ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μέγα κάζο και ήττα από την Λάρισα!

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός, παρουσίασε ένα πραγματικά απαράδεκτο πρόσωπο και ηττήθηκε με 84 -77 από την Λάρισα, η οποία έφερε την σειρά στα ίσα.

Μέγα κάζο και ήττα από την Λάρισα!

To… φάντασμα του Παναθηναϊκού κατάφερε να ηττηθεί και από την Λάρισα. Τραγική εμφάνιση από τους παίκτες,με τον Μέικον κατά κύριο λόγο και λίγο τον Παπαπέτρου να παλεύουν μόνοι τους.

Η σειρά πήγε στο 1-1 και αν δεν ξυπνήσουν όλοι η σεζόν θα κλείσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Παίκτες αδιάφοροι που δεν μπορούσαν καν να κάνουν τα βασικά. Ένας Παναθηναϊκός θλιβερός, που δείχνει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Το ματς

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 48.790 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η Λάρισα εκτός του ότι δυσκόλευε κάθε πάσα των παικτών του Βόβορα, έδειξε την ίδια σοβαρότητα και υπομονή στην επίθεση. Όχι μόνο «ροκάνισε» την διαφορά αλλά με επιμέρους 22-5 (!) βρέθηκε στο +13 (26-13) με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Γκριν, Μούντι και Κρουμπάλι ήταν εκείνοι που είχαν κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά για λογαριασμό της ομάδας του Φώτη Τακιανού η οποία είχε στο α’ δεκάλεπτο 7/12 δίποντα και 4/8 τρίποντα, έναντι 5/16 σουτ των «πρασίνων» έχοντας και πέντε λάθη στη συνολική στατιστική τους.

Η ομάδα του Φώτη Τακιανού ήταν ασταμάτητη και το τρίποντο και φάουλ του Γκριν «έγραψε» το 35-17 στο 13′. Κι όμως, το «κρεσέντο» των Θεσσαλών συνεχίστηκε. Ο αγνώριστος Παναθηναϊκός αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν, με το αντιαθλητικό φάουλ του Οκάρο Ουάιτ στον Ζώη Καράμπελα να αποτυπώνει την «πράσινη» έλλειψη συγκέντρωσης. Η Λάρισα, λοιπόν, το εκμεταλλεύτηκε και με διαδοχικά τρίποντα πήγε τη διαφορά στο ασύλληπτο +26 (43-17 στο 14′ με 12-0 σερί με 7/12 3π.). Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι… μπήκαν για πρώτη φορά στο παρκέ (8-0 σερί και 43-25) και η τριπλέτα Παπαγιάννη – Παπαπέτρου – Μέικον έβγαλε εγωισμό και στις δύο πλευρές του παρκέ, για να «ροκανίσει» την απόσταση (47-36 στο 19′ με δύο τρίποντα του Αμερικανού). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα – έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος στο +12 (50-38) και τον Γκριν να μετράει 13 πόντους.

Αρχικά ο Παναθηναϊκός «κατέβασε» την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (50-41 στο 21′) αλλά η Λάρισα με τον Ντεβόντε Γκριν να κάνει μεγάλο ματς, κατάφερε να επιστρέψει στο +14 (57-43 στο 24′) και να κρατάει τα ηνία και τον ρυθμό του αγώνα. Ο δείκτης του σκορ ήταν σταθερά πάνω από τους 10 πόντους μένοντας στο +13 (62-49 στο 27′). Όμως ο Ντάριλ Μέικον ανέλαβε εκ νέου δράση και με συνεχόμενους πόντους κατέβασε την διαφορά στους πέντε πόντους (62-57) έως το τέλος της 3ης περιόδου. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Αμερικανός γκαρντ μετρούσε 17 πόντους με 7/10 εντός παιδιάς και προσπαθούσε να… γλιτώσει τον Παναθηναϊκό από την έκπληξη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κολλημένος στα σχοινιά, όμως ένα τρίποντο του Παπαπέτρου, δύο λάθη του Μάριτς και ένα «ξέσπασμα» του Μέικον με 6π. του έδωσαν… παλμό (73-70 στο 36′). Μετά το τάιμ άουτ του Τακιανού ο Ουσμάν Κρουμπάλι «έγραψε» το 75-70 (37′), αλλά ο αρχηγός του «τριφυλλιού» βρήκε ένα τρομερό τρίποντο – απάντηση (75-73). Ο Κρουμπάλι έβαλε 2/2β., ο Παπαγιάννης είχε 0/2β. και η Λάρισα μπήκε στο τελευταίο δίλεπτο με ένα υπέρ της +4.

Με το ρολόι να δείχνει 102” για το φινάλε ο Κρουμπάλι αποφάσισε να ντυθεί… ήρωας του ματς και με ένα σπουδαίο τρίποντο διαμόρφωσε το 80-73, πανηγυρίζοντας έξαλλα. Ο Μέικον βρήκε 2/2β., ο Σαντ Ρος έκανε ένα κλέψιμο, αλλά οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν σε τρεις προσπάθειες, με αποκορύφωμα το airball του Νέντοβιτς. Στα τελευταία δευτερόλεπτα τίποτα δεν γινόταν να αλλάξει, με την Λάρισα να φτάνει σε μια ιστορική επικράτηση (84-77).

Τα Δεκάλεπτα: 26-13, 50-38, 62-57, 84-77.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.