kουρμπέλης: «Ένιωσα ηδονή όταν σήκωσα το Κύπελλο – Η επιστροφή στους ομίλους ο μεγάλος στόχος»

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στάθηκε στη στιγμή που σήκωσε το Κύπελλο ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία της ομάδας φέτος.

Kουρμπέλης: «Ένιωσα ηδονή όταν σήκωσα το Κύπελλο – Η επιστροφή στους ομίλους ο μεγάλος στόχος»

Αναλυτικά όσα είπε στον Βwin ΣΠΟΡ FM 94,6 o Δημήτρης Κουρμπέλης:

Για την επιστροφή στην Εθνική ομάδα: «Κατ΄ αρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο. Δεν ήταν εύκολο και είναι πολύ σημαντικό για κάθε αθλητή να συμμετάσχει στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Βρήκα το κλίμα που υπήρχε και πριν. Είμαστε δεμένοι όλοι και θέλουμε να διακριθούμε».

Για τον Γκουστάβο Πογιέτ: «Καινούργιος προπονητής, αλλά εμείς σαν ποδοσφαιριστές δεν τα κοιτάμε αυτά. Θέλουμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλο και να πάμε σε τελική φάση. Το έχουμε ανάγκη όλοι. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που μας λείπει είναι το αποτέλεσμα».

Για το πως ενιωσε όταν σήκωσε την κούπα: «Εντάξει ήταν τέλεια. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα. Ηδονή θα το πω. Για μένα ήταν ο βασικός στόχος. Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία της σεζόν. Δύσκολα ή εύκολα θα ήμασταν και έπρεπε να βγούμε στην Ευρώπη. Το Κύπελλο ήταν μια επιτυχία μεγάλη, αλλά και μια μίνι δικαίωση για μένα και 2-3 παιδιά που περάσαμε δύσκολα».

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.045 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις δύσκολες στιγμές που έβαλαν πλάτη και ενόψει της συνέχειας: «Όλες οι μεγάλες ομάδες περνάνε την κρίση τους. Έτυχε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να είμαι εγώ και άλλα 2 παιδιά. Συμπεριφερθήκαμε όπως άρμοζε στην ομάδα. Πλέον υπάρχουν άλλοι στόχοι».

Για το πως έζησε την εξέλιξη της ομάδας: «Αν συγκρίνουμε την περσινή με την φετινή ομάδα, μπορούμε να διακρίνουμε ότι είναι διαφορετικές. Η περσινή που πήγαινε μόνο για το αποτέλεσμα και η φετινή που έπαιζε ποδόσφαιρο. Η διαφορά είναι μεγάλη. Στην αρχή δεν μας έβγαιναν τα εκτός έδρας αποτελέσματα και αυτό πρέπει να το βελτιώσουμε, καθώς αυτά τα ματς θα σε κρατήσουν ψηλά. Νομίζω ότι στο φιναλέ πήγαμε πολύ καλά».

Για τον Γιοβάνοβιτς: «Βελτίωσε πολύ την ομάδα. Είδαμε πολλούς παίκτες να είναι πρωταγωνιστές ενώ πέρυσι δεν βοήθησαν. Νομίζω ότι όλο αυτό είναι μόνο η αρχή. Αν γίνεται αυτά τον πρώτο χρόνο, η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Με έναν καλό προπονητή πιστεύεις και συ παραπάνω στον εαυτό σου».

Για τους στόχους που έχει από εδώ και πέρα: «Τα όνειρα δεν σταματάνε. Επόμενος στόχος είναι η Ευρώπη. Θέλω πολύ η ομάδα να μπει στους ομίλους και να μπει ξανά σε ένα μουντ πρωταθλητισμού. Και φέτος παίξαμε καλά, αλλά ήμασταν πίσω στο πρωτάθλημα. Το επόμενο βήμα είναι ο πρωταθλητισμός».

Για το ποια είναι τα πιο κομβικά παιχνίδια της σεζόν: «Το 3-0 με την ΑΕΚ και στα πλέι οφ νομίζω ότι ήταν όλα. Πάντα θέλαμε βαθμούς και υπό πίεση η ομάδα ανταπεξήλθε πολύ καλά. Για μένα το ματς στο Καραϊσκάκη ήταν πολύ σημαντικό, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε την Ευρώπη και είχαμε το πλεονέκτημα να πάμε στην Τούμπα χωρίς το άγχος του αποτελέσματος».

Για την κίνηση που τράβηξε τον Αλεξανδρόπουλο στο ματς με τον Ολυμπιακό: «Τον είδα αρπαγμένο και πήγα να τον προλάβω. Ήταν καθαρό φάουλ».

Για τον πανηγυρισμό του στο γκολ του Σένκεφελντ: «Καλύτερα που με έσπρωξε ο Μπαρτ και το έβαλε, καθώς δεν ξέρω τι θα γινόταν αν έπαιρνα την κεφαλιά».

Για την δήλωση του Λουτσέσκου: «Δεν μπαίνω στη διαδικασία να δω τι λένε οι άλλοι. Ήμασταν κυρίαρχοι στην αρχή και θεωρώ ότι η διακοπή δεν μας βοήθησε. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά κρατήσαμε το μηδέν. Στο μεγαλύτερο διάστημα ήμασταν καλύτεροι».

Για την δύσκολη χρονιά που πέρασε: « Ήταν πολύ συγκινητική η επιστροφή μου. Πριν τον τραυματισμό μου ήμουν στο πιο καλό μου φεγγάρι. Μετά όλα πήγαν λάθος. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου, καθώς δεν το έβαλα κάτω, μιας και ήθελα να ξαναπαίξω. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι περνάει ο καθένας. Από τη στιγμή που είσαι αρχηγός και παίζεις στην Εθνική, φτάνεις να μην παίζεις πουθενά. Θα ήθελα να αναφερθώ στον φυσικοθεραπευτή του Παναθηναϊκού, Κωνσταντάκη, που με βοήθησε πολύ».

Για το αν υπήρχαν στιγμές που απογοητεύτηκε: «Περνούσε ο καιρός και νόμιζα ότι είναι όπως όταν το έχω πάθει. Δεν τα παράτησα και συνέχισα να δουλεύω. Ένας τέτοιος τραυματισμός τον έχεις πάντα στο μυαλό σου. Είμαι από τους ανθρώπους που δεν φοβούνται και από τη στιγμή που το κορμί μου είναι καλά θα μπω με τον ίδιο τρόπο που έπαιζα πριν. Δόξα τον Θεό είμαι καλά τώρα».

Για το αν νιώθει το ίδιο άνετα ως στόπερ και ως χαφ: «Έχει τα καλά του και τα κακά του η κάθε θέση. Πίσω είναι πιο ξεκούραστα και από την θέση του στόπερ μπορώ να διαβάσω το παιχνίδι, αλλά υπολίπομαι σε ύψος και δύναμη. Στο κέντρο είσαι πιο ελεύθερος να κάνεις πράγματα και το ευχαριστιέσαι πιο πολύ».

Για την δύναμη που δίνει η Λεωφόρος: «Ορισμένα παιχνίδια τα κερδίζει μόνα της η Λεωφόρος. Παίξαμε 2-3 χρόνια στο ΟΑΚΑ και σε κανέναν δεν άρεσε. Μας δίνει μεγάλη δύναμη η Λεωφόρος και είμαι χαρούμενος που επιστρέψαμε».

Για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό: «Την Λεωφόρο την αγαπάμε όλοι, αλλά όπως είπα εν έτη 2022 ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού πρέπει να διαθέτει σύγχρονο γήπεδο. Όλο αυτό γίνεται για καλό».

Για την βοήθεια του κόσμου: «Τους ευχαριστούμε πολύ γιατί μας στάθηκαν. Τον κόσμο τον φέρνει το αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Έτσι είναι τα πράγματα. Οι φίλαθλοι μας ήταν διψασμένοι για μια επιτυχία και όσο πιο κοντά ήμασταν σε αυτή ήμασταν δίπλα μας».

Για το δίδυμο που είχαν κάνει με τον Ζέκα: «Τρομερός παίκτης και τρομερό παιδί. Μακάρι να γυρίσει στην ομάδα».

Για το αν θα δούμε Κουρμπέλη στον Βοτανικό: «Δεν ξέρω. Μακάρι να είναι έτοιμο το 2026».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.