ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Έβγαλε αντίδραση ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους Παπαπέτρου και Παπαγιάννη (vids)

Ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε νίκησε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ (94-82) τη Λάρισα, έκανε το 2-1 στα ημιτελικά και θέλει μια ακόμη επικράτηση για πρόκριση στους τελικούς. Στους 25 πόντους ο Παπαπέτρου. 16 πόντους και 10 ριμπάουντ είχε ο Παπαγιάννης.

Έβγαλε αντίδραση ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους Παπαπέτρου και Παπαγιάννη (vids)

Ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε νίκησε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (94-82) τη Λάρισα, έκανε το 2-1 στα ημιτελικά και θέλει μια ακόμη επικράτηση για πρόκριση στους τελικούς. Στους 26 πόντους ο Παπαπέτρου. 16 πόντους και 10 ριμπάουντ είχε ο Παπαγιάννης.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα – σοκ από τη Λάρισα στη θεσσαλική πόλη ήταν φυσικά η νίκη για το 2-1 στα ημιτελικά και η αντίδραση. Οι πράσινοι έψαχναν οπωσδήποτε επιστροφή στις καλές εμφανίσεις, μετά τις δυο προβληματικές αποδόσεις στα δυο πρώτα ματς. Ο Παπαπέτρου είχε τους πρώτους 5 πόντους για τους πράσινους με το σκορ να γίνεται 5-5. Με καλάθι και φάουλ από τον Παπαγιάννη, το τριφύλλι πήρε προβάδισμα στο σκορ με 8-7 κι ενώ είχε προηγηθεί μια ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων, με πρωταγωνιστές τους Κρουμπάλι, Παπαγιάννη και Νέντοβιτς και τους διαιτητές να μοιράζουν τεχνικές ποινές.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.332 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τρίποντο του Παπαπέτρου το σκορ πήγε στο 11-7 με τον αρχηγό να είναι “ζεστός”. Ο Οκάρο Γουάιτ ανέβασε τη διαφορά στους 7 με γκολ – φάουλ με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει ρυθμό σε επίθεση και άμυνα. Ξανά ο Παπαπέτρου έκανε το 16-7 και έφτασε γρήγορα τους 10 πόντους. Ο αρχηγός με νέο τρίποντο από τα 8 μέτρα έκανε το 21-12. Ο Παπαγιάννης με γκολ – φάουλ ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (23-12).

Στη φάση του αγώνα, οι πράσινοι έκλεψαν και ο Παπαγιάννης κάρφωσε εντυπωσιακά στον αιφνιδιασμό, έπειτα από έξοχη πάσα του Σίβα. Το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 28-17.

Με τρίποντο του Γκριν από τη γωνία η Λάρισα μείωσε σε 28-20, ενώ στη συνέχεια ένα δύσκολο καλάθι του Κασελάκη πήγε τη διαφορά ξανά στους 10. Οι πράσινοι ανέβασαν ξανά την απόδοσή τους και στα 5 λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν 38-22, με τον Παπαπέτρου να ευστοχεί σε δυο βολές και να φτάνει τους 14 πόντους. Ακολούθησε νέα ένταση σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Μούντι και Έβανς με τους Οκάρο και Παπαντωνίου να… εμπλέκονται και να αντικρίζουν τεχνικές ποινές! Με καλάθι και φάουλ του Γουάιτ το σκορ πήγε στο 43-24 για τον Παναθηναϊκό. Η Λάρισα με ένα γρήγορο 7-0 σερί μείωσε σε 43-31. Ο Παπαγιάννης με ωραίο καλάθι έφτασε τους 10 πόντους για το 45-31. Ο Έλληνας σέντερ σημείωσε δεύτερο διαδοχικό δίποντο για να φτάσει τη διαφορά στους 16. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 51-33 έπειτα από καλάθι του Παπαγιάννη στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι πράσινοι συνέχιζαν να παρουσιάζουν σοβαρό πρόσωπο και στα 5 λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 63-41. Η άμυνα ήταν εξαιρετική με τον Παπαγιάννη να μοιράζει τάπες και το τριφύλλι είχε υπομονή στην επίθεσή του. Με καλάθι του Χουγκάζ η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 25 πόντους για το 70-45. Ο Έβανς με επιθετικό ριμπάουντ και ωραίο καλάθι έκανε το 73-51, αφού η Λάρισα είχε βγάλει μια μικρή αντίδραση. Με ωραιο σλάλομ και καλάθι του Μέικον η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 77-53.

Τα πάντα είχαν κριθεί και ο Παναθηναϊκός όφειλε να διατηρήσει την καλή και σοβαρή του απόδοση και στην τέταρτη περίοδο. Στα 7′ και 40” πριν από το φινάλε το σκορ ήταν 83-59. Με τρίποντο του Κασελάκη από τη γωνία η διαφορά πήγε στους 27 πόντους (86-59). Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι παίκτες του Παναθηναϊκού χαλάρωσαν με αποτέλεσμα η Λάρισα να μειώσει. Μάλιστα, το σκορ έγινε 91-80 στα 2 λεπτά πριν από το τέλος με τον Γιώργο Βόβορα να καλεί τάιμ άουτ. Ηταν χαρακτηριστικό ότι σε εκείνο το σημείο το σκορ δεκαλέπτου ήταν 14-27. Ο Σίβα πάτησε γραμμή και έδωσε την μπάλα στους φιλοξενούμενους. Ο Κουρμπάλι έκανε επιθετικό φάουλ και οι πράσινοι είχαν ξανά την κατοχή. Ο Παπαπέτρου με τρίποντο έκανε το 94-80. Ο Χάτσον μείωσε στους 12, αλλά τα πάντα είχαν κριθεί. Το τελικό σκορ ήταν 94-82 με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 2-1 και να θέλει μια νίκη στον θεσσαλικό κάμπο για να προκριθεί στους τελικούς.

Τα Δεκάλεπτα: 28-17, 51-33, 77-53, 94-82.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.