ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκπομπές

Panathinaikos24TV: Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο, Τάκης Μαλακατές για όλα! (Vid)

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Τάκης Μαλακατές, φιλοξενήθηκε στην WEB TV του Panathinaikos24.gr και απάντησε σε όλα τα «καυτά» ερωτήματα. Τι είπε για τις εκλογές της Κυριακής, τον απολογισμό της θητείας του, αλλά και για το αγωνιστικό σκέλος όλων των τμημάτων.

Panathinaikos24TV: Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο, Τάκης Μαλακατές για όλα! (Vid)

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Τάκης Μαλακατές, φιλοξενήθηκε στην WEB TV του Panathinaikos24.gr και απάντησε σε όλα τα «καυτά» ερωτήματα.

Τι είπε για τις εκλογές της Κυριακής, τον απολογισμό της θητείας του, αλλά και για το αγωνιστικό σκέλος όλων των τμημάτων.

Αναλυτικά όσα είπε στην WEB TV του Panathinaikos24.gr:

«Η ΓΣ η αυριανή είναι όπως ακριβώς γινόντουσαν όλες οι συνελεύσεις του Παναθηναϊκού. Είναι στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και μόλις ολοκληρωθεί θα ξεκινήσουν οι αρχαιρεσίες οι οποίες και θα ολοκληρωθούν μόλις ψηφίσει και ο τελευταίος.

Δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της Διπλής Ανάπλαση που υπήρχε χρονικό όριο. Μην μπερδευτεί ο κόσμος. Η διαδικασία είναι όπως γινόταν και στο παρελθόν με μόνη αλλαγή είναι ότι βάσει του καταστατικού και του αθλητικού νόμου υπάρχουν οι επιστολικές ψήφοι, οι οποίες έχουν σταλεί ήδη και θα προσμετρηθούν στο τελικό αποτέλεσμα».

Για το πόσα μέλη θα κληθούν να ψηφίσουν:

«Είναι περίπου όσοι είχαν δικαίωμα ψήφου και τότε με την αντίστοιχη διαδικασία για την Διπλή Ανάπλαση. Προφανώς και θα ψηφίσουν λιγότεροι και λόγω ώρας αλλά και λόγω ημέρας».

Για τον συνολικό απολογισμό της παρουσίας του στη διοίκηση:

«Προφανώς και το αποτέλεσμα θα το κρίνει ο κόσμος. Το να μιλάμε για τον εαυτό μας είναι πάντα δύσκολο. Το αποτέλεσμα βάσει όσων προσδοκούσα είναι πιο θετικό και πιο ελπιδοφόρο απ όσό ήταν όταν ξεκινήσαμε. Είχαμε τη στήριξη του κόσμου αλλά και των χορηγών που πιστεύω ότι μας στήριξε παρόλο που οι συνθήκες δεν ήταν καλές. Λόγω και των κλειστών γηπέδων, αλλά και του κορωνοϊού. Νομίζω όμως ότι το πρόσημο ήταν θετικότερο απ΄ όταν ανέλαβα».

Για τις αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει και ποια ήταν κατά τη γνώμη του η δυσκολότερη:

«Νομίζω όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τη Διπλή Ανάπλαση. Ήταν μια κατάσταση που είχε διχάσει τον κόσμο και όσα καταφέραμε προφανώς και απέτρεψε έναν «εμφύλιο πόλεμο». Ήταν το πιο σημαντικό ακόμα και από τους τίτλους που κατακτήσαμε».

Για τη συμφωνία και αν ήταν η ιδανική για τον ΑΟ:

«Νομίζω ότι πετύχαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και γι΄ αυτό αγωνιστήκαμε. Γι΄ αυτό κράτησε και δύο χρόνια. Προφανώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αντιμετωπίσαμε κάποια σημαντικά θέματα που έπρεπε να λυθούν ο καθένας για το κομμάτι που τον αφορούσε και γι΄ αυτό υπήρξε και η σημαντική καθυστέρηση. Πολλές φορές προβληματιστήκαμε και απογοητευτήκαμε.

Σίγουρα σε κάθε διαπραγμάτευση πάντα κάτι χάνεις, αλλά ακόμα και τώρα που έχουν υπογραφεί και τελειώσει όλα και έχουμε μια πάρα πολύ καλή συμφωνία, μπορούμε να πετύχουμε και εξτρά πράγματα απ΄ αυτά που έχουμε να διεκδικήσουμε στο μυαλό μας και νομίζω πως στο τέλος θα τα πετύχουμε. Γιατί θεωρώ πλέον πως όλοι θέλουμε το κάτι παραπάνω».

Για τα περισσότερα πράγματα που όπως ανέφερε μπορεί να διεκδικήσει ο Π.Α.Ο σχετικά με το γηπεδικό:

«Αυτές είναι διαδικασίες που θα συζητηθούν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και απ΄ τη στιγμή που έχουμε πετύχει το δύσκολο κομμάτι με τη συμφωνία της Γ.Σ, όλο και κάτι παραπάνω θα μπορέσουμε να πετύχουμε. Ενδεχομένως θα είναι κάτι που θα επιτύχουμε σχετικά με τις εγκαταστάσεις, το εντευκτήριο και το μουσείο. Πολλά πράγματα που θα καθίσουμε στο τραπέζι για να συζητηθούν».

Για τις επιτυχίες της φετινής σεζόν:

«Έχει γίνει πολύ δυνατή προσπάθεια σε όλα τα αθλήματα τα μεγάλα της «βιτρίνας» και τα μικρά με τη πολύτιμη συμβολή και του Δημήτρη Βρανόπουλου».

Για την κίνηση των «59» με την προσφυγή και στη συνέχεια με την αγωγή:

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως φόβος. Τηρήσαμε τη διαδικασία στο έπακρον. Οι 59 δεν σεβάστηκαν τη διαδικασία, αλλά δεν είχαν δίκιο. Ήθελαν να σαμποτάρουν το έργο αλλά δεν τα κατάφεραν. Το έργο προχωράει και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσουν τα δικά μας έργα, ενώ και το γήπεδο του ποδοσφαίρου προχωράει κανονικά με τη δημοπράτηση».

Για το στόχο που είχε και δεν κατάφερε να πετύχει στη διάρκεια της θητείας του και αν έχουν γίνει λάθη:

«Όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Προφανώς και μέσα σε δύο χρόνια δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα. Αλλά έχουμε μπει σε δρόμο και αν εκλεγούμε, θα έχουμε το δικαίωμα να σκεφτούμε για την επόμενη τριετία και άλλα πράγματα.

Όπως η αύξηση των μελών, οι προσέλκυση και νέων χορηγών, αλλά και άλλα πράγματα. Θέλουμε να μεγαλώσουμε κι άλλο τον Παναθηναϊκό μέρα με την μέρα. Θέλουμε να διατηρηθούμε και πέραν του αγωνιστικού σε υψηλό επίπεδο, όχι μόνο σε αγωνιστικό».

Για την τεχνογνωσία που υπάρχει και αν είναι σημαντικά τα μπάτζετ:

«Είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Αν έχεις το ένα από τα δύο δεν πετυχαίνεις. Όσο πάμε καλά και υπάρχει καλή διαχείριση τόσο θα μεγαλώνουμε. Αυτό που θέλαμε πρωτίστως είναι να στελεχώσουμε τις ομάδες με τους ανθρώπους εκείνους που έχουν βλέψεις και μπορούν έμπρακτα να μας βοηθήσουν».

Για τις επαφές με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον Γιάννη Αλαφούζο:

«Υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον κο. Αλαφούζο, μου είπε πως θέλει να βοηθήσει και του ζήτησα να συνδράμει για κάποιο παίκτη που θα έκανε τη διαφορά.

Με πολύ μεγάλη χαρά το αποδέχθηκε όχι μόνο αυτό αλλά και κάποια άλλα πράγματα που θα γίνουν στο μέλλον και τον ευχαριστούμε. Νομίζω γενικά πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα καλό κλίμα και αυτό θα συνεχιστεί».

Για την ενότητα που υπάρχει και αν στόχος του είναι να συνεχιστεί στο μέλλον:

«Για μένα το θεωρώ αυτοσκοπό. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα θεωρώ πως όλοι πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτό. Είναι κακό να έχουμε «ταμπέλες». Πρέπει να βάλουμε τον Παναθηναϊκό πάνω απ΄ όλα».

Για τη δυσκολία που υπήρχε στην αρχή όταν ανέλαβε και πως αντιμετώπισε αυτή την πίεση:

«Το να είσαι πρόεδρος στον Ερασιτέχνη το θεωρώ ύψιστη τιμή, αλλά και ύψιστη ευθύνη. Για να καταφέρεις να πετύχεις πρέπει να κλείνεις τ΄ αυτιά σου και προσπαθείς να πετυχαίνεις και να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό για το σύλλογο που αγαπάς με μεράκι και αγάπη. Στο τέλος ελπίζω να δικαιωθούν οι προσπάθειες όλων».

Για τον Δημήτρη Βρανόπουλο και πως προέκυψε στα διοικητικά του ΑΟ:

«Αρχικά τον ανακάλυψε ο κόσμος. Όταν πήρα την ευθύνη για να συγκροτήσω κάποιους ανθρώπους, έκανα την πρώτη επαφή. Του ανέλυσα το πλάνο και μου είπε θα μου απαντήσει.

Σε νέα επικοινωνία που είχα μαζί του, συμφώνησε να συνδράμει και από τότε είναι το δικό μου στήριγμα και εγώ το δικό του. Συμφωνούμε σχεδόν σε όλα και είναι μεγάλη τύχη που είναι δίπλα μας. Προφανώς δεν μπορείς να συμβαδίζεις με όλους. Άλλους ανθρώπους είχα δίπλα μου όταν ξεκίνησα και άλλους στην πορεία».

Για τις ξεκάθαρες απόψεις του σχετικά με τα ζητήματα και τους ανθρώπους:

«Έτσι είμαι σε όλη μου τη ζωή. Δεν λειτουργώ πολιτικά και όχι σαν Πόντιος Πιλάτος. Έχω ξεκάθαρες απόψεις σε όλα και τις λέω δεν κρύβομαι. Προφανώς και κάποιους ενοχλεί».

Για το πόλο και τις σκέψεις που υπάρχουν:

«Κάναμε κάποιες ενέργειες. Πήραμε μια δύσκολη απόφαση, ωστόσο είδαμε πως λειτούργησε θετικά. Στόχος πλέον είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Τη νέα σεζόν θέλουν να κινηθούμε λίγο πιο πάνω βαθμολογικά και βήμα – βήμα να το ανεβάσουμε αγωνιστικά. Αρκετές διοικήσεις του παρελθόντος το είχαν παραμελημένο. Στόχος δικός μας είναι να μπορέσει κάποια στιγμή να είναι σταδιακά αγωνιστικά ανεβασμένο και να κάνει πρωταθλητισμό».

Για τη νέα σεζόν και ποια τμήματα θα κάνουν πρωταθλητισμό:

«Πέρα από τα μικρά τμήματα. Τα δημοφιλή θα κάνουν αναμφίβολα. Τα δύο βόλεϊ και το μπάσκετ των γυναικών. Υπάρχουν και το ποδόσφαιρο γυναικών που θέλουμε να ανεβεί στην πρώτη κατηγορία, το futsal που το επανιδρύσαμε, αλλά και ο στίβος.

Για τα δύο τμήματα βόλεϊ και που θα συμμετάσχουν στην Ευρώπη:

«Στόχος μας είναι να συμμετάσχουμε στο Challenge Cup όπου και θα έχουμε περισσότερα περιθώρια διάκρισης. Νομίζω πως είναι ο πιο εφικτός στόχος για την Ευρώπη».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.