ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: Έφτασε τις 19 ήττες σε ημιτελικούς πλέι οφ το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός ήταν ομάδα-τραγωδία στη Λάρισα και γνώρισε την ήττα στη σειρά των ημιτελικών. 19 ήττες για το «τριφύλλι» σε σύνολο 89 αναμετρήσεων στην ιστορία του. Έφτασε τις 100 συμμετοχές ο Σαντ Ρος με την «πράσινη» φανέλα.

Παναθηναϊκός: Έφτασε τις 19 ήττες σε ημιτελικούς πλέι οφ το «τριφύλλι»

Η ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κόντρα στη Λάρισα, ήταν εξ ορισμού ιστορική για τους γηπεδούχους αφού επικράτησαν για πρώτη φορά των «πράσινων» στην τριετή ιστορία της στη Stoiximan Basket League και έπειτα από επτά ήττες. Παράλληλα η Λάρισα που είναι η πρώτη ομάδα της Θεσσαλίας που φτάνει στα ημιτελικά των πλέι οφ, έστειλε τη σειρά στο 1-1 κάτι που έγινε για 20ή φορά σε συνολικά 57 σειρές σε αυτή τη φάση.

Στις 16 από τις προηγούμενες 19 φορές στις οποίες υπήρξε ισοπαλία στο 1-1 μετά τα δύο πρώτα ματς, την πρόκριση τελικά πήρε η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα της έδρας. Κόντρα σε αυτόν τον κανόνα των πλέι οφ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος πήγαν μόνο ο ΠΑΟΚ του 1998 που απέκλεισε τον Ολυμπιακό (1-2), ο Ολυμπιακός του 2007 που απέκλεισε τον Άρη (2-3) και ο Προμηθέας του 2019 που απέκλεισε την ΑΕΚ (2-3) έχοντας το μειονέκτημα της έδρας.

Η νίκη της Λάρισας επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν η 22η από ομάδα της διασταύρωσης 2-3 -οι Θεσσαλοί βέβαια μπήκαν στα ημιτελικά από το Νο6- σε συνολικά 86 αγώνες. Από την άλλη πλευρά αυτή ήταν η 19η ήττα σε συνολικά 89 αγώνες ημιτελικών σειρών για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 50.754 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Σαντ Ρος στους ξένους «100άρηδες» της Stoiximan Basket League

Παρότι δεν συνοδεύτηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα, το σημερινό παιχνίδι ήταν ξεχωριστό για τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Ο Κουβανός γκαρντ έφτασε τις 100 συμμετοχές στη Stoiximan Basket League.

Είναι μία διαδρομή που άρχισε στις 20 Οκτωβρίου 2018 ως παίκτης της ΑΕΚ (Ρέθυμνο Cretan Kings-ΑΕΚ 57-66). Ο Σαντ Ρος έγινε ο 77ος συνολικά ξένος παίκτης του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα και ο τρίτος από αυτούς που αγωνίστηκαν στη φετινή Stoiximan Basket League μετά τον Κέβιν Λάνγκφορντ (133) και τον Στίβεν Γκρέι (116).

Ο Σαντ Ρος παράλληλα σήμερα, με τα έξι αμυντικά ριμπάουντ που είχε, μπήκε στην 20άδα της σχετικής λίστας των ξένων παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Έφτασε τα 147 και ξεπέρασε τον Ντόμινικ Ουίλκινς που είχε 143 αμυντικά ριμπάουντ στη σεζόν 1995-96.

Ακόμη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ…

*Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 5/7 δίποντα με τα οποία ξεπέρασε τα 500 εύστοχα. Ο διεθνής σέντερ έχει πλέον 504/767 (65,71%) σε 143 αγώνες στην κατηγορία.

Ο Παπαγιάννης παράλληλα «σκαρφάλωσε» σε δύο ιστορικές λίστες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Έγινε 18ος σε αγώνες και 8ος σε επιθετικά ριμπάουντ.

Πιο συγκεκριμένα με την 135η εμφάνιση του με τους «πράσινους» ξεπέρασε τον Ντάριλ Μίντλετον που είχε 134 στην πενταετία 2000-05 ενώ με τα έξι επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 246 και άφησε πίσω του τον Νίκο Οικονόμου που είχε 241 στην επταετία 1992-99.

*Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν εύστοχος στο μοναδικό τρίποντο που επιχείρησε. Με αυτό έγινε ο 23ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη Stoiximan Basket League, που έφτασε τα 100.

*Ο Οκάρο Ουάιτ έμεινε άποντος για πρώτη φορά στα 62 παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League.

*Ήταν η 11η φορά στη φετινή Stoiximan Basket League που η ηττημένη ομάδα ενός αγώνα είχε καλύτερο ranking από τη νικήτρια. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τελείωσε το ματς με 86 και η Λάρισα με 85 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.